Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Betiltanád a tűzijátékot,...

Betiltanád a tűzijátékot, petárdát a kutyák miatt?

Figyelt kérdés

2022. dec. 31. 18:23
1 2 3 4 5 6 7
 31/64 anonim ***** válasza:
67%
Közterületen tele van szaratva a járda, a parkban nem lehet piknikezni sem. Kutyás utcában megálás nélkül ugatnak a dögök nem egy hanem sok megállás nélkül. Az egész utcában érződik az a kutyás bűz. A háza elött ott rohad a kutyája szara húgya. Utcára kiszabadul a nagy németjuhász és agresszívan jön a gyerekem után. Szájkosár vagy póráz egyiken sincs amikor sétáltatja pedig kötelező! Az ottlakóknak ezt folyamatosan el kell viselni. És ilyen állapotok nem lennének ha a törvényhozás érdemben fel lépne! Hiába fordúl valaki a hatósághoz nem csinálnak semmit, meg van nekik engedve. A tűzijátékozók és petárdázók sehol sincsennek ahhoz képest amit ezek megengednek maguknak.
2023. jan. 1. 20:21
 32/64 anonim ***** válasza:
9%

"mi a garázsba bezártuk, sötét volt ott, egyedül volt, kárt tenni nem tudott magában, reggel olyan vidáman, kipihenten szaladt ki, mintha semmi durrogtatás nem lett volna."

És az szerinted totálisan lényegtelen, hogy csak azért retteg a kutya hosszú órákon keresztül, hogy sokan élvezzék a semmire se jó tüzijátékot?

Ennyi erővel hogyha valakinek elrabolják a gyerekét, de mondjuk két héz után visszaszerezi az emberrablótól, akkor utána úgy tudnak élni, mintha mi sem történt volna.

Én nem egyszer voltam a kutyámmal, aki borzalmasan rettegett a tüzijátékoktól, és ha látná valamelyikőtök azt a félelmet, akkor is ennyire lényegtelennek gondolnátok? Bár ameddig nem ti rettegtek, addig baromi könnyű ezt mondani, de ha nektek kéne rettegni a másik hülyesége miatt, akkor be lennétek fosva, és nem lenne ilyen könnyű ezeket leírni.

Amúgy tudod mi sose hagynánk egyedül a kutyánkat szilveszterkor, mert jól tudjuk, hogy ez neki nagyon ijesztő. Épp ezért valaki mindig otthon marad, de leginkább mindenki, aki ott él.

A kutyusunk alapvetően a kora miatt jobban viseli a dolgot, de most nyugtatót is kapott, szóval nyugis volt ez a szilveszter.

De miután láttam rajta nem egyszer azt a borzalmas rettegést, én nem tudok ilyen egyszerűen hozzáálni, mint a sok agyatlan, ráadásul sose zárnánk be egyedül a kutyánkat ilyenkor, mert szeretjük.

2023. jan. 2. 00:29
 33/64 anonim ***** válasza:
43%
Az előző kommentemhez annyit, hogy nem tudom, annak a kommentelőnek akit idéztem, az ő kutyája mennyire fél. De rengeteg kutya irtózatosan retteg ilyenkor, és emellett nem tudok elmenni, hogy hát majd ha vége van akkor újra boldog lesz. Ugyanis addig irtózatosan retteg és nagyon szenved, már amelyik kutya olyan.
2023. jan. 2. 00:31
 34/64 anonim ***** válasza:
0%

"Némelyik kutya meg a bicikliktől fél, azokat nem akarjuk betiltani? Én olyan kutyával is találkoztam, aki a söprűtől félt, mert az előző gazdija nem volt éppen egy kedves úriember, akkor tiltsuk be a seprűket is hogy ne rettegjen szegény kutya? Mégis milyen hülye logika ez? A kutyák többsége nem hogy nem fél a hangos robbanásoktől, sokat rendőrök, katonák is használnak tűzpárbaj mellett vagy akár a frontvonalban is. Mindenhol lesznek kivételek, olyan soha a büdös életben nem lesz, hogy semelyik kutya nem fog megijedni semmitől. De a kutyák túlnyomó többségét vagy alapból sem zavarja a tűzijáték, vagy hozzá lehet őket szoktatni a hanghoz."

Irtózatosan rossz az érvelésed. Egy szóval nem mondtam, hogy tiltsunk be minden létező dolgot, amitől lehet félni. De ha egy kutya a biciklisektől fél, akkor hány biciklist lát? Három naponta egyet? A tüzijáték meg órákon keresztül durrog, szegény kutya folyamatosan hallja, persze néha lehetnek rövidke megszakítások. De egy biciklitől félő kutyának a félelme nem lesz ilyen intenzív, mint a szilveszteri dínom dánom alatt azoknak a kutyáknak, amik attól félnek. Ha egy kutyát órákon át folyamatosan kergetnének egy seprűvel, akkor félne annyira, mint a tüzijátéktól. De a kutyákat nem kergetik órákon át seprűvel, ilyen kivételes esetekben fordulhat elő. De a tüzijátéktól minden egyes alkalomkor rettegnek a kutyák, ráadásul hosszú órákon át.

De a gyakorisok nyilván nem láttak olyan szintű rettegést a kutyáknál, amit én láttam a mi kutyánknál, és így könnyen beszélnek. Persze ha ők rettegnének mások szórakozása miatt, akkor az már mekkora baj lenne. Bár egy ilyen helyzetet nem lehet előállítani, legalábbis legálisan nem. De egy kutyának meg hiába mondod, hogy ez csak tüzijáték, úgy se érti meg.

