Betiltanád a tűzijátékot, petárdát a kutyák miatt?
"Nem tiltanám be,egy évben egyszer ki lehet bírni,de tartsák be a szabályokat a durrogtatók is."
Nem tudom, hogy neked van e kutyád, de némelyik kutya olyan szinten reszket a tüzijátéktól, mintha mondjuk egy embert egy baltás gyilkos kergetne. Nem csak hogy kicsit fél egy érzékenyebb kutya, egyenesen retteg. Igen, én betiltatnám.
"a gazda felelőssége, h megóvja a kutyáját! Szilveszter előtt egy héttel már felhívják rá a figyelmet, hogy Szilveszterkor mindenki zárja be a házikedvenceit! Ha valaki erre nem képes, akkor milyen gazda? Gazdát büntetném, mert szándékosan nem zárta be a kutyáját, inkább valahol ivott, bulizott"
És neked van kutyád? :)))
Mert a miénk éveken át rettegett a tüzijáték hangjától, pedig alapvetően bent volt a házban és figyeltünk is rá. Persze néha kiment, mert szegényke már annyira félt, hogy emiatt meg akarta nézni, mint van kint. A házban össze vissza futkosott a hangtól, elszökni nem szökött el, de rettentően félt. Szóval ha szerinted egy kutya bezárása az bőven elég, akkor felmerül a kérdés, hogy van neked kutyád?
A mostanit jól viselte, de kapott nyugtatót, de alapvetőn jobban viseli, nyilván már a hallása se a régi.
Persze szerinted a gazdákkal van baj, mert nem képesek bezárni a kutyájukat, mert elmennek bulizni. Hát beszarok. És a kommented 100% ban hasznos is, de hát ez a gyakori!
"Nem tudom, hogy neked van e kutyád, de némelyik kutya olyan szinten reszket a tüzijátéktól, mintha mondjuk egy embert egy baltás gyilkos kergetne. Nem csak hogy kicsit fél egy érzékenyebb kutya, egyenesen retteg. Igen, én betiltatnám."
Némelyik kutya meg a bicikliktől fél, azokat nem akarjuk betiltani? Én olyan kutyával is találkoztam, aki a söprűtől félt, mert az előző gazdija nem volt éppen egy kedves úriember, akkor tiltsuk be a seprűket is hogy ne rettegjen szegény kutya? Mégis milyen hülye logika ez? A kutyák többsége nem hogy nem fél a hangos robbanásoktől, sokat rendőrök, katonák is használnak tűzpárbaj mellett vagy akár a frontvonalban is. Mindenhol lesznek kivételek, olyan soha a büdös életben nem lesz, hogy semelyik kutya nem fog megijedni semmitől. De a kutyák túlnyomó többségét vagy alapból sem zavarja a tűzijáték, vagy hozzá lehet őket szoktatni a hanghoz.
Ráadásul a tűzijáték nem is rendszeres dolog. Teljesen más lenne a véleményem, hogy ha minden áldott nap, folyamatosan lehetne tűzijátékozni és minden szülinapon, névnapon, esküvőn, lagzin durrognának a város felett. Akkor azt mondom hogy szigorítani kell, hiszen sok állatot zavarhat, nem csak a kutyákat. De így, hogy még egész szilveszterkor sem lehet tűzijátékozni, hanem csak este, aztán végképp nem látok benne semmi problémát. Nem vehetjük el az emberek szórakozási lehetőségeit néhány felelőtlen kutyatulajdonos miatt.
-Hagos a kutya sorozatos milliós büntetés kötelezés hangszálműtétre
-Állandó kutyahúgy/szar szag a környéken sorozatos milliós büntetés
-Nincs ivartalanítva büntetés
-Kijár a kutya büntetés
-Limitálni mennyit tarthat azok után rendszeres adó. Akinek ez probléma annak az állat rendszeres etetése is problémát kell hogy jelentsen.
-Ne szedi fel a kutyaszart büntetés milliós tételben
-Panelból kitiltani
-Szaporítását magánembereknek tiltani
-Ebadó mint a németeknél
-Ha balesetet okoz a kutya valakire rátámad börtön
-Nincs szájkosár, póráz büntetés
Ismerek jó pár utcát ahol folyamatos kutyaugatás van a kutyahúgy és kutyaszarszag megállás nélkül ugatnak. Ez az az állapot amit be kell szüntetni! A kutyatartást kell még jobban megszigorítani mert egyes kutyások áldatlan állapotokat termetnek. A törvények túlzottan is megengedők a kutyásokkal. Nem is beszélve bizonyos szar kavaró parazita szervezetekről. Na pont az ilyenek ne pofázzanak a tűzijáték és a petárda végett.
"Ráadásul a tűzijáték nem is rendszeres dolog. Teljesen más lenne a véleményem, hogy ha minden áldott nap, folyamatosan lehetne tűzijátékozni és minden szülinapon, névnapon, esküvőn, lagzin durrognának a város felett....De így, hogy még egész szilveszterkor sem lehet tűzijátékozni, hanem csak este, aztán végképp nem látok benne semmi problémát."
Az év bármely napján lehet (magánterületen) tűzijátékozni legálisan!
- Panelban én sem engednék kutyát tartani egy bizonyos méret felett, csak pl. ilyen tacskó, yorkie, csivava, havanese, stb.
- Ha nem tudja a saját ingatlanán belül tartani a kutyáját, akkor mondjuk jelentve jegyzőnek vagy más illetékesnek, első alkalommal figyelmeztetés, második alkalommal már combosabb pénzbüntetés, ha rendszeresen előfordul utána is vagy neadja isten rátámad járókelőkre akkor elkobozni a kutyát a "gazdától".
Sokan tartanak bizonyos kutyafajtákat (Staffi, Roti, Boxer, stb) csak mert "menő", holott semmi tudásuk (és ahogy tapasztalom akaratuk sincs) a fajtával és nevelésével kapcsolatban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!