Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Milyen egy feminizmus ellenes,...

Milyen egy feminizmus ellenes,keresztény-konzervatív nő?

Figyelt kérdés
Mármint önmagát kevesebbnek tartja egy férfinál, és a szülésben látja az egyedüli terveit? De most komolyan nem rosszból,de sose értettem

2023. febr. 10. 09:17
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
10 Én valóban szélsőségesen rossznak tartom, hogy egy emberi lény szabad akaratából aláveti magát egy másik emberi lénynek, de a szabadság elkötelezett híveként úgy vélem, hogy még ez is belefér. Ha valaki jószántából dönt úgy, hogy másodhegedűs lesz a saját életében, akkor nem szabad ebben gátolni semmilyen módon. (Folyamatos rábeszéléssel sem.)
2023. febr. 10. 10:37
 12/26 anonim ***** válasza:
21%
Ez a te képzeletedben van így, hogy aki nem veletek van, az aláveti magát egy férfinak, alkoholista és csak ilyen lehet az élete. Tényleg nem tűnik fel, hogy mennyire kisarkítottak ezek a vélemények? Hogy mennyire azt látjátok a másikban, amit látni akartok, hogy többnek érezzétek magatokat náluk? Ez teljesen ugyanaz, mint a kormány megbélyegző propagandája, egy fokkal sem különb.
2023. febr. 10. 10:41
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

12 Amúgy ne haragudj, de tudnád idézni azt a mondatomat, amiben alkoholizmusról beszélek? Leköteleznél vele. :D De komolyan, legyél szives a kövi hozzászólásodba bemásolni az idézetet. Ha pedig nem tudod, akkor talán ne szalmabábozzál, ás ne adj a számba olyasmit, amit nem mondtam. Köszönöm.

A nő, akit leírtam a hozzászólásomban nagyonis jó anyagi körülmények között él, a férje vezető pozícióban van, és alapvetően rendezettnek mondható az életük. (Értsd: nincs bántalmazás, szenvedélybetegség, anyagi gondok stb. - vagy legalábbis nem tudok róla, de nincs okom feltételezni.)

Én ezzel együtt tartom borzasztónak, hogy a férfi konkrétan minden döntést a nő feje fölött hoz, a gyerekek iskoláztatásától kezdve a nyaraláson át az anyagi kérdésekig. Mindenben ő dönt, a nő pedig deklaráltan ENGEDELMESKEDIK neki. Konkrétan ezt a szót használja. Engedelmeskedik a férjének. Ha ez nem alávetettség, akkor nem tudom, mi az.

De az az érzésem, hogy a nő ebben jól érzi magát, és erős a gyanúm, hogy apuci fennhatósága alól a férje fennhatósága alá kerülve most 40 évesen annyira önállótlan, hogy képtelen lenne arra, amit én 23 évesen csinálok, jelesül hogy egyedül, mindenféle segítség nélkül fenntartom magam, saját döntéseket hozok és azokért egyedül viselem a felelősséget. Szerintem egyikünk sem bírná két hétig a másik életét, de mindketten elégedettek vagyunk a sajátunkkal.

2023. febr. 10. 10:50
 14/26 anonim ***** válasza:
16%

Ott van az előző oldalon egy kommentben. Ha nem tűnt volna fel többesszámban beszéltem. Ha szándekosan nem akarod észrevenni a dolgokat, azon nem tudok segíteni.

Tehát EGY nem feminista nőről beszélsz és az alapján ítéled meg az összes többit. Fordított esetben ha egy férfi egy, vagy néhány feminista nő alapján ítéli el az összeset, akkor nekirontanak, hazugozzák, ostobázzák, nőgyűlölőzik, sovinisztázzák és a többi. Úgy látszik, fordított esetben más a mérce.

2023. febr. 10. 10:58
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

14 Nem egyet ismerek, csak egyet említettem. Szeretnéd, ha egy ötoldalak komment keretei közt felsorolnám és körülírnám az összes általam ismert keresztény, nem feminista nőt? Ugye, hogy nem... :D

Amúgy tényleg nem vágom, hogy mi a problémád. Azt mondtam, hogy szerintem borzalmas életprogram az, amit az átlagos "nem feminista, keresztény-konzervatív" nő él, DE úgy vélem, hogy teljes mértékben joga van hozzá, és nem szabad korlátozni ebben, MÉG CSAK verbális szinten sem. Mi a probléma ezzel a kijelentéssel?

2023. febr. 10. 11:03
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

#10 nem érted. Azt gondolod, hogy a nem feminista nő alárendelődhet egy férfinak, és le is nézheti azokat a nőket, akik nem így gondolkodnak, de ha ugyanezt egy feminista nő tenné (mint ahogy a másik kommentelő sem tette), az már radikális fekete fehér látásmód. Nem érzed az ellentmondást?