2023. jan. 2. 00:37
 35/64 anonim ***** válasza:
95%

Politikai duma és féreg műbalhé. Az egész arról szól hogy pár senkiházi akivel minden téren csak a baj van, a legjobban keverik mindenben a szart azoknak nem tetszik a legjobban ez az egész. Csinálnak egy nagy kampányt hogy reflektorfénybe kerüljenek. A kutyás agymosás és hülyeség is pontosan ilyen. Ha valaki el is vinné erdőre hogy lakott területen ne zavarjon senkit abba ugyan úgy belekötnek. Akik ezt képviselik megfigyeltem pont hogy azokat érdekli a legkevésbé más emberek sorsa, a leg gátlástalanabbak, lopnak a leg pofátlanabbúl, a leg korruptabbak és képmutatóbbak, nekik mindent lehet téged meg ahol lehet kontrollálni meg elnyomni akarnak. És sajnos ez egy igencsak gusztustalan Magyar politikai találmány. Körülöttünk gyakorlatilag mindenütt van petárda és tűzijáték és ott nincs ez a kutyás duma, meg nem döglenek meg a madarak.

Akibe benne van hogy másokat agyonkorlátozzon, műbalhékat gerjeszt el kell zavarni. Ezek kifejezetten korruptak, pofátlanúl lopnak, mindenkit ész nélkük akarnak korlátozni és túlszabályozni, kimagaslóan nézik hülyének az embereket. Pont azok csinálják az ilyen műbalhékat akikkel a legtöbb baj van. Ahogy a petárdázoktól is elveszik a petárdát, más téren az emberektől pontosan ugyan úgy vesznek el mindent. Miközben nekik mindent szabad és dúskállnak a javakban.

2023. jan. 2. 01:26
 36/64 anonim ***** válasza:
79%
Hiába lenne betiltva a tűzijáték és a petárda is mert akik lobbiznak a betiltása mellett azok csak a politikai feltűnésért csinálják. Ha mondjuk egy tűzijáték rajongó elviszi közterületről hogy ne zavarjon senkit erdős mezös részre akkor abba kötnek bele. Nem képviselnek ezek semmi ilyet hogy kutyások érdeke, tűzijáték rajongók érdeke meg hogy valami közös hangsúly. Amit hozzá nyúlnának törvényekhez is élet szérűtlen és betarthatatlan. Nem problémákat old meg hanem még jóval nagyobbakat csinál. Az egész törvény úgy van megírva hogy azért büntet mert van petárdád vagy XY terméked és nem arról van szó hogy az hol és hogyan van felhasználva. Ez az amit nem lehet betartani. Nagyon sokan nem is akarják mert látják korrupt szemét emberek hozzák ezeket a törvényeket akikre a legjobban nem vonatkoznak ezek a törvények. És annyira életszerűtlen ha akarnál sem tudnál neki megfelelni. Nincs mit rajta figyelembe venni meg betartani mert oda jutsz hogy hülyeség az egész. Van legális és illegális piac, ha nem is léteznének magyar forgalmazók külföldről akkor is tonnaszám gond nélkül be lehet hozni. Ez pont olyan dolog hogy az emberek nem fognak róla lemondani mert pár senkiházi politikus bizonyos érdekbéli háttérben futó ráhatásokra betilt dolgokat. Ez nem szavazás kérdése mert ott van a nagyszámú embertömeg aki igényli. Mondjuk egy népszavazáson is hiába szavaznák meg hogy ne legyen ha mellette egy hatalmas réteg akik mondjuk ilyen témában nem is szavaztak ugyan úgy megvenné. Fiatalok szeretik ezt az egészet ahol nincs olyan összefogás és közösség aki kiállna a jogaiért és velük lehet szórakozni.
2023. jan. 2. 01:56
 37/64 anonim ***** válasza:
100%

érdekes,ez csak az utóbbi 5-6 évben lett probléma... korábban százával dobálták a petárdákat szilveszter előtt már egy hónappal, senki nem emelte fel a hangját!

Pl. itt falun rendszeresen hallani lövéseket, mikor vadásznak, adott időszakokban akár napi 5-6-szor is, sok kutya nekiáll vonyítani, de senki nem ment még oda, hogy szüntessék meg a vadászatot.

Most már ott tartunk, lassan azt is büntetik, ha a kutya a kertben van tartva, vagy ha sétáltatáskor nincs felöltöztetve, mert megfázik. Sok állatvédő átesett a ló túloldalára.

2023. jan. 2. 09:11
 38/64 anonim ***** válasza:
84%

Nem, viszont a kutyatartást szabályoznám és keményen megadóztatnám.

Illetve keményen büntetném a kutyapiszok hátrahagyását.

2023. jan. 2. 18:03
 39/64 anonim ***** válasza:
100%
31 teljesen igazad van
2023. jan. 7. 21:27
 40/64 anonim ***** válasza:
100%
Nem. És jobban tennék a kutyások, ha nem hőbörögnének. Amíg nem képesek összeszedni a kutyasz*rt, és amíg egyesek nem fogják fel, hogy ne sétáltassák a kutyát póráz nélkül, mert vannak akik félnek a kutyáktól, addig nincs miről beszélni.
2023. jan. 10. 09:53
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!