Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi történik az ellenzéki...

Mi történik az ellenzéki liberális baloldali szavazók életében, miért ilyen keserű rosszindulatú a többsége?

Figyelt kérdés

Fidesz és Orbán folyamatosan csökkenti az adókat.

- nem igaz hogy emeli, szokták mondani hogy sok új adót vezetett be, de ez pusztán adó filozófia. Nem a munkát terhelik adóval azaz mindenki eldönti mire költ mire nem.

Orbán és a Fidesz az élet minden területén javított az ország és a polgárok helyzetén.

- nem igaz, hogy rosszabb a helyzetünk mindenféle hazugságokkal támadják a kormányt de az igazság az hogy számos gazdaság élénkítő programon vagyunk túl és számos program most is folyik. Az államadósság 86%-ról 72%-ra csökkentették annak ellenére, hogy covid és háború nehezítette az ország helyzetét.

Orbán és a Fidesz mindent megtesz hogy könnyebben lehessen élni az országban a baloldal mégis mindig őrjöngve támadja a kormányt. Miért?

2022. dec. 21. 11:40
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/78 anonim ***** válasza:
94%

"Ha DK-kormányt választotok, akkor garantált, hogy nem fogunk 7-tel előre lépni."

Pont annyira, gondolom, mint ahogyan azt garantáltátok, hogy ha MZP nyer, akkor embereket fog a halálba küldeni...

2022. dec. 21. 14:00
 62/78 anonim ***** válasza:
6%

Mi nem gondoltuk azt.

2022. dec. 21. 14:00
 63/78 anonim ***** válasza:
74%
#62, pontosan kit értesz "mi" alatt? Merthogy a választások előtt a megafonosoktól csak ez jött...
2022. dec. 21. 14:02
 64/78 anonim ***** válasza:
80%

"Nem kaptam választ mitől olyan rossz a libsiknek."

Szerintem kaptál, bár nem volt hangsúlyos. De akkor kifejtem.

Az első amit kiigazítanék, hogy én személy szerint nem azt állítom, hogy olyan kapitálisan rosszul teljesítenének Orbánék, viszont azt nevetségesnek tartom, hogy olyan nagyon jól teljesítenének, mint ahogyan te állítod. Ezért is linkeltem a kiszamolo.hu elemzését. A fickó teljesen független, egyformán kritizál mindennemű kormányt, és a számok alapján minimális különbséget lehet felmutatni.

Lehet mindenféle mutatót kreálni, hogy most Orbánéknál 7%-kal kisebb az arányos államadósság, mint Gyurcsányéknál, de szerintem nem a szocikhoz kellene mérni Orbánékat, hiszen ott az idő is más volt. Valójában reálisabb lenne azt nézni, hogy hogyan állunk a környező országok gazdaságaihoz képest, és bizony az a szomorú igazság, hogy Szlovákia, Románia, Horvátország hátrányból indulva szép lassan előznek. A velünk hasonló helyzetű riválisok haladását mérve egyáltalán nincs ok tapsra szerintem.

A helyzet az, hogy szerintem is jobb most az élet, mint Gyurcsányék idején, csak éppen szerintem ebben nincs sok érdeme a Fidesznek. Egyszerűen egy szerencsés időszakot fogtak ki, ahol 10 évig konkrétan semmilyen hátráltató tényezővel nem kellett szembenézniük. Mintha végig lejtőn, hátszélben biciklizne valaki, és azt mondanánk, hogy ő a leggyorsabb. Márpedig ha figyelembe vesszük, mekkora hátszelük volt, akkor nehéz indokolni, mitől olyan f.sza most a Fidesz.

Volt a Fidesznek úgy 12 éve, hogy nem kellett attól tartania, hogy nem választják majd újra. Véghez vihettek volna kemény reformokat úgy, hogy szinte biztosan ők maguk arathassák le a babért érte. Ehelyett igazából dőzsöltek a jólétben, vizes vb-ktől, olimpiai pályázatoktól, sporttámogatásoktól, stadionoktól, építőipari beruházásoktól zengett az ország, repkedtek a 10 milliós támogatások. Közben az oktatás, az egészségügy, a nyugdíjrendszer, az energetikai infrastruktúra arányaiban sokkal kisebb hangsúlyt kapott.

Most meg amikor jön a szűk esztendő, jön a kapkodás, meg a magyarázkodás. Egyik héten ingyenes napelem pályázat, a másik héten kinyírjuk az egész napelem bizniszt. Egyik héten még nálunk a legolcsóbb az energia, a következő héten már a hétszerese. Tavasszal még visszaadjuk a befizetett adót is, fél év múlva a 22%-os infláció mentén a tanárok a g.cik, mert ilyen időszakban sztrájkolnak béremelésért.

