Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Biztos, hogy jó ötlet egy...

Biztos, hogy jó ötlet egy elsivatagosodott városba építeni akkugyárat, ha egyetlen égő autó eloltásához is ennyi víz kell?

Figyelt kérdés

Mi lesz, ha egy akkumulátorokkal teli részleg gyullad ki?

[link]

2023. jan. 31. 15:05
A kérdező szavazást indított:
Igen, nem gond, ha sok víz kell.
Nem, Debrecennek gyár nélkül is nagyon kevés a vize.
11 szavazat
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
88%
Milyen gyakran égnek le akkumulátorgyárak? Én még egyről sem hallottam. Ilyen alapon ne építsünk semmit, mert majd biztos leég.
2023. jan. 31. 15:08
 2/20 anonim ***** válasza:
83%
Idáig nem az volt, hogy a jó termőföldeket venné el? Az meg nem sivatag!
2023. jan. 31. 15:16
 3/20 A kérdező kommentje:
A termőföld csak egy kis része. A legnagyobb gond itt a vízhiány. Debrecenben Fancsikán 3 tó, + a Vekeri-tó, + a Mézeshegyi tó, végül a Hármashatárhegyi tó is kiszáradt az elmúlt években. Sok kiskertben már a fúrott kutakból sem jön víz. Debreceni vagyok, elég idős, és itt már a gyerekkoromban is probléma volt a vízhiány, pedig akkor még télen rengeteg hó esett, és elég gyakran áztatta eső a földeket. Mára még rosszabb lett a helyzet, ezt sokan nem tudják.
2023. jan. 31. 15:22
 4/20 A kérdező kommentje:
Első, én nem mondtam, hogy leég a gyár, elég, ha néhány akkumulátor meggyullad, pl.
2023. jan. 31. 15:24
 5/20 anonim ***** válasza:
70%
Első szabály: elektromos tüzet nem oltunk vízzel. Ha mégis megteszed a paksi atomerőművel rázol kezet.
2023. jan. 31. 15:46
 6/20 anonim ***** válasza:
71%
Amúgy az olajfinomítókkal mi a helyzet? Azokat is be kellene zárni? Mert belsőégésű autó sem kettő égett le az elmúlt közel száz év alatt.....
2023. jan. 31. 15:51
 7/20 anonim ***** válasza:
53%
#5: Ez nem igaz. Ha feszültségmentesítesz oltasz amivel akarsz. Most lehet vitatkozni, hogy az onnantól elektromos tűznek számít-e vagy nem.
2023. jan. 31. 16:00
 8/20 anonim ***** válasza:
37%

Itt nem ez a kérdés. Hanem, hogy a gyártáshoz honnan szednek vízet.

Ha jól tudom amikor teljes kapcitáson működik a dolog akkor a gyár vízigénye meghaladja Debrecen vízigényének a 1,5X-ét

Ez mellett energia is ugye. Paks teljesítményének közel az 1/4-e kell.

Ez mind egy energiaszegény országban

2023. jan. 31. 16:16
 9/20 anonim ***** válasza:
56%
#7 Ez igaz, de egy égő elektromos autót hogyan feszültségmentesítesz?
2023. jan. 31. 16:28
 10/20 anonim ***** válasza:
48%

Egy autót különben is minek oltani.

Csak az éghető alkatrészek égnek ki belőle aztán elaszik magátol.

2023. jan. 31. 17:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!