Miért nem támogatják ahol csak lehet az otthoni munkavégzést?
"Aztán telnek majd az évek és rájössz, hogy ott élted le az életedet egy dobozban, papucsban, meg rövid gatyában, mert ha már nem kellett aznap rendesen felöltöznöd, kilépned, akkor ráérsz másnap kimenni az ajtón. Tudsz te házhoz rendelni kaját is, cuccokat is, boltba sem kell járnod, online intézheted az ügyeidet is, semmihez nem kell kimenned a lakásodból."
Hűha, pedig mekkora élet az, hogy reggel be kell zötykölődni, meg hazazötykölődni, meg elmenni a közértbe, meg személyesen megjelenni az okmányirodában :D Te aztán falod az életet :D
Értem, hogy mit akarsz mondani, de ne állítsuk már be hasznos időtöltésnek a munkába buszozást meg a személyes ügyintézést.
#10 "Ha amúgy is van kb folyton valami dolgom a városban, akkor miért is lennék HO-ban?"
Nem tökmindegy, hogy most a munkahelyről vagy otthonról mégy a dolgaidat intézni?
"bevásárlás, 2 hetente fodrász,"
Bevásárlást házhoz is lehet rendelni és megspórolod a tömeget. És ki a fene jár 2 hetente fodrászhoz?!
"Nem igazán értem sokaknak miért alapfeltétel az, hogy otthonról dolgozzanak mackónadrágban hónapokon át."
Nekem azért alapfeltétel, mert minek kocsikázzak naponta 40-50 percet, ha itthon is meg tudom ugyanazt csinálni? És nem mackónadrágban vagyok, rendesen felöltözök.
#11: Na igen. Én 380km-re vagyok az irodától. Évente egy-két alkalommal fel kell menni pofavizitre, olyankor az egy reggeltől estig nap. És egyetértek, a COVID a dolgozók kezébe adta a gyeplőt. Ahol mereven ragaszkodnak a bejáráshoz, ott előbb-utóbb ember nélkül maradnak, szóval muszáj lesz engedniük.
Az a jó cég, ahol lehetőség van a full HO-ra, de nem kötelező, tehát aki akar, bejárhat. Így a kecske is jóllakik és a káposzta is megmarad.
#12: Na igen. Attól, hogy itthonról dolgozok, még van szociális életem. Eljárok a barátokkal szórakozni, a feleségemmel színházba, moziba, vagy egy kellemes étterembe vacsorázni, nyáron kirándulni, stb.
És pl. azt az időt, amit a bejárással megspórolok tudom fordítani arra, hogy jobban kialudjam magam vagy hogy munka után még elmenjek a közeli parkba kicsit friss levegőt szívni meg játszani a kutyámmal.
Amúgy azt elismerem, hogy van egy olyan pszichológiai aspektusa a tartós HO-nak, hogy kicsit átértékeli az ember, hogy minek mennyi értelme van az életében. Pl. ott a közlekedés. Amíg minden nap bejártam dolgozni, addig hétköznap az ébren töltött óráim csaknem egyötödét közlekedéssel töltöttem, és emiatt nagy hangsúlyt fektettem a közlekedési eszközökre, amikkel jártam. Szerettem az autókat, mindig egy kicsit drágábbat vettem, mint ami még kényelmesen belefért volna, és utána vágytam a mégdrágábbra, számolgattam, hogy mikor, hogy, melyiket fogom megvenni. Az épp aktuális járműveimet meg ápolgattam, szerelgettem, tuningolgattam. Aztán jött a remote munka, hirtelen heti egyszer ültem autóba, és rájöttem, hogy mennyire aránytalanul sok időt öltem bele az életemből egy végeredményben totálisan öncélú, üres, haszontalan dologba. Nem, nem volt ez hobbi, ez csak egy modern társadalmi torzulás eredménye volt. A klasszikus "dolgozom, hogy legyen mivel bejárni dolgozni" mókuskerék hirtelen ordítóan egyértelművé és nevetségessé vált.
Teljesen megértem, hogy az aki még nem ugrott ki a saját mókuskerekéből fél tőle, hogy neki is rávilágítana a tartós otthoni munka, hogy amit ő "életnek" gondol az valójában mennyire üres és felesleges dolgokból áll össze.
#16 Na igen, a kocsi. Korábban sokkal többet mentem kocsival. Most jórészt a garázsban áll és évi 9 ezret megyek vele. Ha anyósomék nem 50km-re laknának, akkor még kevesebbet mennék.
Mondjuk ettől még vettem egy jó autót, de nem egy nagy drága dögöt, csak egy olcsó városi kocsit.
"Mert kevésbé hatékony."
Ez nem így van. Én két helyen dolgozom, az egyik HO, a másik jelenléti. Nem kevésbé hatékony a HO munkám, sőt.
Ahogy írták, még mindig sok a tekintélyelvű főnök, na meg sok főnök poziciója is megkérdőjelezhető lenne HO mellett.
Aztán sok cégnél olyan balf@5z az it, hogy nem tud megoldani egy VPN-t a céges hálózathoz. Pedig tök egyszerű az openvpn...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!