Miért nincsenek olyan intézkedések amik ösztönöznk a fiatalokat a germekvállalásra?
A vezetőségtől elég nagy igény van arra, hogy szaporodjon a magyar. És valóban, a társadalom stabilitásához szükséges a 2.0-ás reprodukciós ráta.
Mégis, gyakorlatilag semmilyen intézkedés nincs, ami könnyebbé tenné a gyermekvállalást, vagy a gyermeknevelést.
Sőt, ami azt illeti, egyre jobban az látszik, hogy a kormány megnehezíti a tisztességes gyereknevelést. Egyre kevesebb perspektívát hagynak a gyermeket tervező pároknak is. Sokaktól hallottam, hogy ők már készen állnának a dologra, de bizonytalanok, mert úgy látják Magyarországon egyre rosszabb helyzetben lenne egy gyerek.
Miért nem tesz hát valamit a kormány ennek ügyében?
Mi is ott tartunk most, hogy szívesen lebabáznánk, igazából pár hónapon belül lehet ráfekszünk a témára (meg egymásra).
De az oktatás szívügyünk, tkeintve hogy a tudást hatalomnak tekintjük, a boldogulás kulcsának. És ezeket a folyamatokat látva kétségbe esünk, hogy biztos jó ötlet-e ez.
Erre anyám pl annyit mondott, hogy akkor menjünk Németországba. Vagy bárhova igazából, ami nyugatnak minősül és figyelnek az oktatásra. Hát mondom jjjjjjjjah, az éppenséggel ezt a problémát vszeg megoldaná, pl a holland oktatás nagoyn színvonalas, de a francom se akarja elhagyni ezt a szép országot.
"-engem idehúznak a göykereim
-Ezek a gyökerek csak visszahúznak..:"
Mennyetek külföldre!
Legalább tovább csökken a nyafogó balliberálisok száma idehaza...
Mert csak papolni tudnak, semmi valós lépést nem tennének. Mondjuk hogy ne rohasszák a halálba az oktatási rendszert, vagy a gyermekek (és felnőtteké is) egészségügyi ellátása is az összeomlás szélén. Ezzel kellene foglalkozni, nem a rohadmányos lmbtq elleni hisztivel.
Én is, 23 éves nő vagyok, ahogy lediplomázok, megyek is külföldre, itt nem hogy gyereket nem fogok semmi pénzért vállalni, de egy perccel sem fogok tovább itt élni.
▪️ Kedves (#9.) kérdező :
✅ A kormány biztosítja/támogatja a lakhatást anyagilag (nem értem miről beszélsz:D),
➔ CSOK 10.000.000 Forint vissza nem térítendő támogatás (gyermekvállalás ösztönzésre).
➔ CSOK 10.000.000 Forint kamat nélküli visszatérítendő támogatás (gyermekvállalás ösztönzés).
➔ CSOK 5.000.000 Forint alacsony kamatú hitel.
🛑 Ezt akárhogy is számolom 25 millió forint támogatás :D
✅ TOVÁBBÁ Otthonfelújítási Program
➔ Napelemes rendszer telepítésére
➔ Nyílászárók cseréjére
➔ Tárolókapacitás létesítésére
➔ Fűtési rendszer korszerűsítésére hőszivattyúval
🛑 ezek 3...11 Millió forintos támogatások :D
➔ Vagyis ezekre a támogatásokra mind mind volt lehetőséged pályázni !
➔ De nem éltél vele.
➔ És van amelyik már nem is aktuális ❗️
(lecsúsztál róla...)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!