Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nincsenek olyan intézked...

Miért nincsenek olyan intézkedések amik ösztönöznk a fiatalokat a germekvállalásra?

Figyelt kérdés

A vezetőségtől elég nagy igény van arra, hogy szaporodjon a magyar. És valóban, a társadalom stabilitásához szükséges a 2.0-ás reprodukciós ráta.

Mégis, gyakorlatilag semmilyen intézkedés nincs, ami könnyebbé tenné a gyermekvállalást, vagy a gyermeknevelést.

Sőt, ami azt illeti, egyre jobban az látszik, hogy a kormány megnehezíti a tisztességes gyereknevelést. Egyre kevesebb perspektívát hagynak a gyermeket tervező pároknak is. Sokaktól hallottam, hogy ők már készen állnának a dologra, de bizonytalanok, mert úgy látják Magyarországon egyre rosszabb helyzetben lenne egy gyerek.

Miért nem tesz hát valamit a kormány ennek ügyében?

2023. febr. 2. 15:28
1 2 3 4 5 6
 31/57 anonim ***** válasza:
95%
#30 mindezt az alatt a kormány alatt, akiknek olyan fontos a “gyermekek védelme”. Nevetséges.
2023. febr. 2. 22:45
 32/57 anonim ***** válasza:
100%
Még szerencse hogy sok gyerek nem tudja, hogy csak a pénzért vállalták szegényt. Komolyan kevés pofátlanabb dolgot tudok, de sajnos erre pont jó volt ez az egész, hogy most már sokan a pénzért vállalnak csak gyereket.
2023. febr. 3. 01:19
 33/57 anonim ***** válasza:
36%

A sok pénzéhes semmirekellő gondoljon már bele abba, hogy ha annakidején ennyire számítottak volna az anyagiak, akkor az anyjuk őket se szarta volna volna a világra.

Bocs ha nyers volna, de felháborít ez mindent eluraló materializmus.

2023. febr. 3. 06:31
 34/57 anonim ***** válasza:
100%
#33 ha nem születtem volna meg, nem érdekelne. Mivel nem léteznék, hogy érdekeljen. Amúgy ez annyira gagyi érv. Csak azért mert régen szar volt, ezért mi se törekedjünk a jóra. Ezért tart itt az ország, pontosan emiatt a gondolkodásmód miatt. Már az a szar alak, aki biztosítani akar mindent a gyerekének. Hihetetlen.
2023. febr. 3. 07:36
 35/57 anonim ***** válasza:
27%
Mi az a germek?
2023. febr. 3. 08:02
 36/57 anonim ***** válasza:
72%
Előtted 34en rájöttek...
2023. febr. 3. 08:06
 37/57 anonim ***** válasza:
13%

#️⃣2️⃣9️⃣.) - Ki beszél itt 25 millió forint HITELRŐL ? 😃

➔ 10.000.000 Forint vissza NEM TÉRÍTENDŐ támogatás jelentése : hogy nem kell visszaadnod. :D

➔ 11.300.000 Forint vissza NEM TÉRÍTENDŐ támogatás OTTHONFELÚJÍTÁSI PROGRAM

➔ Másrészt meg a másik 10.000.000-ot meg fogják adják, mert ez nem egy bank, hanem CSOK hitel.

➔ Meg milyen 35+40 millió-ról beszélsz ?😃

(nehogy má 20 évesen egyből mindent akarj ? 😂 egyből egy 75 MILLIÓS házat ? 🤣)

2023. febr. 3. 08:38
 38/57 anonim ***** válasza:
0%

#29.) 🔹 Az oktatási rendszer sokkal jobb mint régebben. 🔹

➔ Én 5 db általános iskolába jártam, és mindegyik suli más más könyvből tanított (nem volt egységesítve), és ez így drága volt mindegyik könyvet megvenni, plusz még lemaradást okozott.

➔ 5 db TÖRI tanárom volt középsuliban.

➔ Matekból meg nem is volt TANÁRUNK az utolsó félévben !

