"Nem lehet mindenki egyforma, egyszintű, egyformán gazdag."
Senki nem mondta, hogy legyen minden ember tökéletesen egyenlően gazdag. Csak hogy ne legyenek ekkora, önerőből már egyre leküzdhetetlenebb különbségek, ahol az életed alakulása szó szerint csak arról függ lassan, hova pottyant a gólya. Tudod, a középkort - állítólag - már meghaladtuk.
#26:
"senki nem önerőből, szorgalomból szerezte meg, hanem kapta/örökölte."
Azért ha valaki örököl egy lakást, ahhoz szomorú esemény kapcsolódik. A szüleimnek is van egy plusz lakásuk, amit jelenleg kiadnak. Azért van, mert a nagyszülők meghaltak, az örökségből van a lakás. Én nagyon remélem, minél később fogok örökölni.
"egy kis réteg halmozza fel a vagyon nagy részét."
Nem tudom, feltűnt-e, de az egész világ így működik. A világ vagyonának 99%-a a lakosság 1%-ának tulajdonában van.
És egyébként Magyarországon még egy minimálbérből élő ember is a világ leggazdagabb 20%-ába tartozik.
Én 20 éves korom óta dolgozok. De az albérletet kidobott pénznek gondoltam mindig is, szóval inkább 32 éves koromig a szülőkkel éltem, akkor vettem saját lakást. És nekem nincs gyerekem, szóval nem talicskázza az állam a pénzt. Amúgy meg a CSOK az egyik oka annak, hogy nevetségesen drága az ingatlan. Ha nincsenek a tenyészpénzek, akkor nem 30, hanem 15 millió lenne egy panel.
#28 " ha viszont nem támogadjuk a leszakadókat, akkor a társadalom végérvényesen szétszakad elitre és szegényekre. Ezt nem én mondom, hanem a szociológia."
Szerintem erről már lemaradtunk. Már rég szétszakadt.
"De az albérletet kidobott pénznek gondoltam mindig is, szóval inkább 32 éves koromig a szülőkkel éltem, akkor vettem saját lakást"
Oké, csakhogy én pl. nem lakhattam otthon, ahogy még sokan mások sem. Azt meg pláne nem engedi a szülők nagy része, hogy a gyerek párja odaköltözzön, pláne, hogy gyereket is oda vállaljanak.
Ha te ilyen egyedülálló, szűz, komoly párkapcsolatra és családra nem vágyó egyén vagy, oké, de az emberek 90%-a nem ilyen, nem ez az átlag. Ha gyereket nem is akarnak, a párjukkal élni felnőttként igen, és akkor muszáj albérletbe menni, ha szülőknél nem lehet lakni. Vagy ők Mucsajröcsögén laknak, munka meg a nagyvárosban van.
És így tovább, senki nem jókedvéből megy albérletbe
"Azt meg pláne nem engedi a szülők nagy része, hogy a gyerek párja odaköltözzön"
Citation needed.
"Oké, csakhogy én pl. nem lakhattam otthon, ahogy még sokan mások sem."
Ha elmérgesedik a viszony a szülőkkel, akkor persze, de egy normális kapcsolat esetén érthetetlen.
"Azt meg pláne nem engedi a szülők nagy része, hogy a gyerek párja odaköltözzön"
Számomra ez is furcsa. Az én párom simán odaköltözött, másfél évig úgy voltunk, a szüleimnek nem volt ez probléma.
"Ha te ilyen egyedülálló, szűz, komoly párkapcsolatra és családra nem vágyó egyén vagy, oké"
Feleségem van, csak gyerek nincs.
Volt már hatósági üzemanyagár, az sikertörténet volt.
Van árstop, az hasonló lett/lesz.
Jöjjön a lakbérplafon.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!