Miért kell nekünk, Európának leválni Oroszországról?
Szibéria vaze. Ezzel csak a globális fogyasztó civilizácónk hanyatlását rövidítjük Európán belül. Ausztráliát, Kanadát leszámitva az ásványkincsek túlnyomó többsége anarchikus, vagy álltalunk autokratikusnak bélyegzett országokban van.
Mert ha még arról lenne szó, hogy ugyan a manapság már csak inkább közvetett módon, de a globális ökoszisztéma tönkretételében leginkább utazó nyugati társadalmaink drasztikusan visszavennének a fogyasztásból, akkor még érteném, de nem erről van szó. Rotterdam, Hamburg kikötőinek a levegője relatíve tiszta, a földi ökoszisztéma rombolásának jól látható sebei ki van exportálva a fejletlen világba. Az okostelefonom egyes alapanyagait lehet hogy egy mezítlábas kongói gyermek bányászta ki napi 1 dollárért.
Hadnagy, van, akinek annyira rövidtávú a memóriakapacitása, nála már a tavalyi év eseményei is zavarosan követik egymást. Már ha követik egyáltalán....
20:33: hm, a Rákosi-rendszert konkrétan Moszkva, még konkrétabban Sztálin ültette a nyakunkra, a szovjet megszállás nélkül labdába sem rúgtak volna. Eleve a koalíciós kormányzat is szovjet nyomásra jött létre, mivel a kisgazdák egyedül is képesek lettek volna kormányt alakítani, akkorát nyertek.
És engem mélységesen felháborít, hogy az ismert történelmi előzmények után tele van az ország olyan csekély képességűekkel, akik a bolsevik KGB-s tömeggyilkos Putyin Szovjetunió 2.0 projektjének szurkolnak. Mi a francért nem húznak el ezek Vorkutára vagy Norilszkba, vagy, ami a legjobb lenne, a Donbaszba?
Engem inkább az, amikor a keleti csetepatéban úgy szurkolnak, mintha az egész egy futballmeccs lenne, nem pedig emberéleteket követelő háború + ott a gazdasági vonzata.
21:45: Kínát. Az oroszok.
Ezt gondold át még egyszer.
19#
Tökmindegy hova húzok, de te már beskatulyázol engem egy polcra és még asszisztálnak is neked. Olyan globális hanyatlással nézzünk szembe, hogy a választott komprádor impexelitünkön való vitatkozás sokadlagos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!