Miért nincsenek olyan intézkedések amik ösztönöznk a fiatalokat a germekvállalásra?
A vezetőségtől elég nagy igény van arra, hogy szaporodjon a magyar. És valóban, a társadalom stabilitásához szükséges a 2.0-ás reprodukciós ráta.
Mégis, gyakorlatilag semmilyen intézkedés nincs, ami könnyebbé tenné a gyermekvállalást, vagy a gyermeknevelést.
Sőt, ami azt illeti, egyre jobban az látszik, hogy a kormány megnehezíti a tisztességes gyereknevelést. Egyre kevesebb perspektívát hagynak a gyermeket tervező pároknak is. Sokaktól hallottam, hogy ők már készen állnának a dologra, de bizonytalanok, mert úgy látják Magyarországon egyre rosszabb helyzetben lenne egy gyerek.
Miért nem tesz hát valamit a kormány ennek ügyében?
Mit ad az állam, hogy motiválja az embereket a gyermekvállalásra?
Hitelt.
Hát ettől nem lesz jobb a gyerek sorsa.
És mi a gyerek kilátása? Egy roncshalmaz oktatási rendszer düledező épületekben.
Csak egy példa: A héten a 18. kerületi tankerület visszavonta az SNI-s óvodások ellátását. Illetve ellehetetlenítette egy helyi iskolának, hogy mobil-tornatermet állítson fel - így a testnevelés szkaosok tesi helyett csak lábat lógatnak, mert nincs tornatermük. Lényegében csak a képzésük lehetetlenült el úgy ahogy van.
Mindezt vélhetően azért, mert politikai összetűzés van a tankerület és az önkormányzat között. Így jöhet majd a duma, hogy az önkormányzat nem biztosította az SNI-sek ellátását stb... Miközben a tankerület pont azért jött létre, hogy ezeket vállalja.
Erre mit lehet mondani? Mármint azon kívül, hogy "hát.. bzmeg".
Nem javult a gyermekvállalás. Évtizedes mélyponton van a születések száma.
⛔️ Nem értem a kérdésed.
- Én például úgy látom, hogy a kormány igen is tesz törekvéseket a gyermekvállaláshoz.
- Kérdem én, akkor te mit értesz "GYERMEKVÁLLALÁSI TÖREKVÉSNEK", ha nem azt amit ők csinálnak.
✅ MONDJ ÖTLETEKET ! Mit értsünk rajta, ha nem azt amit a kormány intéz !
☢️ (persze, olyat amivel a magyarokat ösztönözzük a gyermekvállalásra, nem a cigányokat)
Csak amire a kedvenc orbánod azt hiszi, hogy jó, az az átlag dolgozó emberek számára nem jó. 15 éve nem született olyan kevés gyerek mint 2021-ben.
8, kérlek hagyd el a hangulatjeleket a továbbiakban, nagyon zavaró.
És mondok ötleteket:
-Lakhatás segítése a fiataloknak, hogy ne kelljen azon szoronganiuk lez-e tető a fejük fölött. Ha biztosabb a lét, az emer bizakodóbb a jövőt illetően és könnyebben vállal gyereket.
-Minőségi oktatás biztosítása - hiszen a gyerek alsóhangon 15 évet tölt el a rendszerben, ne a szülőnek kelljen magánban elintéznie azt, amit az oktatási rendszer ugyan ígér, de nem teljesít.
Az a gond, hogy a komrány összes támgoatása annyiból áll, hogy ad pénzt. Van amit örökbe, van amit hitelre. Csakhogy a gyerek felneveléséhez ez vajmi kevés, a jó nevelés nem ezen múlik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!