Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit eredményez, hogy azonnali...

Mit eredményez, hogy azonnali hatállyal megszüntette a fidesz a kötelező orvosi kamarai tagságot?

Figyelt kérdés
Teljes irányítás alá akarja vonni az orvosokat is?

2023. febr. 28. 19:38
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Az a legszánalmasabb az egészben hogy ez nem a kötelező kamarai tagság ellen irányult hisz ha kormányunkat ez zavarná akkor a szakdolgozóknak is megszűntetnék. De a meszk szokás szerint lapit mint szr a fűben, így őket nem piszkaljak csak a mokot.

Ez semmi másról nem szól csak a kicsinyes bosszurol. És arról hogy elhallgattasak azt aki ellenkezik.

2023. márc. 2. 16:18
 12/17 anonim ***** válasza:
11! Külön bónusz, hogy a MESZK meg a MOK mostanában amúgy sincs jóban, mert míg a MOK béremelési tervét a kormány elfogadta, addig a MESZK-ét nem, és most amúgy is rohadt nagy feszültség van a szakdolgozók meg az orvosok között emiatt.
2023. márc. 2. 17:27
 13/17 anonim ***** válasza:
64%

8. Én speciel azért nem választanám a háziorvoslást, mert szakmailag nem kihívás. Ez nem jelenti azt, hogy nincs nagy felelősség a vállukon sőt, de annyira megnyirbálták a hatáskörüket, hogy az lett, amit te is leírtál: a munkájuk nagy része adminisztratív jellegű. Megértem, ha valaki 6 év kőkemény tanulás után ennél többre vágyik. De ez korrelál azzal, amit én is leírtam, habár nálunk fogorvosoknál megint picit másként van, mégis lehet párhuzamot vonni: különösen a periférián lévő alapellátó fogorvosoknak szakmailag egyre kevesebb a kihívás, de mind több az elhanyagolt beteg, akiken kvázi segíteni sem lehet, mert az ő és az én elképzeléseim halmazában nincs közös keresztmetszet. Én ugyanúgy azt érzem, hogy felesleges volt ennyit tanulni, ha a munkám 90%-a kvázi a szakma "legalját" fedi le. Nagyon rosszul érint, mikor szakmai oldalakon látom, hogy mi mindenre vagyok feljogosítva, de nem is álmodhatok ilyen esetekről, mert nem jön be olyan száj, aki képes annyira tisztán tartani, hogy ilyesmit készítsek neki. Még TB alapon sem.

Igen, a teljes rendszer úgy ahogy van, rossz. De az biztosan nem megoldás, hogy erőszakkal kivezénylik az embert, Romániában Ceausescunak voltak ilyen módszerei. Ide süllyedünk vissza?

2023. márc. 2. 17:30
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

13! Tudod ezzel az a baj, hogy nem a gombhoz kell kabátot varrni!

Tehát van egy adott probléma, amit egy házi vagy egy fogorvos tud ellátni. Akkor hiába nem tetszik a fogorvosnak, vagy a háziorvosnak az igény, de a szükség erre van.

Lehet, hogy sok háziorvos van, aki kiváló plasztikai sebész lenne, lehet de ha egyszer az államnak az a feladata, hogy ellássa azt amire szükség van, akkor arra kell küldeni embert, nem arra, amit az szeretne.

Most érted ez olyan, hogy a rendőrnyomozó se mondja, hogy "én ki nem megyek egy verekedéshez, nekem csak a családirtás a szakmai kihívás" nem volna nevetséges?

Vagy ha már eü vonal a mentős: "ez csak egy lábtörés, bicegjen be az ügyeletre, én szívinfarktusos beteget meg hipoglikémiás kómába zuhant cukorbeteget akarok ellátni, szakmailag az kihívás, az esések, kihűlések nem érdekelnek oda nem vonulok" -ez is abszurd volna.

