Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szóltok hozzá hogy a...

Mit szóltok hozzá hogy a rovar alapú élelmiszereket külön polcra akarja pakoltatni a fidesz? Akkor most a pickszalámi, milka csokik, és az erőspista egy polcon lesz?

Figyelt kérdés
Az élelmiszerek 90%-ban van rovar alapú összetevő. A rovarhányadék minek minősül? (méz)
2023. febr. 4. 13:48
1 2 3 4 5
 31/49 A kérdező kommentje:

Jókat vicceskedtek a válaszokkal páran, a kérdésben említett termékekben VAN!!! rovar, nem opcionális hanem TÉNY!

Azokat se eszitek ezentúl? Pick szalámi? Csokik, erőspista, joghurtok, stb

A termékek 90%-ban évtizedek óta van rovar, vagy rovar nyál, okádék stb.

2023. febr. 5. 18:16
 32/49 anonim ***** válasza:
100%

30

Oké.Lehet..Mindegy az azért valószínű,hogy néhány muslicát azért benyel a borfogyasztó ember véletlenül.

2023. febr. 5. 18:18
 33/49 anonim ***** válasza:
100%

32-es, egyáltalán nem néhány muslincáról van szó. Amikor készül a bor, a szőlőfürtök telis-tele vannak mindenféle bogarakkal, egyéb rovarokkal ès pókokkal. Azokat senki nem szedi ki, mennek a darálóba, utána pedig a présbe.

Ugyanez igaz a malmokra, a gabonát sem válogatják át szemenként, mielőtt lisztté őrlik. Nemcsak rovarok de még kisebb rágcsálók is kerülnek bele.

2023. febr. 5. 18:41
 34/49 anonim ***** válasza:
100%

33

Persze.Igaz.Magam is daráltam már szőlőt...De a borba akkor se nagyon kerül bele a rovarapríték.Az le van fejtve a söprűről.Abban pedig leülepszik a szennyeződés.

2023. febr. 5. 18:49
 35/49 anonim ***** válasza:
100%
Valóban nem az apríték, hanem a “leve” és az “íze”. A bor minőségét / zamatát rontja, ha (túl) sok rovar kerül bele.
2023. febr. 5. 19:22
 36/49 A kérdező kommentje:

Félrebeszéltek, nem arról van szó hogy véletlenül belekerül.

Évtizedek óta alapanyag az élelmiszer iparba. E120,E904 meg egy rakat.

A Pick szalámiba is rovar a színezék NEM! pirospaprika. Mégis most mi ez a hirtelen hiszti a rovarkaján? Eddig is ezt ettétek csak nem tudtátok maximum mit.

2023. febr. 5. 20:09
 37/49 anonim ***** válasza:
100%

Az lehet az oka ennek hogy az EU ismét elfogadott valamilyen rovarokat amit lehet árulni, igazából egyre többet azb utóbbi években. Ezeket nem csak adalékanyagként hanem egészben is és darálva. Azt nem tudom hogy mennyire EU-s szabály hogy külön polcon kell lennie lehet hogy az csak nálunk lesz. A vásarlasi igények növekednek, még több állati fehérjére van igény. Azt mondják higy ezt nem lehet már az állattenyesztesből fenntartani ami amúgyis sokkal drágább mint rovarokat tenyészteni.

Az hogy ez a szabályozás pont most történt itthon annak nincs jelentősége, lehetett volna jövőre is, mindegy de előbb-utóbb megtörtént volna mert egyre több rovar kerül a polcokra majd. Amiért nem tudtak róla eddig sokan az azért lehet mert tőlünk europaiaktol nagyon távol áll a tücsök evés pl akkor is ha az jól meg van fűszerezve ezért nem is árulják a boltokban, online lehet többnyire venni. Bár ezután se hiszem hogy lesz egész rovar a boltokban.

Szerintem ezt nem úgy kell majd elképzelni higy a Tescoban a sarokban lesz egy polc. Mert a cél nem az hogy ne lehessen ezeket a termékeket eladni hanem hogy el legyenek különítve. Eleve külön sorban van a szalámi, a csoki, és az erős pista is. Egyszerűbb a sorok végére berakni egy polcos szekrényt. Csak tippelek, nem tudom higy lesz, dolgoznak a szabályokon.

[link]

2023. febr. 6. 18:43
 38/49 anonim ***** válasza:
37%
Egyetlen jó dolog van abban, hogy rovarokat etetnek velünk: hogy most valószínűleg vegánok ezrei zuhannak mély depresszióba.
2023. febr. 6. 18:50
 39/49 anonim ***** válasza:
100%
Jobban belegondolva annak is van értelme ha külön polcon vannak. Hiszen a glutén mentes termékek is külön vannak, a laktózmentes dolgok pedig lila színnel vannak jelölve. Miért ne kaphatna egy rovar alapú termék külön jelölés és külön polcot? Aki allergiás az ilyenekre az nem fog onnan vásárolni és kész. Bár ezt nem tudom hogy lehet megállapítani.
2023. febr. 6. 18:55
 40/49 anonim ***** válasza:
91%
@38, eddig ki etetett veled barmit is? Velem legalabbis eddig soha senki, mindig azt ettem, amit megkivantam, amit en magam szerettem volna enni. Ezutan is ehetsz amit csak szeretnel. Az, hogy uj termekek kerulnek a boltba, nem jelenti azt, hogy kenyszeresen meg is kell venni es enni azokat.
2023. febr. 6. 19:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!