Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit eredményez, hogy azonnali...

Mit eredményez, hogy azonnali hatállyal megszüntette a fidesz a kötelező orvosi kamarai tagságot?

Figyelt kérdés
Teljes irányítás alá akarja vonni az orvosokat is?

2023. febr. 28. 19:38
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem ebből nagy baj lesz. Az "állami" orvoslásból sokan el fognak menni.

[link]

2023. febr. 28. 19:41
 2/17 anonim ***** válasza:
9%
Az újabb gumicsontot és katasztrofizálást. A MOK-ból sokan fognak kilépni, mert az elmúlt pár évben (lásd covid időszaka) tett nem kevés diszkriminációt, másrészt tagságdíjat kell fizetni, és a DK-s elnök pedig nem mindenkinek szimpatikus.
2023. febr. 28. 19:48
 3/17 anonim ***** válasza:
15%
Te valamit nagyon félreértettél, vagy csak a szennymédia fogalmazott rosszul, félreérthetően. A MOK továbbra is létezik, nem szüntette meg a kormány, de a tagság mostantól önkéntes.
2023. febr. 28. 19:49
 4/17 anonim ***** válasza:
95%
A legjobb az egészben, hogy annakidején pont a Fidesz hozta be, a kötelező tagságot minden eüsnek, az illetékes kamaránál...most, hogy kiderült az orvosok ezt ki tudják használni ellenük, most nagyon gyorsan kiderült, hogy nem is jó a centralizálás. 😂
2023. febr. 28. 19:54
 5/17 anonim ***** válasza:
18%

En megforditom a 4est..

Gyurcsanyek akartak megszuntetni a kotelezo kamarai tagsagot, mist meg sipitoznak mekkora antidemokratikus tett ez..

2023. febr. 28. 20:06
 6/17 anonim ***** válasza:
96%
Semmi. Mi lenne? Eddig is 2.5 hónapot kellett várni egy hasi ultrahangra, a hülyr magyarnak jó van ez így, csak ne legyen búzi a miniszterelnök
2023. febr. 28. 21:25
 7/17 anonim ***** válasza:
92%

Ez a kormány részéről baromi okos húzás volt és valszeg a kamarának ennyi volt. Eddig is nagy volt a széthúzás az idős és fiatal orvosok között, mert előbbiek, pusztán a koruk miatt nagyon komoly bérkiegészítéseket kaptak. Mind a háziorvosok, mind a fogorvosok körében próbálnak szervezkedni az új, egyébként ellátás szempontjából brutál ártalmas finanszírozási forma ellen, de amint felmerül valamilyen tiltakozási forma, az idősebb kollégák egyből lehurrogják, mert ők már pár évvel nyugdíj előtt nem akarnak ugrálni, pénzzel a zsebükben nem is motiváltak. És ők a többség. Őket màr a kamarai dolgok nem érdeklik, mert fél lábbal már nyugdíjasok, ráadásul furfangosan arról kell online nyilatkozni, hogy maradsz tag, nem az ellenkezőjéről. El lehet képzelni, hogy majd az 50 pluszos, informatikai analfabéta orvosok miről fognak, vagy inkább nem fognak tudás hiányában nyilatkozni. Ma beszéltem a körzetem háziorvosával (én fogorvos vagyok), 75 éves, rendesen tapsol a kormánynak, hogy a havi 2 milliós fizujából nem kell azt az évi pár tízezret a kamarára költeni. Kiválóan reprezentálja a korosztálya hozzáállását.

Én 5 éve vagyok tb-s rendelôben, egy hónapja mondtam fel. Valszeg nem lesz a helyemre senki, mert a kutya nem akar perifériára szorult, nehéz sorsú, elhanyagolt betegek fogait huzigálni kis településeken. Én is ezt untam meg. De most meg izgulhatok, hogy mikor b@sznak vissza kötelező jelleggel állami ellátásba az isten háta mögé, mert ha a kamara nem tudja az érdekeinket érvényesíteni, akkor azt csinál velünk a kormány, amit akar. Én amúgy kész vagyok a végsôkig elmenni, vagyis szívesen elmegyek külföldre, de ha a családom miatt itthon kell maradnom, vissza fogom adni a diplomámat. Ha nem csinálhatom azt, amiért tanultam és amire vágytam(ami nem az elhanyagolt cigányok rothadt fogainak a huzigálása), akkor amúgy is mindegy, mi lesz azzal a papírral.

2023. febr. 28. 22:01
 8/17 anonim ***** válasza:
92%

7: az a baj, hogy kevesen választják a háziorvostant. Nálunk nem úgy működik az ellátórendszer, mint pl. Amerikában, ahol a háziorvos a kiütés megvizsgálása után 15 perc alatt átküld a bőrgyógyászati klinikára. Itt van, hogy hónapokat is várnak a páciensek, mire időpontot kapnak. Ezért nagyon sok olyan speciális igény terhelődik a háziorvosokra, ami nem az ő kompetenciájukba tartozik. A rengeteg adminisztrációról nem is beszélve.

A fizetés sem olyan jó, hogy megérné bevállalni mindezt.

Az egész egészségügyi rendszerrel van a probléma, ezek az új módosítások, rendszerek legfeljebb csak tüneti kezelések.

2023. febr. 28. 22:18
 9/17 anonim ***** válasza:
0%
Azt, hogy az orvosok szabadon dönthetnek, támogatják-e Kincses Gyulát, vagy az új ügyeleti rendszert stb., nem lebeg felettük a veszély réme, hogy a MOK etikai eljárást indít ellenük csak azért, mert nem értenek egyet a vezetői egyes lépéseivel. A MOK-nak már nem lesz kiemelkedő szerepe.
2023. febr. 28. 22:39
 10/17 anonim ***** válasza:
64%
Aki akar, az maradhat az orvosi kamarában, csak nem kötelező. Nyilatkozk, aztán a tagja marad.
2023. márc. 1. 06:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!