Örültök a vármegye bérlet és az országbérlet bevezetésének?
"A vérmegyésnek nincs."
Ahol én lakom, onnan a nagyváros ahol sok a munkahely 42900 forintos havi bérlettel érhető el. Szóval sokan tudnak majd rajta sokat spórolni. - a munkáltatók is.
A vármegye bérlet gyakorlailat egy 10km-es bérletnek felel meg.
Igen, örülök neki, örvendezve fogadtam mikor kicsit utána olvastam a bejelentés után, hogy mi is ez. Hozzáteszem nem vagyok masszív fideszes, de aki nem látja be, hogy ez jó, az szerintem vagy nem erre a világra való gondolkodásba, vagy szimplán egy álszent k_csög!
Vegyük alapul a lakhelyem, meg csak a legközelebbi várost. 12 km táv kb, de a 10 km-es övezetbe már ugye nem fér bele, meg kell venni a 15 km-es bérletet. 11.900 ft. Ezzel szembe a (vár - kicsit fura igen, nekem se áll a nyelvemre)megyei bérlet ezzel szembe lesz 9 ezer valamennyi... Már 15 km-es övezetbe sokkal jobban meg fogja érni megvenni a megyei bérletet, mint a csak 15 km-es övezetű bérletet.
De mondok egy másik példát is. Mivel eleve amúgy olyan lakhelyen lakom, ahol a régióba meg a közeli vonzáskörzetbe se munkahely, se semmi, mehettem volna eddig is a megyeszékhelyre 50-60 km-re, ami a lakhelyemtől számítva közelebbi város már említett 11.900 + 50 km-es megyeszékhelyre bérlet a lakhelyhez közeli várostól 44.600 ft ahogy néztem tegnap a volán díjtételeit, ez már = 56.500 ft lett volna eddig csak az utazás költsége. Namost aki eddig így lakott, hogy ezért nem tudott elmenni esetleg kicsit távolabbra dolgozni, mert konkrétan nem volt az a cég, munkáltató, aki ekkora utiköltségtérítésnek csak a kötelező 87%-át is kifizette volna, annak igenis a megyei bérlet ehhez egy rohadt jó alternatíva lesz a 9 ezer valamennyi árával. Azért a munkáltatónak se mindegy hogy a 87%-os kötelező minimálisan előírt költségtérítésbe fiztnie kellett volna 49 ezret, vagy pedig megúszhatja kb 8 ezerből (ugyanis feltételezem, hogy ez is teljes értékűen elszámolható lesz, mivel távolsági utazásra jogosít). Szerintem ez jelentősen szolgálni fogja a munkavállalói mobilitást is.
De harmadik példa (immáron az országos bérletre):
Utazol jóbaráthoz többször Fejér megyébe, pesti átszállással. Abba az agglomerációba (mint úgy Pest könyékén általába) rengeteg regionális,személyvonat ingázik Pest és a környező települések közt (akár konkrétan mondjuk a Pest megyei határt is elhagyva) ami nem helyijegyes, semmi extra. A 18 ezres országos bérlet már 30 km+ -os övezettől pláne jobban meg fogja érni bárhol
Az országbérletnek örülök, júniusban szabadságon leszek, veszek majd egyet és el fogok menni olyan városokba, ahová eddig nem tudtam, mert túl drága volt az utazgatás. Nem baj, ha csak személyvonatokon érvényes.
A vármegye bérletről jó lenne több mindent tudni, Pest vármegyéből járok Budapestre dolgozni vonattal, de BKK bérletem nincsen, mert gyalog megyek az állomástól a munkahelyemig. Remélem, hogy az egész vonalon érvényes lesz a vármegye bérlet, Budapesten belül is és nem kell BKK bérletet vennem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!