Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » 2023-ban már megint össze fog...

2023-ban már megint össze fog omlani az egészségügy?

Figyelt kérdés
Vissza térő egy hangulatkeltés ez a baloldal részéről, de mennyire releváns akkor, hogyha pótlékok nélkül egy OKI végzettségű 4-6 éves jogviszonnyal rendelkező ápoló bruttó félmillió forintot vihet haza, egy 20 éve dolgozó orvos pedig bruttó egymillió felett keres.

2022. dec. 31. 14:43
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
87%
Nem tudom, mert először be kéne jutni, de nyárra van időpontom.
2022. dec. 31. 14:46
 2/33 anonim ***** válasza:
90%
Nem. Ami nincs az nem is tud összeomlani
2022. dec. 31. 14:49
 3/33 anonim ***** válasza:
87%

Nem omlik össze, a várólisták korlátlan hosszúságúra növelhetőek. Ha előbb hal meg a beteg, mint hogy sorra kerül, akkor még egy műtét is meg lett spórolva. Nyugdíjat sem kell fizetni. Tiszta haszon a kormánynak.

Pont mint az oktatásnál, a gyermekmegőrzés összevont csoportokkal a portás által is megoldható. Nem kell hozzá szaktanár meg pedagógus végzettség, csak hát az oktatás színvonala csökken.

2022. dec. 31. 14:50
 4/33 A kérdező kommentje:
Várólisták a covid miatt halmozódtak fel kb. mindenhol. Ez nem egyenlő az egészségügy összeomlásával.
2022. dec. 31. 14:55
 5/33 anonim ***** válasza:
77%

Mi az, hogy MEGINT???? MÉG MINDIG össze van omolva, jobban már nem lehetséges.

Mire bejutsz egy vizsgálatra, addigra régen meghaltál a betegségedben, ha kicsit is komolyabb bajod van.

2022. dec. 31. 14:57
 6/33 anonim ***** válasza:
90%

"mennyire releváns akkor, hogyha pótlékok nélkül egy OKI végzettségű 4-6 éves jogviszonnyal rendelkező ápoló bruttó félmillió forintot vihet haza"

Testvérem ápoló négy év szakmai tapasztalattal, most nettó 290-t kapott legutóbb, pótlékokkal együtt!

Honnan szedet ezt a pótlékok nélkül félmillás bruttót?

2022. dec. 31. 14:58
 7/33 anonim ***** válasza:
81%

Mert a covid előtt nem is létezett az egészségügyben olyan hogy várólista.:D

Egyébként meg most nyírbárlták meg az egész rendszert, lesz egy nagyobb megyében jobb esetben is két kórház, ahol van szülészet. Hurrá! Ehhez mit szólsz?

2022. dec. 31. 14:58
 8/33 anonim ***** válasza:
17%
Én már 1990-től ezt hallgatom,aztán sosem omlott még össze,nem is tud.
2022. dec. 31. 15:00
 9/33 anonim ***** válasza:
88%

Már összeomlott. Én terhes vagyok, lányommal szemészeti vizsgálatra várunk (egy hónapja kértem időpontot maganba, február közepe, tv alapon nem sikerült), apukám autoimmun beteg, unokatesóm műhiba utáni dolgokkal küzd, tesóm az ujjai traumás sérüléseivel. Tudnánk mesélni.

Káosz az egész, időpontot kérni lehetetlen, jórészt amit lehet maganban intézzük. Lemondott műtétek, magánban kényszerből intézett amúgy alapvetően tb alapon járó vizsgálatok, folyamatos kommunikácis hibák és hatékonyságot mellőző rendszer... A helyi szakrendelőt nemrég csilivilizték ki, orvos nincs benne, a környékbeli szakrendelők pedig mindenhonnan lepattintják a betegeket mert nincs egyértelmű utasítás.

Slusszpoén, hogy szakmabeli vagyok, így elvileg protekciósak vagyunk, de így is lepattanok a rendszerről.

2022. dec. 31. 15:01
 10/33 anonim ***** válasza:
92%
Szigorúan szakmai szempontból nézve MÁR túl vagyunk az összeomláson, mondom ezt úgy, hogy benne dolgozom. Tehát az utóbbi 3-4 évben olyan szinten indult el az osztálybezárás meg kórházracionalizálás, illetve olyan szintű az orvos és szakdolgozóhiány, hogy már nem tudjuk nyújtani azt a minimális ellátást sem, ami volt pl. mondjuk öt-tíz ével ez előtt.
2022. dec. 31. 15:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!