➔ SZAKTANTÁRGYAINK NEM VOLTAK ! MERT NEM VOLT TANÁR ! Így egy olyan iskolába jártam ami papíron nem is létezett : Nem gimnázium volt, de nem is szakiskola.

HANEM VALAHOL A KETTŐ KÖZÖTT (mint a MÁTRIX-ban).

➔ A környék legrosszabb sulijában tanultam. Aminek a beceneve KÓS KÁROLY SZAKKÉPZŐ és SZABADIDŐ KÖZPONT volt. Szó szerint egy GETTO volt a suli egyik része, mert hajdan az egy istálló volt. csak átalakították.

✅ DE az önszorgalomnak köszönhetően (az oktatási rendszer állapotától függetlenül) két egyetemre kezdtem el járni egyszerre.

⚙️ GÉPÉSZMÉRNÖK

🧲 VILLAMOSMÉRNÖK

☢️ ENERGETIKA (utólag)

2023. febr. 3. 09:04
 39/57 anonim ***** válasza:
96%

#38 Én 2018-ban érettségiztem, szóval már a fidesz által lerohasztott rendszert láttam belülről.

A könyvek hibások, kevés az anyag, gyakorlatilag a tanárok így is hzták a régi könyveket és azokból tanítottak. Nekem gimiben 4 angoltanárom volt. Ha nem tudtak volna a szüleim magántanárt fizetni, most nem lenne felsőfokúm, mivel az állami oktatás nem képes a színvonalas tanítasra. Ez tény. Ezért törölték el a kötelező nyelvvizsga követelményt.

A könyvek hiányosak, és nem készítenek fel az érettségire sem. A tanáraim átlagéletkora 50 fölött volt, jó pár a nyugdíjon messze túlról járt még vissza dolgozni, mert nem lett volna matek-fizikatanár. Az épület vakolata omladozott, a termek nem voltak jól felszerelve, rendszeresen nem voltak biztosítva az alapvető eszközök, mint a kréta, wc papír, szappan, stb.

Ennek ellenére és is diplomás vagyok, idén szerzem a 2. diplomámat, de ennek nagy részét a szüleim támogatásának köszönhetem, akik nélkül nem sikerült vola, az oktatasi rednszer csak hátráltatott, és értelmetlen nehezítéseket adott. A heti 5 tesi, ami meg se volt rendsesen tartva, mivel nem volt elég terem, a folyosón volt néhány hossz futás, és ennyi, kb. Az 50 óra közösségi szolgálat minden volt csak hasznos nem. És mindezt az egyik legjobb vidéki gimnáziumban, megyeszékhelyen. Ha ott ez volt, vajon mi lehet egy kisvárosi alsóbb kategóriás szakközépben? Könnyú úgy dumálni, hogy azt se tudod, hogy mi megy a közoktatásban.

2023. febr. 3. 09:37
 40/57 A kérdező kommentje:

37, látom felfogtad a lényeget, hogy

1. Megkértelek, hog yne használj hangulatjeleket

2. Nem a pénzre lenne szükség. Nem kell egy fityinget sem adniuk, csak adjanak rendes oktatási rendszert ahova be merem engedni a gyereket.

És nemrég volt a 10. érettségi osztálytalálkozóm. Budapest egy elit gimnáziumába jártam, 15x-ös a túljelentkezés most is, közben a falak rohadnak szét, az aula közepén egy vödör gyűjti a plafonból csöpögő vizet, a tanárok fele 3-5 éven belül nyugdíjba megy, a tankönyv egy rakás szar (a kedvencem fizika, az idő jele: T, és ezt egy évtize dóta senkinek sem sikerült kijavítania....).

És ez máshol is így van, a feleségem és az anyja is oktatásban dolgozik, náluk is leszakadt tető van ahol süvít be a levegő, a bejárati kapu szeptember óta egy székkel van megtámasztva, valójában bárki bármikor besétálhat akár éjszaka is és kirámolhatja az egész helyet, mert semmi nem akadályozná meg.... a menza moslék, a kutyádnak sem adnál ilyet...

És persze pedagógusokból hiány hiány hiány. Akik meg vannak azok is egy 50 éves rendszer maradékai...

2023. febr. 3. 09:52
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!