Az emberek mekkora része nevet a homofób vicceken?
Igazából nagyon sokan csinálják, legalábbis én ezt láttam a környezetemben, focimeccsen, kocsmában még munkahelyen is. Multinál dolgozom és ott is volt kötelező érzékenyítő tréning az LMBTQ-ról, de sokan egymás közt csak kinevettük az egészet és háttérben ment a "bu.zizás".
Amit még megfigyeltem, hogy sok embernek önbizalmat ad vagy feszültséget vezet le ezzel, de ez tiszta pszichológia, a Római Birodalomban is az utolsó rabszolga is élvezte a gladiátorjátékokat, mert bemutathatott az áldozatoknak.

A kifejtésben le is írtad a fő okokat: önbizalmat ad, feszültséget vezet le.
A magyar egy elég beképzelt, de borzasztóan frusztrált és elmaradott társadalom.
Én is érintett vagyok, és azt tapasztaltam, hogy férfitársaságban szinte kötelező szidni azt a férfit, aki femininebb, vagy meleg(nek látszik). Sokan ettől érzik magukat férfiasnak.
Nyilván köze van az életkrohoz, iskolázottsághoz is. Velem általában a 30-50 közötti képzettebbek nők a legkedvesebbek, főleg olyanok, akik emberekkel foglalkoznak: szociális munkás, fogászati asszisztens stb.
Az ilyen bzizós poénokat szinte csak raktárokban, munkások között, ergo alacsonyabb végzettségük férfiaktól hallottam, akik egymás között bizonygatták a férfiasságukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!