Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Most jelenleg miről szól a...

Most jelenleg miről szól a tanárok balhézása?

Figyelt kérdés
A fizetésemelést már megígérték nekik? Ha igen, akkor most mi miatt akarnak polgári elégedetlenkedni?
2022. dec. 25. 20:11
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
82%

De ilyen fidesz-droid lehetsz, vagy nem tudom minek szokták nevezni. Felteszel egy kérdést és egy ember válaszat fogadod el validként(amit te is vártál higy tovabb frocskolodhess) aki amúgy teljes fas*ágokat írt. Más értelmesen leírta, hogy miért kellett már nagyon a béremelés. Gondolom sok pedagógussal beszélhetett a 3-as meg pedagógus körben mozoghatott hogyha ennyire tudja a dolgokat. Érdekes gyakornokként én teljesen máshogy látom a helyzetet, meg valahogy nem azt érzem hogy elégedettek a tanárok:) De nyugodtan folytasd csak a fröcskölődést, meg ne is próbáld kinyitni a szemeid. Majd kinyitod, ha már nem lesz tanár, a gyerekedet meg fogyatékosok nevelik.

Gondolom 6 év egyetem után mesterdiplomával egy gazdasági válság közepén neked is elég lenne egy ígéret:)

2022. dec. 25. 21:00
 12/35 A kérdező kommentje:
#11: Egyikünk se vitatta a béremelés jogosságát. Arról van szó, hogy most már egész más motivációja van azoknak, akik még mindig balhézni akarnak.
2022. dec. 25. 21:01
 13/35 anonim ***** válasza:
83%

"A sztrájkjog meg van, szemben a németekkel ahol állami iskola tanára nem is sztrájkolhat. "

Ne csak orbán szavaiból tájékozódj!

És semmi köze a német tanároknak a magyarokhoz. Akkor hasonlítsd össze a sztájkhoz való jogukat, ha a jövedelmüket, életpályájukat, társadalmi megbecsülésüket, munkakörülményeiket, egyébb érdekérvényesítő eszközeiket is összehasonlítod!

"A munkakörülményeken mit akarsz rendezni? Azon mit lehet sztrájkkal elérni?"

Leterheltséget, ingyenes helyettesítések megszüntetését, teljesen értelmetlen és felesleges adminisztrációk megszüntetését, oktatási intézmények állapotának, ellátottságának rendbetételét.

"Van egy elvárt ismeret anyag amit a diákjaimnak meg kell ismernie és a lehetőség szerint el kell sajátítania, de hogy ezen felül mit tanítok nekik és miből az az én dolgom."

Tehát nincs kötelező tankönyvválasztás? Hány féle tankönyvből választhatsz? Az nem választási lehetőség, ha van egy amit ingyen kapsz, aztán van amiért fizetni kell. Mert ha csak az osztály fele nem tudja vagy nem akarja kifizetni, akkor akarhatsz te másik könyvből tanítani.

"A NAT értelmes, azt sem tudod mi van benne és mi változott az előző óta."

És ezt te honnan tudod?

Az értelmes, hogy egy elsős gyereknek napi 7 órája van? Értelmes dolog a tornatermek nélküli heti 5 testnevelés óra? Értelmes a nemzeti konzultációk blődségét és cinizmusát megszégyenítő etika oktatás?

2022. dec. 25. 21:04
 14/35 anonim ***** válasza:
90%
Hát szerintem ha a saját bérüket a parlamentben egyik napról a másikra meg lehet emelni akkor itt nincs miről beszélni, hogy mi lehet a problémájuk.
2022. dec. 25. 21:05
 15/35 A kérdező kommentje:
#13: Miért olyan fontos ez a szabad tankönyvválasztás, hogy államilag kéne támogatni a tanárok egyéni választásait?
2022. dec. 25. 21:07
 16/35 anonim ***** válasza:
81%

"Arról van szó, hogy most már egész más motivációja van azoknak, akik még mindig balhézni akarnak."

Elég furcsa fogalmaid lehetnek a "balhézásról". Pontosan mit is értesz "balhézás" alatt?

2022. dec. 25. 21:09
 17/35 anonim ***** válasza:
40%

"túl sok a kötelező óraszám stb., de ez a sztrájk nem erről szólt eredetileg, hanem kizárólag a bérekről"

Icipici összefüggés azért mintha mégiscsak lenne, nem?

2022. dec. 25. 21:40
 18/35 A kérdező kommentje:
#16: Polgári engedetlenség pl.
2022. dec. 25. 21:40
 19/35 anonim ***** válasza:
28%

"hogy ezen felül mit tanítok nekik és miből az az én dolgom... A tankönyvek szabadon választhatóak, csak akkor ki kell fizetni az árát a szülőnek - ahogy korábban minden tankönyvét ki kellett fizetni. Az én gyerekemnek is van olyan tankönyve ami nincs a hivatalos tankönyv listán és nem az állami keretből kapta meg ingyenesen, ahogy a kollégáim között is vannak az iskolánkban akik a szülőkkel megbeszélve másféle tankönyvet vettek meg és azt használják"

Ez teljesen szabálytalan! A szülőtől egy fillér sem kérhető! Ha egy osztályban van akár csak egy szülő is, aki nem engedheti meg magának, hogy drága könyvből tanítsák a gyerekét, annak honnan lesz könyve? Te veszed meg neki saját zsebből?

2022. dec. 25. 21:45
 20/35 anonim ***** válasza:
60%

"#16: Polgári engedetlenség pl."

Tehát orbán 2006-ban balhézott?

2022. dec. 25. 21:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!