Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért politizálnak hozzá nem...

Miért politizálnak hozzá nem értő, tanulatlan emberek?

Figyelt kérdés
Az emberek többsége csak birka módra tud bégetni a szerencsétlen és kulturálatlan néptömeggel, hogy az mszp rossz, a fidesz a jó, persze nem ilyen szavakkal. Undorító, ahogy ilyen emberek megnyilvánulnak miközben fogalmuk sincs, mi hogy működik, mi miért van.(itt a gyakorikérdéseken is) A pártoknak is megvannak a maga hívei, kinek melyik "uralma" alatt volt a jobb. De azt elfelejtik az emberek, hogy a fideszt sem azért váltottuk le 8 éve, mert hű de jó volt, sőt... Az mszpt pont úgy váltották most le mint régen a fideszt, azzal a különbséggel, hogy a fidesz most az "isten", amit nem értek. Nem emlékeznek az emberek a múltra? Mit bizonyít ez? Azt, hogy a magyar birka nép, amely egyhangúan követi a tömeget. Ha megkérdeznek valakit, hogy vajon miért ez a párt jobb Ön szerint, akkor mit válaszol? Semmi értelmes megfogalmazású érvelést nem tudna egyik sem mondani, csak habogni. (tisztelet a kivételnek) Egyik párt sem lesz a legjobb, de sok mindent meg lehet érteni az egész politikából, gazdaságból, ha az emberek tájékozódnának kicsit. Én jogot, közgazdaságtant, pénzügyet és uniós ismereteket tanulok főleg. Szerencsésnek érzem magam, hogy ilyet tanulhattam/tok és nem hittem volna, hogy másképp fogom látni az egész politikát ilyen tanulmányok után. Rá lehet jönni, hogy mindennek nagyrészt van oka és a lényegre is, hogy egyik párt sem különb, sőt... Szóval abba kéne hagyni a tanulatlan megjegyzéseket és nem azt szajkózni, amit a "csőcselék" ordítozik (ilyen embereket a legkönnyebb manipulálni), hanem TÁJÉKOZÓDNI és kulturáltan viselkedni.
2010. okt. 4. 19:05
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

"Miért politizálnak hozzá nem értő, tanulatlan emberek?"

Mert a politika nem akadémiai székfoglaló vagy műveltségi vetélkedő, hanem az értékek és érdekek egyeztetésének folyamata. Nem mindenki művelt, de értékrendje és érdekei mindenkinek vannak. Ha ezt nem érted, akkor nem érted a politika fogalmát, kevered a politikát a szakmákkal.

"a magyar birka nép, amely egyhangúan követi a tömeget"

Nem pikáns valamelyest, hogy a legprimitívebb, legüresebb kocsmai közhelyeket sorolod fel, miután azon nyafizol, hogy "tanulatlan emberek" veszik a bátorságot a politizáláshoz?

"Én jogot, közgazdaságtant, pénzügyet és uniós ismereteket tanulok főleg."

Egyáltalán nem látszik rajtad. Tanulj szorgalmasan, talán akkor nem csak a talponállók bölcsessége fog dőlni belőled.

2010. okt. 5. 09:54
 12/13 anonim ***** válasza:

Én egyet értek veled. Milyen jogon szól bele az olyan az ország életébe, aki nem ért hozzá? Tegyük fel, hogy van egy ország és azon múlik a sorsa, hogy csatlakozik egy szövetséghez vagy nem. Ezt a politika népszavazással dönti el. A tét az, hogy ha a szavazok a csatlakozás ellen vannak, akkor egy másik szövetségi rendszer bedarálja a közeljövőben, viszont, ha mellette vannak, akkor ugyan csökken a szuverenitása, de fennmarad. Na most kérdem én naívan: milyen jogon döntenek ilyenben tanulatlanok, ha csak annyit látnak ebből, hogy csökken a függetlenségük. Én ugyan fideszes vagyok, nem istenítem a fideszt és látom a realitásokat. Például tudom, hogy régebben ők ugyanúgy kivonultak a székely himnusz hallatán, mint az mszpsek. Egyébként szerintem az egész politika sza_ik Trianonra, csak azért játszák meg az ellenkezőjét, mert szavazatokat lehet vele szerezni. Viszont az mszpvel kapcsolatban azt nem értem, hogy jó rendben van, hogy jött a válság és azért lett rosszabb a helyzet, de a fidesz 2002-ben úgy adta át kormányt, hogy elvileg 2006-ban be lehetett volna vezetni az eurót, ami valamelyest védelmet nyújtott volna a válsággal szemben. Véleményem szerint nem kellett volna a devizahitelekkel játszadozni vagy legalább annyi eszük lehetett volna, hogy mivan, ha jön egy válság. Tudom, hogy akkoriban az egész világ devizahitelezett meg könnyű utólag okosnak lenni, de azért mégis. Végülis azért szavazok/-tam a fideszre, mert szerintem OV kiállása a világ felé sokkal komolyabb. Nem akarok senkit megsérteni, de GYF úgy nézett ki a "porondon", mint egy bohóc, jobbra-balra dölöngél, lárifári, stb... Ennél még a Medgyesi is szimpatikusabb volt, volt kiállása.

A mostani helyzetet tekintve is tisztában vagyok azzal, hogy a kormány mozgástere is behatárolt, legalábbis gazdaságilag. Viszont ekkora társadalmi támogatottsággal neki kell, hogy álljanak a strukturális reformoknak. Majd meglátjuk, hogy lesz!

A kérdésre visszatérve szerintem a beleszólás maga a színjáték része, kell valami amivel lefoglaják a népet.

2010. okt. 5. 10:26
 13/13 anonim ***** válasza:

10:26

"Milyen jogon szól bele az olyan az ország életébe, aki nem ért hozzá?"

Ez melyik szakma lenne? Melyik egyetem melyik karán van olyan szak, ahol "azországélete-szakértőket" képeznek?

"Én ugyan fideszes vagyok, nem istenítem a fideszt és látom a realitásokat."

Elég nagy baj, azt hittem, hogy a hozzád hasonló bolsevikok már csak az mszp-ben, mdf-ben stb. fordulnak elő.

"GYF úgy nézett ki a "porondon", mint egy bohóc, jobbra-balra dölöngél, lárifári, stb... Ennél még a Medgyesi is szimpatikusabb volt, volt kiállása."

Ha ilyen érveid vannak egyik vagy másik politikus mellett, akkor szerinted te a hozzáértő, komoly emberek közé tartozol? Milyen a kiállása? Szépségverseny a politika? Agyhalál.

2010. okt. 7. 05:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!