2023-ban már megint össze fog omlani az egészségügy?
4/5-ös
Nem a covid miatt halmozódtak fel,hanem azért mert ebben az országban egyre kevesebb az orvos/szakápoló.Én itt lakom Budapest kellős közepén,és a kerületünkben egy darab kardiológus rendel,az is csak szerdánként pár órát.Június óta folyik a kardiológiai vizsgálatom,mivel 2-3 hónapos időpontokat tudnak adni egy 10 perces vizsgálatra is.
9! ismerős! Nálunk is hasonló a helyzet, most újítjuk fel a szakrendelőnket, csak orvosunk nincsen hozzá, de nagyon szép lesz!
üdv. 10.
Barátnőmmel a Covid nyarán az akkori feltorlódás miatt két hétre kaptunk időpontot mellkasröntgenre.
Ő hisztizett. Én azonnal felhivtam szüleim lakóhelyén kisvárosban a rendelőintézetet és másnapra kaptam időpontot. Fél perc alatt megoldottam.
Arra akarok kilyukadni, hogy sokan csak sápitoznak, pedig sok minden megoldható.
A súlyosabb esetekre, műtétekre nem látok rá, milyen a helyzet. De egyszerű és közepes problémákkal, műtétekkel a mi családunkban egyelőre mindenkinek jó tapasztalatai vannak. Fővárosban, megyekszékhelyen és kisvárosban is járunk orvoshoz, szóval nem egyoldalú vélemény.
15) -Mert mégsem javultak a körülmények, inkább romlottak.
-Az eü dolgozók hülyék.
Döntsd el hogy melyik igaz a kettő közül.
Persze, rosszabbak a körülmények, mint a 90-es években :) Nyilván. Sőt, Ceaucescu idején is jobb volt meg a kiegyezés után.
Hagyjuk már ezt a minden szar mentalitást.
A magyarokra annyira jellemző, hogy nekik mindig minden szar.
#14, a történeted ott sántít, hogy boldog-boldogtalant nem fognak ellátni a helyi rendelőintézetben. Nálunk is az SZTK-ban egy rakat helyre ki van írva, hogy (a súlyos eseteket leszámítva) CSAK HELYI embereket tudnak ellátni. Ha a lakcímkártyádon nem az a lakhely szerepel, nem foglalkoznak veled.
Pedig ugyanez mondjuk 5 évvel ezelőtt nem így volt.
"Most javultak a körülmények és a fizetések , de mindenki külföldre megy."
Ötszörös fizetésért 50km-el odébb, a határ európai oldalán kell dolgoznod ugyan azt, vagy még kevesebbet is. Te nem mennél? Persze, hogy sokan elmennek. Csak mert egy árufeltöltőhöz képest sokat keres, még nem lesz jó az a fizetés a saját szakmáján belül. Hogy a kormány még meg is akarja szopatni őket ide-oda vezényléssel, felmondás megtiltásával stb. az csak még rátesz egy lapáttal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!