A ballibek hogy akarnak átállni elektromos autózásra akkumulátorgyár nélkül?
Mi köze a pártközpontnak ahhoz, hogy egy autó kb 200.000 kmt-t fut el? Szerinted ennek a ténynek a megállapításához a pártból kell súgni, vagy mi a fasz?
12-15 tonna helyett 8,76-10,95 a helyes szám, a kommentelő elkövetett egy apró bakit, mert a litert automatikusan kg-ra váltotta, de attól még a gondolatmenete helytálló, mert nagyságrendileg ott van az érték.
"Mi köze a pártközpontnak ahhoz, hogy egy autó kb 200.000 kmt-t fut el?"
Mert ha nem onnan kapja az "adatot", akkor tudná hogy ez baromság.
Keress rá az autó-hirdetési oldalakon hány autó van még a piacon sokkal nagyobb futásteljesítménnyel!
"12-15 tonna helyett 8,76-10,95 a helyes szám, a kommentelő elkövetett egy apró bakit, mert a litert automatikusan kg-ra váltotta, de attól még a gondolatmenete helytálló, mert nagyságrendileg ott van az érték."
Milyen számítás alapján?
Milyen egyenlet és adatok alapján számítjátok ki ezeket az értékeket?
A literből úgy lesz tonna, hogy a liter megszorzod ezerrel, így lesz belőle m3, az pedig beszorzod az üzemanyag fajsúlyával, ami kb. 0,8. Ha egy autó 8 litert fogyaszt, akkor 200.000 km-en nagyjából 16 m3 üzemanyagot eszik, ami kb. 13 tonna üzemanyag.
Amúgy milyen pártközpontról beszélsz? Most politikai hovatartozás nélkül, szerinted mennyit futnak el átlagosan a gépjárművek? Vagy már ez is politikai kérdés lett, vagy mi?
"Keress rá az autó-hirdetési oldalakon hány autó van még a piacon sokkal nagyobb futásteljesítménnyel!"
És hány nincsen, mert néhány napos, hónapos, éves korában totálkárra törték.
"Mert ha nem onnan kapja az "adatot", akkor tudná hogy ez baromság."
Ja, értem! Mert egy olyan ember, aki nem a pártközpontból kap adatot, az nyilván tévedhetetlen, és csak tökéletes becslést adhat.
Csak és kizárólag a pártközpontból jöhet fals infó mindenki tudja!
Valójában semmi köze a kettőnek egymáshoz, csak kerested az alkalmat (de végül egy teljesen nem alkalmatlant találtál), hogy pártközpontozz egyet. :D
"Keress rá az autó-hirdetési oldalakon hány autó van még a piacon sokkal nagyobb futásteljesítménnyel!"
Sok olyan is van, ami nem ér meg 200.000 km feletti futás teljesítményt, de ha 300.000-rel, vagy 400.000-rel számolunk, az még több elégetett üzemanyag, ami még inkább alátámasztja azt, amit a kommentelő akart mondani.
"Milyen számítás alapján?
Milyen egyenlet és adatok alapján számítjátok ki ezeket az értékeket?"
720g/liter a benzin sűrűsége.
@25
"720g/liter a benzin sűrűsége."
Így van, a gázolajé meg 0,85, és abból használnak többet is, így beátlagoltam 0,8-ra.
A gázolajét nem néztem meg, gondoltam egyforma a kettő, de akkor igen, a 0,8-cal számolni pontosabb, mint a 0,72-vel.
23-as
"A literből úgy lesz tonna..."
Köszi, így már értem!
"Amúgy milyen pártközpontról beszélsz? Most politikai hovatartozás nélkül, szerinted mennyit futnak el átlagosan a gépjárművek? Vagy már ez is politikai kérdés lett, vagy mi?"
Nem tudom, de az ismerőseim között nem egy van amelyik többet futott kocsival szaladgál. De akár igaz is lehet a 200 000, mert sok van amelyik ennek töredékét sem éri el mielőtt végleg kikerül a forgalomból. Viszont amelyik benzines autó nincs forgalomban, az már nem szennyez - ezzel szemben egy elektromos autó akkumulátorának legyártása ugyanakkor kárt okoz ha utána azzal 300 000 Km-t mennek, mintha 30-at.
A pártközpont pedig nem a 200 000 Km kapcsán merült fel, hanem az alapkérdés kiírása kapcsán, ami egy tipikus agyatlan fidesznyik egyenkérdés, ami szerint aki ezt a gyárat úgy és ott, ahogy tervezik ellenzi, az csak "ballib" lehet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!