Az állampárt adója miatt kerül 789 forintba ma már egy 2 literes Coca-Cola?
Normálisak? gondolom az adók miatt... vagy mi miatt még?
Nem ihat az ember állandóan csapvizet mert az olcsó.... Felháborító h lassan 1000 forint egy coca cola holott vagy 5 éve még max 400 ha volt...
és ezekre szavazzon az ember? Lassan egy kiló kenyér is 1500 Ft lesz...
Nagyon drága lett minden.
De a kóla azért pont nem alapvető élelmiszer.
Az előző rendszerben is így volt.
A bérekhez viszonyítva, drága volt minden.
Aztán jött, a hitelcsapda.
Amennyi cukorbeteg és elhízott ember van az országban, még mindig túl olcsó...
De a kérdésedre a válasz, nálunk elég magas az ÁFA tartalom, illetve a sorozatosa rossz döntések miatti forintárfolyam sem segít az árakon. Nem kifejezetten a kólát "akarják elvenni", minden drága.
Elhiszem h van aki egy üveggel is megiszik belőle egy nap. Én mondjuk nem iszom annyit, de én iszom a cukor menteset és a simát is. A cukormentesben nincs cukor így azt meg a coca cola adhatná olcsóbban.
Amúgy nem csak az ÁFA a baj hanem rajta van az ún. csipsz adó és gondolom azért emelkedhetett még tovább mert inflációkövető adózás van? Vagy tévedek?
Miért kellett mindent ennyire megdrágítani? Egy üveg egyszerű ásványvíz is egy olcsó áruházban 109 ami tényleg olcsó a nagynevű vizekhez képest, de ahhoz képest meg drága, hogy volt 69 vagy 89 jó ideig....
#5-ös
Azért ennyire nem volt drága minden. pl 2019-ben talán még egész élhető volt minden, nem mondom h olcsóság volt de most túlzás h ilyen drága minden....
Ez, egy provokatív kérdés.
Túlságosan is, jólét van.
#6 Itt most közbe kell szólnom, mert nem csak a cukros üdítőknek ennyi az ára, hanem azoknak is amikben még cukor sincsen. A kólának egyforma az ára akkor is ha cukros meg akkor is ha csak minimális árú édesítőszer van benne.
Sajnos ugyanez igaz a gyümölcslevekre is, ahol egyre elterjedtebb, hogy a vásárlókat hülyítik a "light" címkével, de valójában csak még a cukrot se teszik bele az édesebb ízhez. Mostanra jól bele lett nevelve az emberekbe, hogy a cukor rossz, az édesítőszerek meg jók - miközben ez nagyon nem így van. Jobb lenne az édesítőszereket legalább a fiataloktól távol tartani, de a felnőtteknek sem tesz jót. A többség jobban járna a cukorral - HA nem önti magába mérhetetlen mennyiségben.
Én túlsúlyos vagyok, soha nem iszom cukros kólát és nem akkor kezdtem nem azt inni amikor már túlsúlyos voltam. Soha nem ettem csipszeket, nem szoktunk olajban sütni minden nap, nem eszem állandóan gyorskajákat és bizony, figyelünk a sok zöldségre, salátákra, gyümölcsökre stb. megöregedtem, meghíztam, ez van. De szeretem a light kólát és nagy ritkán megiszom 1 pohár cukros gyömbért vagy narancs üdítőt. Valóban nagyon megemelték az árukat és semmi érthető oka nincsen, mert szinte nulla a költsége az alapanyagaiknak. Ami miatt drágák az nem az adó, hanem a kereskedők és a gyártó hatalmas haszna és persze a szállítás nagyobb költsége, mert sokkal drágább ma már az üzemanyag.
Viszont az árakat a kereslet-kínálat határozza meg. Rajtunk vásárlókon multik, hogy megvesszük-e ha ennyibe kerül vagy keresünk egy másikat ami olcsóbb de hasonlóan jó. A gond az, hogy ezt nem tesszük meg általánosságban, a gyártó, kereskedő emeli az árat mi meg kifizetjük. Pedig kólából is van olcsóbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!