Fideszesek! Ti elhiszitek, hogy a Fidesz egy tiszta, fair
versenyben szerzett győzelmet?
Figyelt kérdés
Sokszor megjelent az érv, hogy a választásokon lehet szavazni, le lehetne váltani a Fideszt. De a Fideszesek el is hiszik, hogy a választásokon és úgy egy az egyben ugyanolyan esélyek léteznek az ellenzék számára a győzelemhez, mint a Fidesz számára? Mert ez nyilván nem igaz. Ha valaki egy nem tiszta versenyen nyer, az nem jogos győzelem.
Aki kommentel, írja meg, hogy fideszes e, ellenzéki e, vagy egyik sem.
Én úgy látom,hogy a gusztustalan ellenzéki módszerek ellenére is meg tudta tartani harmadszor is a 2/3-ot.
2023. jan. 16. 17:46
23/45 anonim válasza:
"a Fidesz a választási rendszert úgy alakította át, hogy minnél népszerűbb és nagyobb egy párt annál több esélye legyen nyerni" De már ne hargudj minden választási rendszerben annak a pártnak van több esélye nyerni, aki a legnépszerűbb. Elég fura egy demokratikus választási rendszer lenne, amiben nem az a párt nyerne, ami a legnépszerűbb. (az persze előfordulhat, hogy egy párt nyert, de nem jut annyi mandátumhoz, hogy egy maga kormányalakíthasson, de mivel a Fidesz-KDNP egy maga van 50% környékén ill. felet, így nem nagyon lehetne olyan választási rendszert kreaálni, amiben minimum az abszolút többsége nem lenne meg)
2023. jan. 16. 22:34
24/45 anonim válasza:
23as Javaslom olvasd el pontosan hogyan is lett módosítva a választási rendszer, és akkor megérted miről beszéltem. Más is már írta fejtsem ki, de ott az internet keress utána, én megtettem ha te nem rendelkezel ezzel a tudással, semmi gond, csak akkor ne gyere ide magyarázni.
2023. jan. 16. 23:00
25/45 anonim válasza:
24) Pontosan tudom. De bármelyik párt ugyanananyi mandátumhoz jutna ha annyi szavazathoz jutna, mind a Fidesz. Ezt kár fűszerezni. a tavaly áprilisi választási eredmények alapján lehetlen volna olyan választási rendszert kreálni, hogy ne a Fidesz kormányozzon minimum abszolút töbséggel.
PS: A régi rendszer se volt araányosabb. 1994-ben az MSZP a listás mandátumok 31%-val szerzett mandátumot és az egyéni körzetek 38%-ával 53%-os többségre tett szert az országgyűlésben.
2023. jan. 16. 23:20
26/45 anonim válasza:
Mindkettőtöknek igaza van: a Fidesz úgy csiszolgatta a választási törvényt, hogy az ő pillanatnyi feltételeinek nagyon kedvezzen, de egy erős ellenzék esetén ez simán ellenük is tudna fordulni.
2023. jan. 17. 08:55
27/45 anonim válasza:
26os Gyakorlatilag egy Fideszes erősségű ellenzék tudná ellenük fordítani, de pont ez a probléma, hiszen már az hogy a szavazóbázisuk egy nagyobb része elmegy szavazni rájuk biztosítja is nekik a győzelmet. hogy ha indul egy kis párt szinte lehetetlen helyzetben van ezáltal, mert nem elég hogy a több szavazatot kapó párt vezető helyen lesz hanem ezután sokszorosan elhúz a többiek mellett, ezért is olyan könnyű kétharmadot is szereznie.
2023. jan. 17. 15:55
28/45 anonim válasza:
Az miért nem téma, hogy az ellenzék mivel tud tömegeket megfogni? Milyen témával? Mert eddig az bizonyosodott be, hogy semmi ilyen témájuk nincs, csak annyi, hogy Orbán így meg úgy. Mint látjuk ez nem elég. Ha én ezt átlátom 2010 óta, akkor ők miért nem? De ha valaki okosabb mint én, akkor írjon ide egy olyan ellenzéki témát, amire milliók ugranak az urnákhoz.
2023. jan. 17. 17:15
29/45 jpeacefuler válasza:
Én meg azt kérdezem: hogy lehet az, hogy soha nem kísérték még végig a szavazást ilyen szigorúan, ennyi EBESZ delegálttal. Hogy lehet az, hogy ilyen kontroll mellett lett szokatlanul fölényes Fidesz győzelem? Nem lehet az, hogy az EBESZ ellenőrzés az ellenzéki sumákolásnak volt kedvezőtlenebb és inkább keresztbe tett nekik? Én így látom.
2023. jan. 18. 06:29
30/45 anonim válasza:
29
Hát igen, még az EU csahos kutyái sem tudtak semmibe sem belekötni. Maximum ilyen gyermeteg marhaságokba, hogy "több kormánypárti plakát volt kint X településen mint ellenzéki".
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!