Amúgy a másik kommentelő sem ezt mondta. Hanem azt, hogy nincs objektív jó életút, hanem mindenki maga döntése, hogy neki mi a jó életút. Ha az adott nő ki tud teljesedni gyerekneveléssel, és házimunkával, hát az ő dolga. Ha ő ebben boldog, akkor örülök neki, hogy bejöttek a számításai. Én nem ilyen életet szeretnék magamnak, de ez nem jelenti azt, hogy az ő élete rosszabb lenne, mint az enyém, csak nekem, mint egy másik autonóm személynek az rossz lenne. Ez olyan, mint az ételpreferencia. Ki lehet mondani, hogy objektíven a mazsola finom? Nem. Egy csomó ember nem szereti. És másik csomó meg igen. Akkor tehát a mazsola finom, vagy nem? Nem lehet megmondani, csak azt, hogy aki szereti, annak finom, aki meg nem szereti, annak nem finom. A háztartásbeli élet is olyan, mint a mazsola. Valakinek bejön, és szereti, az imádni fogja. Aki meg nem szereti, az meg utálni fogja. Ilyen egyszerű ez. Amég az adott ember a saját akaratából dönt az adott életmód vagy étel mellett, addig minden teljesen oké. Ha valakit beleerőltetnek egy ilyen szerepbe, vagy lenyomják a torkán az általa utált ételt, na ott vannak a bajok. A feminizmus ez ellen van, az ilyen kényszer ellen, nem az ellen, hogy önszántából döntsön ilyen mellett az ember. Remelem világos

2023. febr. 10. 11:08
 17/26 anonim ***** válasza:
28%
Nagyobb probléma, hogy nem akarod, vagy nem tudod felfogni a másik álláspontot. Végignézel azokon a kommenteken és ki tudod jelenteni, hogy azok objektív, tisztán racionalitáson alapuló, minden előítélettől és elfogultságtól mentes színtiszta igazság? Ha ezt így ki tudod jelenteni, akkor tudni fogom, hogy értelmetlen minden kísérlet a párbeszédre.
2023. febr. 10. 11:11
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

17

Basszus, te nem tudod értelmezni a "szerintem" szó jelentését? Ha nem magyar az anyanyelved, akkor bocsánatos, de egyébként elég ciki. Úgy foglamaztam, hogy "SZERINTEM borzalmas így élni". Mit nem értesz azon, hogy SZERINTEM? Szeretnéd, hogy elmagyarázzam a SZERINTEM szó jelentését, vagy mi van? :D

Egy pillanatig sem állítottam, hogy amit mondok az a "tisztán racionalitáson alapuló, minden előítélettől és elfogultságtól mentes színtiszta igazság". Természetesen nem az, hiszen egyikünknek sincs birtokában ilyesmi. Ettől függetlenül SZERINTEM elég objektíven ítélem meg a dolgot, ráadásul hozzátettem, hogy SZERINTEM a szóban forgó nő boldog. :DD

Továbbra is csak annyit állítok, hogy SZERINTEM rossz ötlet alárendelődni egy férfinak, de ha ez valaki jószántából teszi, (és a férfi ezzel nem úgy él vissza, hogy az bűncselekmény legyen), akkor lelke rajta, nem szabad sem korlátozni, sem pszichológiai hadviseléssel megingatni az elhatározásában.

Konkrétan felfoghatatlan, hogy mit kifogásolsz a mondandómban. Létezik egy életforma, amit én nem kívánatosnak és emberhez méltatlannak tartok, de a liberalizmusom nem engedi, hogy ennem BÁRMIFÉLE korlátozása akárcsak szembe jusson.

2023. febr. 10. 11:20
 19/26 anonim ***** válasza:
0%
Érdekes, hogy te kifogásolod mások nyelvi képessegeit, miközben te vagy képtelen felfogni egyszerű mondatokat. Soha nem a SZERINTED részt vitattam, hanem az ÍGY ÉLNI-t. Nem az volt a kérdés, hogy amit te elképzelsz, az rossz e, hanem hogy kizárólag olyan lehet e egy nem feminista nő élete. Nyilván egyszerűbb képzeletbeli tamadások ellen védekezni, mint a valós kérdésre válaszolni.
2023. febr. 10. 11:32
 20/26 anonim ***** válasza:

19

Ami a valós kérdést illeti, egyetlen ellenpéldát sem láttam. Amúgy meg szép csúsztatós lavírozás. Jár a keksz ;D

2023. febr. 10. 11:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!