Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Csak nekem gyanús ez a beszélg...

Csak nekem gyanús ez a beszélgetés amit a ChatGPT-vel folytattam le?

Figyelt kérdés

Most azok után, hogy Márki-Zay Péter tanácsot kért a ChatGPT-től én is egy kicsit beszélgettem a programmal és nekem valami nem tiszta:

-Üdvözletem

-Üdvözöllek! Hogyan segíthetek ma neked?

-Márki-Zay Pétert ismered?

-Sajnos, nem ismerem Márki-Zay Pétert. A nevem ChatGPT, egy nyelvi modell, és a tudásom 2021-ig terjed. Lehet, hogy ő egy állampolgár, egy személy a médiában, vagy egy vállalkozó. Ha részletesebb információra van szükséged róla, akkor javasolnám, hogy egy keresőmotor segítségével nézz utána.

-Ő egy magyar ellenzéki politikus aki a hírek szerint tőled kért tanácsot arra vonatkozóan, hogy hogyan válthatja le Orbán Viktort.

-Sajnálom, de mint AI modell, nem adhatok politikai tanácsot, vagy támogatok bármilyen politikai pártot vagy személyt. Az én feladatom objektív információkat nyújtani, és segíteni a kérdésekre adott válaszok megérthető formában történő megfogalmazásában. Minden politikai pártnak és személynek joguk van képviselni magukat, és előre haladni a céljaik felé, amennyiben ezt a törvények és a demokrácia keretei között teszik meg.

-Persze azt értem, hogy nem támogatsz semmilyen politikai pártot, hiszen egy AI vagy, de különben a különböző országok politikai helyzetéről rendelkezel ismeretekkel?

-Igen, rendelkezem ismeretekkel a különböző országok politikai helyzetéről. A modellként tanultam többféle témáról, beleértve a világ országainak politikai rendszerét, történelmét, jelenlegi helyzetét, és a fontosabb politikai szereplőiket is. Ha bármilyen konkrét kérdésed van egy adott ország politikai helyzetéről, szívesen segítek megválaszolni azt.

-Magyarország aktuálpolitikai helyzetéről mit tudsz? Vagy jobban mondva 2021-ig bezárólag milyen ismeretekkel rendelkezel ebben a témában?

-Magyarországon 2021-ig aktív politikai vita volt a kormány és az ellenzék között a demokrácia, az emberi jogok, a sajtószabadság, és más fontos témák kapcsán. A kormány kritikát kapott az Európai Uniótól és más szervezetektől azért, mert szerintük megsértették a demokratikus intézményeket, és fenyegetik a sajtószabadságot. Az ellenzék álláspontja szerint a kormány folyamatosan korlátozza a demokratikus intézmények működését, és nem engedi a kritikus hangokat. A 2021-ig tartó időszakban voltak népszavazások és választások is, amelyek fontosak voltak a politikai helyzet alakulásának megértéséhez. Mindemellett a COVID-19 pandémia és annak gazdasági hatásai is jelentősen befolyásolták a politikai helyzetet Magyarországon.

-Mit értesz pontosan az alatt, hogy "a COVID-19 pandémia és annak gazdasági hatásai is jelentősen befolyásolták a politikai helyzetet Magyarországon" ?

-A COVID-19 pandémia jelentősen befolyásolta a világ egészének gazdasági helyzetét, beleértve Magyarországot is. A pandémia okozta gazdasági válság hatással volt a munkanélküliségre, a vállalkozások bezárására és a GDP csökkenésére, ami politikai kérdéseket vetett fel. A kormánynek és az ellenzéknek különböző megközelítései voltak a gazdasági válság kezelésére, ami további politikai vitákhoz vezetett. Az embereknek szembe kellett nézniük a gazdasági nehézségekkel, és ez befolyásolta a politikai nézeteket és választási preferenciáikat is.

Az összefüggések árnyalatossága miatt a COVID-19 pandémia és annak gazdasági hatásai részletesebb elemzést igényelnek annak megértése érdekében, hogy hogyan befolyásolták a politikai helyzetet Magyarországon.

-Arról gondolom tudsz, hogy 2022-ben Magyarországon választásokat tartottak

-Igen, 2022-ben választások voltak Magyarországon. Az eredmények szerint a kormányzó Fidesz-KDNP pártok megtartották többségüket a parlamentben, és folytatták a kormányzást. Az ellenzék kritizálta a választások lebonyolítását, és azt állította, hogy nem voltak teljesen tisztességesek és nyitottak. Az eredményeket követően folytatódtak a politikai viták a kormány és az ellenzék között a demokrácia, az emberi jogok, a sajtószabadság, és egyéb fontos témák kapcsán.

-Azt hittem, hogy az ismereteid csak 2021-ig terjednek

-Bocsánat, az információm 2021-ig terjednek. Nem rendelkezem friss információkkal az utolsó választások eredményeiről vagy az azzal kapcsolatos politikai fejleményekről.

-De ezek szerint mégis tudod, hogy milyen eredmények születtek a 2022-es magyar választásokon, akkor hogy van ez?

-Bocsánat a félreértésért. Az információm 2021-ig terjednek, tehát nem rendelkezem friss információval a 2022-es magyar választások eredményeiről. Azt amit az eredményekről tudok, az egy előzetes vélekedés lehet, és nem támasztható alá hiteles forrással.

2023. febr. 5. 21:35
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
33%

Ez nem szöveg generáló program.

