Orbán Viktor miniszterelnök urat miért kritizálják olyan sokan? Bevallom őszintén nekem szakmunkás végzettségem van, de soha ilyen jól nem kerestem itthon mint Orbán úr kormányzása alatt. Szerintem szakmunkásként a havi 450 ezer nem rossz.
"őszintén nekem szakmunkás végzettségem van"
A kérdésed alapján ennyit sem néztem volna ki belőled.
Most komolyan: összeomlik az oktatás, sorra zárnak be kórházi osztályok, fél évre kapsz időpontot egy szakrendelésre, 20% az infláció, 40% az élelmiszer-árnövekedés, 410 Ft egy euró, és te ebből semmit nem veszel észre? A lényeg, hogy 450 ezret keresel?
Kérdező, a libbantak egy külön állatfaj, láthatod, a saját fszságaikat vetítik másokra, egy pökhendi, okoskodó, ámde intenzíven retardált tömeg, akik nem látják a fától az erdőt.
Idióták, na, kár is velük vitatkozni.
Tehát az átlagbér alatt keresel. Nem baj, egy szakmunkástól ez is kiváló teljesítmény. Nem vitás, ebből a bérből (ügyesen beosztva) már meg lehet élni, még akkor is, ha az embernek van két gyermeke és egy felesége, aki mondjuk a mindenkori minimálbért kapja valamilyen állami munkahelyen.
Egy jó szakmunkásnak legalább ennyit meg kell keresnie egy nyugati típusú társadalomban, ez tényleg a minimum szint.
És mire jutottál ebből a csodás fizetésből? Autó, ingatlan, nyaraló, évi hány külföldi nyaralás, hány gyerek van, mennyi a megtakarításod?
Persze a 450 ezer forint arra bőven elég hogy ne haljon éhen az ember. De csak arra.
"Persze a 450 ezer forint arra bőven elég hogy ne haljon éhen az ember. De csak arra."
Én is 450 körül keresek, van kocsim, van ingatlan, van évi 2 külföldi nyaralás. Gondolom te is egy 200-at kereső szaros tanár vagy, akinek savanyú a szőlő. Hát sajnálom haver, már nem a túlképzett libsi csicskáknak áll a világ, ez van.
"Te szakmunkásként 450 ezret keresel, míg egy diplomás tanár vagy éppen egy eü. szakápoló jó ha a felét. Mert a te béredet nem az állam fizeti.
És abba belegondoltál hogy a jó kereseted ma mire elég?"
Tehát akkor most az a problémád, hogy a kérdező nem keres szarul, mint egy tanár? Értem én, szarul élnek a tanárok, de nehogymá az legyen a baj, hogy egy szakit realtív megfizetnek.
" Értem én..."
Nem érted.
A kérdés arról szólt hogy miért kritizálják orbánt. Senki sem irigyli a kérdező bérét, pláne hogy az kifejezetten gyenge egy állítólagos "jó szakembernek". Ennyit kb. egy képesítés nélküli kezdő alkalmazott keres mondjuk a LIDL-ben, vagy egy 8 általánossal rendelkező buszvezető a BKK-nál. De ennyit egy pizza-futár is összeszed egy hónapban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!