2023. márc. 2. 19:23
 15/17 anonim ***** válasza:

"Lehet, hogy sok háziorvos van, aki kiváló plasztikai sebész lenne"

Vagy a példád nem jó, vagy nem értetted meg, amit mondani akartam. Itt nem arról van szó, hogy ki miben lenne jó, hanem arról, hogy kinek mi a végzettsége és ehhez képest mit csinál. Nekem fogorvosként sokkal többre van jogosultságom és sokkal többet tanultam, ahhoz képest, mint amit most csinálok. A problémamegoldás első lépése a probléma felismerése. Te abból az irányból közelíted meg a kérdéskört, hogy hát ez van, nekem ha tetszik, ha nem, ezt kell csinálnom. Én onnan közelítem meg, hogy a társadalom fogazati problémájának első számú okozója az elhanyagolt higiénia. Egy hónapban alig jön be 2-3 olyan ember, akinek azt tudom mondani, hogy csak így tovább, mindent jól csinál, de tömegével vannak azok, akiknek már az ajtóból érezhető a bűzös lehelete, akinek fogait már csak húzni lehet. Sokszor fiatal felnőttekről, kamaszokról, vagy gyerekekről van szó. Hiába tudnék minden hiper szuper technológiával, TB ALAPON megmenteni ott sok mindent, ha ő nála megáll ott a történet, hogy esetleg meg kellene mosni. Mert hiszed vagy sem, tömegek jönnek úgy el, hogy még vizit előtt sem mosták meg egyáltalán és a 3 nappal ezelőtti szalámis szendvics maradékokat kapirgálom le a fogaikról. Szerinted nekem kellene ehhez úgymond hozzáigénytelenednem, én szerintem pedig a társadalomnak kellene némi egészségkultúrát tanulni és akkor nem fordulna elő olyasmi, hogy egy 20 éves, műszempillás, műkörmös lánynak azt mondjam, hogy neki ebben az életben már csak kivehető protkója lehet. Ez pedig a teljes magyar egészségügyre rávetíthető. Hogy visszafordítsam a te első mondatodat: ha kevés az orvos (és bármilyen eü szakdolgozó), akkor megoldás az is, hogy az emberek általános egészségi állapotán javítunk, a prevenciót fejlesztjük és megtanítjuk őket egészségesen élni. Jelenleg erre semmiféle próbálkozás nincs, így viszont csak tovább konzerválódik a probléma, miközben számtalan olyan betegség, állapot van, ami döntően csak hozzáállás kérdése, de minimum nagyban befolyásolja.

2023. márc. 2. 21:44
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

A legtöbb orvos is ki van már ábrándulva a kormányzattól, egy rendőminiszterrel az élen, aki az eü-t és az oktatást is lassan rendvédelmi szervezetté alakítja...

A MOK pedig nagyon helyesen kiállt az orvostársadakom elégedetlensége mellett. Ez természetesen a kormánynak nem tetszett, mondtak egy sor szokásos "Soros, Gyurcsány, baloldal, Brüsszel, szankciók" monológot, aztán bezúzták a kamarát, mintha kötelező lett volna. De abba a nagyon okos fejükkel nem gondoltak bele, hogy ez csak olaj a tűzre. Szerencsére, meghagyták kiskapunak az önkéntes kamarai tagságot, szóval tudják nég ők is, hogy nem lehet egy törvénnyel egy teljesen legitim szervezet betiltani. Így a kamara tud tovább küzdeni, de valljuk be, lesz eredménye? Nem, legalábbis egyedül nem! Mert addig, amíg az eü szakdolgozók, a pedagógusok, a rendvédelmisek, az emberek külön-külön emelik fel a hangjukat és nem együtt, addig a kormány röhög a markában.

2023. márc. 3. 22:16
 17/17 anonim ***** válasza:
91%

A mok kiallt a szakdolgozók mellett is. Ellenben a meszk nem igazán töri magát. Egyedül a FESZ próbál valamit tenni az ügy érdekében.

2023. márc. 5. 06:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!