De amiért igazán rossz nekem, köcsög libsinek, hogy kultúra szintjén olyan mélyre süllyedt a Fidesz, hogy fel sem tudom dolgozni. A miniszterelnök libernyákozik, a hivatalos választási kampány "miniferizik". Még egy szaros vb döntőt is úgy kommentálnak, hogy "fehér értékek" győztek, miközben van pofájuk azt mondani, hogy a sportpályán nincs helye politikának. Sehová nem tudok elmenni anélkül, hogy ne tolják a mocskos propagandájukat a képembe. Konkrétan szekunder szégyent érzek a Fidesz miatt.

Azt vártam volna ettől a csürhétől, hogy ha már leszámoltak a nagy nemezisükkel, a gonosz szocikkal, akkor talán csinálhatnának is valami értelmeset. Ehelyett csak kerestek maguknak egy újabb ellenséget Európában, és a nagy ideológiai harcukban megosztják és morálisan züllesztik az országot. Másból sem áll ez az oldal sem, csak libsi, fideszdroid, birka, libbant szavak dobálásából.

2022. dec. 21. 14:05
 65/78 anonim ***** válasza:
6%

Én és a fideszes ismerőseim.

Az, hogy a megafonos propagandistáktól mi jött még nem jelenti azt, hogy a fideszesek is úgy gondolják.

A miniszterelnökjelölt is azt mondta, hogy "Orbán egy személyben felelős azért, hogy Ukrajnában háború van.", mégsen feltételezem, hogy az ellezéki választók is ilyen hülyék.

2022. dec. 21. 14:11
 66/78 anonim ***** válasza:
74%
#65: Elég sok kutatás alapján nyert a Fidesz ekkorát a háborús pánikoltatás miatt, úgyhogy nincs miért ne feltételeznem ezt a fideszesekről. A környezetemben is mindenki erről beszélt és ettől félt. MZP egy egyszer elhangzó valótlan mondatát meg ne hasonlítsuk már valamihez, amit a csapból is folyattak és amire az egész kampányukat építették.
2022. dec. 21. 14:24
 67/78 anonim ***** válasza:
0%
2022. dec. 21. 14:33
 68/78 anonim ***** válasza:
6%

"Ha kihívnálak egy "matekérettségi párbajra", akkor borítékolom, hogy csúnyán alulmaradnál úgy, hogy én nem használnék függvénytáblázatot..."

Azt annak fényében eléggé kétlem, hogy pár hete még azt írtad, hogy nem értes hogy lehet egyszer a magyar GDP több, ha a különbség növekszik. :D

"Valóban, hogyha maradna a százalékos tendencia, akkor előbb vagy utóbb beérnénk a németeket."

Örülök, hogy végre nem értetlenkedsz és belátod. :)

"De honnan lehetne tudni, hogy a jövőben nem mindig 7-tel lépünk előre, a németek meg mindig 20-szal? Akkor nem, hogy nem közelítjük meg őket, hanem elhúznak tőlünk a vérbe úgy, hogy a százalékos növekedésünk végig nagyobb lesz, mint az övék..."

Nem lehet tudni, mert senki nem jövőbelátó, de az elmúlt 12 év tapasztalata alapján közeledtünk a németekhez.

"Szóval 1 darab adatból nem lehet messzemenő következtetést levonni"

1-ből nem, 12-ből már igen.

"de azzal menőzni, hogy miénk a legjobb százalék, közben meg mindenki többel növekedett mint mi, a legszánalmasabb dolog a világon."

Nem növekedett többel mindenki.

"Tekintve, hogy a minimálbér mesterséges növelése azért van, mert infláció is létezik a világon, ezért ebben nem kell semmi varázslatot keresni. Nem mellesleg a minimálbér növelése az inflációt is tovább gerjeszti, mert ugye azokat a fizetéseket is valahogy ki kell termelniük a munkaadóknak, amit jellemzően áremeléssel tudnak elérni."

Amit most csinálsz az az inflációhoz és árak emelkedéséhez való arányosítás. De arról volt szó, hogy nem arányosítunk. :)

2022. dec. 21. 14:34
 69/78 anonim ***** válasza:
88%

A Fidesznek volt egy 2,8-3 milliós szavazóbázisa. Ez már így volt a háború előtt is, és a 2018-as választásokon is.

Az ellenzéknek is megközelítőleg 2,8 milliós szavazóbázisa volt. Az előválasztásig. Aprilis 4-ére ebből 1,9 millió lett. Majdnem 1 millió szavazó pártolt el tőlük, emiatt lett újabb 2/3.

Mi ennek az oka, hogy ennyien elpártoltak tőlük? Állításod szerint a háborús pánikoltatás miatt nyert ekkorát a Fidesz (és taknyolt ekkorát az ellenzék). Szóval kikre is hatott a háborús propaganda?

A Fidesz szavazókra, akiknek a száma nem változott érdemben, vagy az ellenzéké, akiktől minden 3-ik szavazó lelécelt? :)

2022. dec. 21. 14:42
 70/78 anonim ***** válasza:
57%
#69: Szerintem mindkettőre. A Fidesznek is hozott néhány extra százezret, az ellenzéktől pedig nagyon sokat elvitt. Nem gondolom, hogy csak a fideszesekre hatott volna ez a kampány.
2022. dec. 21. 14:49
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!