Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szóltok hozzá hogy a...

Mit szóltok hozzá hogy a rovar alapú élelmiszereket külön polcra akarja pakoltatni a fidesz? Akkor most a pickszalámi, milka csokik, és az erőspista egy polcon lesz?

Figyelt kérdés
Az élelmiszerek 90%-ban van rovar alapú összetevő. A rovarhányadék minek minősül? (méz)
2023. febr. 4. 13:48
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
95%

Ha ellenőrzött forrásból van az adalékanyag akkor nem lehet gond. Eddig is ettük csak nem tudtunk róla.

[link]

Én ezután is ugyanúgy meg fogom venni amit eddig megvettem. Szerintem valamennyire vissza fog esni ezeknek a termékeknek az eladása onnantól kezdve hogy rá kerül higy rovarbol származó adalékanyag van benne, sokan úgy lesznek vele higy fúúj pedig semmivel se jobb a veszélyes tartósítoszeres kaját vagy a vegyszermaradványos salátát enni.

A gond az egész rovarral van mert undorító. De nem hiszem hogy túlságosan kelendő lenne, szerintem nem sok bolt fog megpróbálkozz vele.

2023. febr. 6. 22:22
 42/49 anonim ***** válasza:
80%

"Szerintem valamennyire vissza fog esni ezeknek a termékeknek az eladása"

Szerintem nem, ket okbol sem. Az egyik, hogy az emberek legnagyobb resze eddig se nagyon nezte meg, hogy mik vannak abban, amit megvesz, szerintem ez ezutan sem fog szamottevoen valtozni. A masik ok, hogy azert hasznalnak egyre inkabb rovarokat, mert az olcso, talan a legolcsobban eloallithato feherjeforras. A rovarbol kb. 70-90% a feherje, mig a marhabol ez csak kb 30-50%, a tobbi az csont, bor, belek, stb. Raadasul a marha sokkal nagyobb teruletet igenyel es sokkal lassabban is "termelheto" meg (rovarok reprodukcios rataja kb. 1-3 honap, marhae 8-12 honap). Ami olcso, az pedig fogyni fog, foleg, ha minden mas draga.

(Annyi elonye viszont ketsegtelenul van a marhanak a rovarokkal szemben, hogy ad tejet, bort es kollagent is.)

2023. febr. 6. 23:13
 43/49 anonim ***** válasza:
87%
Mondjuk külön kell választani az E betűseket és pl az össuedarált rovart. Úgy látom külön kell majd ráírni. Amit eddig ettünk azokban mint színezék volt benne.
2023. febr. 6. 23:32
 44/49 anonim ***** válasza:
100%

"Mit szóltok hozzá hogy a rovar alapú élelmiszereket külön polcra akarja pakoltatni a fidesz? Akkor most a pickszalámi, milka csokik, és az erőspista egy polcon lesz?"

Az, hogy rovar alapú élelmiszer, és az, hogy tartalmaz az élelmiszer rovar alapú összetevőket, az fogalmilag két külön dolog, mást-mást jelentenek. Próbáld felfedezni, megérteni a kettő közötti különbséget.

2023. febr. 7. 05:33
 45/49 anonim ***** válasza:
74%

@42

Érdekes marha lehet az, amelyik a tej mellett bort is ad.

Mifelénk másfajták lehetnek, mert itt ha bort akarsz, akkor hiába vannak marhák, szőlőt is kell ültetni. Legalábbis mi szoktunk.

2023. febr. 7. 16:58
 46/49 anonim ***** válasza:
75%
45, nem tunt fel hogy nincs ekezetem? Sebaj, sikerult belekotnod a semmibe.
2023. febr. 7. 17:10
 47/49 anonim ***** válasza:
Én azt szólom hezza, hogy inkább külön boltba pakolják! A méz kivétel, mert finom. Abban nem a rovar testrésze van, csak egy értékes terméke, ami elvileg olyan típusú dolog, mint a tej.
2023. aug. 24. 21:44
 48/49 anonim ***** válasza:
100%

@47

A mehek megeszik a viragnektart, azt eloemesztik, majd a kaptarban visszaoklendezik a lepbe, ez a mez. Nem tudom, mennyivel gusztusosabb ez, szerintem semmivel - csak jobb a PR-ja.

Ettem mar rovart magaban is, nemelyiknek kifejezetten jo ize volt, tehat az, hogy mi mennyire gusztusos, sok esetben inkabb szokas, vagy hagyomany kerdese, semmint valami objektiv dolog lenne. A meznek van hagyomanya nalunk, mas rovar eredetu etelnek nincs. A bolygon amugy kb ketmilliard ember fogyaszt heti rendszeresseggel valamilyen rovart.

Amugy a rak es a rovar kozott nincs sok kulonbseg, kozeli rokonok, mindketto izeltlabu, a rak megis inyencsegnek orvend hazankban.

2023. aug. 24. 23:09
 49/49 anonim ***** válasza:

“Én azt szólom hezza, hogy inkább külön boltba pakolják!”

Ilyen alapon az összes bort, csokoládét, őrölt kávét, lisztet, és az összes, gabonából készült őrölt terméket mind mind külön boltba kellene hogy tegyék, hisz ezek a termékek rendkívül nagy mennyiségben tartalmaznak rovarokat. Sem a szőlőt nem válogatják szét préselés előtt a pókoktól és rovaroktól, sem a gabonát, kakaóbabot, sem a fent felsorolt egyéb termékeket feldolgozás előtt.

2023. aug. 26. 11:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!