Fideszesek! Ti elhiszitek, hogy a Fidesz egy tiszta, fair versenyben szerzett győzelmet?
Sokszor megjelent az érv, hogy a választásokon lehet szavazni, le lehetne váltani a Fideszt. De a Fideszesek el is hiszik, hogy a választásokon és úgy egy az egyben ugyanolyan esélyek léteznek az ellenzék számára a győzelemhez, mint a Fidesz számára? Mert ez nyilván nem igaz. Ha valaki egy nem tiszta versenyen nyer, az nem jogos győzelem.
Aki kommentel, írja meg, hogy fideszes e, ellenzéki e, vagy egyik sem.
9
"Szerinted nem probléma, hogy a Fidesz folyamatosan hazudott a választás során?"
Az ellenzék is. Undorító a kettős mércéd.
"Vagy hogy a média java az ő kezükben van?"
A javuk nincs az ő kezükben, és a legolvasottabb felületek, ellenzéki felületek. Ezt illene tudnod neked, mint nagy szabadságharcosnak.
"Az is normális, hogy krumpliért vásárol szavazatokat a csóró emberektől?"
Sajnos nem kezeskedhetek mindenkiért az országban. De ha én kapok krumplit, és behúzom az ellenzéket, az életbe nem derül ki, hogy melyik volt az én szavazólapom.
Ellenzéki vagyok.
Szerintem a verseny egyáltalán nem volt fair - nagyon finoman fogalmazva -, de be kell látni, hogy az igazi tanulság nem ez. A kudarc valódi oka az ellenzék teljesítménye. Egy jól felépített, kicsit is korrekt ellenzék idén még ebben az ellenszélben is nyerhetett volna.
Szerintem viszonylag kevés az az ember, aki tényleg az egyesült ellenzékre, nem pedig a Fidesz ellen szavazott. Én is a Fidesz ellen szavaztam, nem MZP-re. Még az itt ordítozó fideszesekről is többször megértettem, hogy ők is azt mondják, hogy "bazmeg, ne a Fidesszel foglalkozzatok már, hanem a saját brancsotokra vessetek már egy őszinte pillantást!". Ha nem úgy nézünk a parlamantre, hogy már a patás ördög is jobb, mint Orbán Viktor, akkor azért van igazuk, basszus.
Szóval szerintem a jelenlegi félkamu demokráciában még - nem tudom, meddig - tudna nyerni egy ellenzék, de igazából alkalmatlanok rá. Szerintem a Fidesz aljassága inkább abban rejlik, hogy annyira erős a gyűlöletük/félelmük a liberálisokkal szemben, hogy már csírájában igyekeznek minden bimbózó mozzanatot aláaknázni. Nincs nehéz dolguk sajnos.
Igen, miért ne hinném. Általános szavazójog van, többpártrendszer(még ha az ellenzék próbálja aláaknázni) és senkinek nem tartanak fegyvert a fejéhez, a média nagyjából kiegyenlített(ettől függetlenül mindkét oldalnak bődületes hazugságokat/megtévesztéseket nyilatkozott, ami már bőven meghaladja a jó ízlés határát).
Az meg hogy a (mindenkori)kormánypárt a választások előtt a választópolgároknak kedvező intézkedéseket hoz az se nem egyedi eset, se nem csalás, hisz ettől függetlenül másra is szavazhatnak a kedvezményezettek, nincsenek megvásárolva a szavazataik ettől
bár nem nekem szól a kérdés, és még csak fideszes sem vagyok, de azért...
"Szerinted nem probléma, hogy a Fidesz folyamatosan hazudott a választás során?"
az ellenzék is folyamatosan hazudott. egy-egy
"Vagy hogy a média java az ő kezükben van?"
igen. de azért azt tegyük hozzá, hogy amikor a Népszabadságot beszántották, ami állítólag az ellenzék legfontosabb napilapja volt, akkor példányszáma nem érte el a 40 ezret. azaz nem volt az országban 40 ezer ember, akinek ez az igen fontos napilap annyira fontos lett volna, hogy fizessen is érte.
az a baj, hogy az ellenzék úgy képzeli el a világot, hogy a sültgalamb majd belerepül a szájukba és mindent egyből megkapnak, mert az nekik jár, mert az úgy igazságos.
a világ nem óvoda. ha valamit akarunk, azért tenni is kell. csak az fárasztó. a Fidesz meg nem lusta. ezért vonulnak kétharmaddal.
"Ezek nem csalások igaz?"
tény és való, hogy féllábút legyőzni terepfutásban nem túl nagy dicsőség. de ha ő akar kiállni és magának vágja le a lábát, akkor legalább ne sipítozzon már, mert marha unalmas.
"Az is normális, hogy krumpliért vásárol szavazatokat a csóró emberektől? Ilyen a magyar demokrácia?"
mindenhol ilyen. meg kellene tanulni megszólítani a csórókat. az ellenzéknek már vagy másfél évtizede nincs üzenete a csórók számára. most már csatornája se nagyon van hozzájuk, de amikor még volt is ez volt a helyzet.
mondjuk legalább azt be lehetne fejezni, hogy krumpliért vásárolt szavazatok, mert csórók, mert ezzel nem szerzel magadnak barátokat. egy párszárezer ember simán magára veszi és már csak azért is a Fideszre fog szavazni, hogy téged és a hozzád hasonlókat vonyítani lásson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!