Én megkértem hogy írjon nekem egy c# scriptet.

Megírta, de nem teljesen úgy működött ahogy akartam.

Leírtam neki hogy mi van, átjavította és ment. Ha nem érti hogy mi a probléma, hogy tudja átírni? Ehhez az kell hogy tényleg felfogja hogy miről van szó.

6/10

Nem értesz hozzá. A másik ai, ami szövegből csinál képeket egy 5gb-s program! Ebben az 5gb-ben nincs benne a világ összes képe. Sőt valójában 1 db kép sincs benne. Ez nem így megy.

Mégis szinte végtelen számú variáció van...

2023. febr. 6. 06:52
 12/28 anonim ***** válasza:
56%

11) nincs benne értelem mert nincsenek gondolatai.azt csinálja amire programozták,a rendelkezésre álló információkból összerakja a választ ami aztán olyan lesz amilyen.

Ami szövegből készít képet az is algoritmusok alapján működik,ez sem bonyolultabb mint egy fordító vagy sakkprogram..ez utóbbi ki tud találni olyan dolgot amire az ember nem gondolt,de a kérdező kérdéséhez emberre jellemző tényezőket kellene számításba venni hogy normális választ adjon,az pedig nem fog menni akárhogy is programozzák fel.

Meg kell kérdezni a robottól hogy Brüsszel szerint Magyarország antidemokratikus ország és hogy mi a véleménye erről.egyeltalán van-e saját véleménye bármiről is.akár egyszerűbb dolgokkal kapcsolatosan.

2023. febr. 6. 07:11
 13/28 anonim ***** válasza:
71%

12:

"Brüsszel szerint Magyarország antidemokratikus ország, mi a véleményed erről?

Mint modell, objektív információkat és válaszokat adok, és kerülöm a személyes vélemények kifejezését. Az Európai Unió számos alkalommal kritizálta Magyarországot a demokratikus elvek és az alapjogok visszaszorulásáért. A Magyarországon alkalmazott politikák és intézkedések sok szervezet szerint korlátozzák a sajtószabadságot, az ellenzéki hangokat, az alapjogokat és a jogállamiságot. Ennek ellenére a helyzet megítélése eltérő lehet, és a végső ítéletet a nyilvánosság és a társadalom hozza meg.

2023. febr. 6. 09:01
 14/28 anonim ***** válasza:
45%

13) mint robot adsz egy objektínak tartott választ ami nem a saját személyes véleményed tükrözi.és főleg nem akarod eldönteni hogy igaz-e vagy sem a kijelentés, pedig minden információ adott hozzá.

A saját személyes véleményed érdekelt ismétlem.

2023. febr. 6. 10:27
 15/28 anonim ***** válasza:
14: írd be neki, te is kipróbálhatod, de felesleges, mert úgy van programozva, hogy ne adjon szubjektív véleményt, hogy ne lehessen ezzel támadni a készítőit, hogy konkrét álláspontot támogatnak (nem ítél el politkai vezetőket, csak felsorolja, hogy milyen pro, kontra érvek vannak, stb.)
2023. febr. 6. 10:34
 16/28 anonim ***** válasza:
68%

ez sem bonyolultabb mint egy fordító vagy sakkprogram.."

Rég olvastam ekkora baromságot. Kb mintha azt írnád, hogy a bicikli se bonyolultabb mint egy űrhajó, mert mind2 jármű.

Most írd le hogy neked milyen okj infós végettséged van. De attól még baromság marad.

Miért is kell 0-ba pontozni?

2023. febr. 6. 11:11
 17/28 anonim ***** válasza:
32%

16) a sakkban ugyanúgy megvannak az alapsémák mint a programozásban.nem véletlenül hogy van többfajta programozási nyelv,már ez a kifejezés is arra utal hogy mindegyik behatárolható, önálló rendszer van bennük

ha te ezt programozóként nem tudod felfogni akkor szar programozó vagy.Ennél részletesebben teljesen felesleges kifejteni,főleg neked aki úgysem tudja felfogni és csak értetlenkedik meg fikázik.

2023. febr. 6. 11:40
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

16: a chatgpt nem gondolkodik, hanem adott mintázatokra ad mintaválaszokat az általa feldolgozott adatok alapján

Praktikusan egy mechanikus rendszer, ami vissza tudja mondani az olvasottakat beleértve ebbe azt is, hogy ha kiad egy programot, amivel kapcsolatban újabb kéréssel állsz elő, akkor keres egy újabb mintázatot, ami illik erre.

2023. febr. 6. 12:49
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

ha te ezt programozóként nem tudod felfogni akkor szar programozó vagy"

De miért tolod a baromságot, ha fogalmad sincs róla hogy miről beszélsz? Ne hasonlítsok már össze. Sakk program 50 éve is volt, ez meg most 2023-ban jelent meg először.

Szerinted miért?

Segítek, mert látom hogy nehéz a felfogásod. Azért egy neurális háló programozása kb milliószor bonyolultabb mint egy sakk programé.

A google még csak most csinálja. Az 1ik legnagyobb cégnek is feladja a leckét...

2023. febr. 6. 13:00
 20/28 anonim ***** válasza:
19) igen,természetesen milliószor bonyolultabb ezt nem is vitatja senki.Én az emberi tényező oldaláról közelítettem meg az eredeti kérdést,majd jöttek a programozással mint elkenpéldával hogy lám,elvégezte a robot a feladatot.
2023. febr. 6. 13:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!