Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményed a lakbérplafon...

Mi a véleményed a lakbérplafonról?

Figyelt kérdés

2022. dec. 12. 09:06
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
21%

"Kapitalizmusban bárki kereshet sokat, de mindenki nem. A rendszerbe van kódolva, hogy mindig lesznek szegények. Van akit ez zavar, van akit nem. Jelenleg úgy néz ki, hogy ebben az országban azok vannak többségben, akiket nem."

Ez az élet rendje.

Nem lehet mindenki egyforma, egyszintű, egyformán gazdag.

2022. dec. 12. 10:15
 22/41 A kérdező kommentje:

[link]

Egy kis olvasni való a Svéd lakáspiacról. Én eddig nem tudtam, hogy ott szabályozták az árakat, kicsit meg is lepődtem.

2022. dec. 12. 10:16
 23/41 anonim ***** válasza:
27%

12

Igen ez is probléma. Sok országban erősen büntetik a befektetési lakásvásárlást, pl ha nem laktál benne életvitelszerűen x évet, amit ellenőriznek is, akkor eladáskor az ár 50-60%-át be kell fizetned adóként. Itthon is ezt kéne, meg magánembereknek a lakáskiadást is komoly adókkal sújtani az illegális kiadást meg komolyan büntetni. A lakások ne legyenek befektetések, mert ez baromi rossz irány. Most is már egy megyeszékhelyen egy másfél szobás panel 30+ milla bérelni meg 150? Ez nem csak a mi fizetésünkhöz képest irreálisan magas, és ez csak rosszabb lesz. Ennek előbb utóbb véget kell vetni mert baromi komoly problémák lesznek ebből.

2022. dec. 12. 10:28
 24/41 anonim ***** válasza:
51%

Az is tök nevetséges, hogy nincs semmiféle vagyonadó lakásokra, pedig ez minden fejlett országban jellemző pont azért, hogy legyen egyfajta visszatartó erő, ne egy réteg vásárolja fel mindenki elől a házat.

Be kellene

2022. dec. 12. 10:31
 25/41 anonim ***** válasza:
33%

#14 Tehát, ha valaki kemény munkával és egy kis szerencsével felkapaszkodik, azt gáncsolni kell, aki meg csak a sült galambra várva tátja a száját, azt segíteni kell? Értem.

Tudod, ha nem lett volna a hülye CSOK, meg a többi tenyészkölcsön, akkor fele ennyit sem drágultak volna a lakások és még mindig tudna venni magának lakást a kevésbé tehetősebb réteg is.

Egyébként meg ebben az országban aki keveset keres meg vacakul él, az 90%-ban magának köszönheti a helyzetét. Mert persze, könnyebb boldogulni, ha tehetős családba születsz, de akinek meg van a szorgalma, tudásvágya, az igenis tud boldogulni, mert a tanulás lehetősége mindenki előtt nyitva van. Aki nem él vele, magára vessen!

2022. dec. 12. 10:39
 26/41 anonim ***** válasza:
83%

"Tehát, ha valaki kemény munkával és egy kis szerencsével felkapaszkodik, azt gáncsolni kell, aki meg csak a sült galambra várva tátja a száját, azt segíteni kell"

Az a baj, hogy ez csak elméletben hangzik ilyen szépen, de azért ha valaki a nulláról indul, akkor sokszor kemény munkával, tanulással, szorgalommal sem fog annál többet elérni, minthogy a saját maga lakhatását megoldja. Az én környezetemben is többeknek van kiadott lakása, hát elhiheted, hogy senki nem önerőből, szorgalomból szerezte meg, hanem kapta/örökölte.

És ezzel nem azt mondom, hogy akkor senki ne örökölhessen, hanem azt, hogy ettől függetlenül eljutottunk oda, hogy egy kis réteg halmozza fel a vagyon nagy részét. Más meg az egész életét tisztességesen végigdolgozza, és már az luxus neki, hogy gyereket tudjon vállalni.

Én is dolgozom 18(!) éves korom óta, iskola mellett, két állásban is dolgoztam egyszerre, nyelvet is tanultam, szóval szerintem nem mondható, hogy lusta vagyok. Még külföldön is voltam pár évig a férjemmel. De ez a 10+ évnyi munka és tanulás csak arra volt elég, hogy önerőnk legyen albérlet mellett, szóval szerencsére van saját otthonunk némi hitellel, de hogy még egy lakást valaha szerezzünk, elképzelhetetlennek tartom, hiába a munka, a spórolás, a szorgalom. Még gyerek mellől is dolgozom most gyed mellett pedig. De mikor egy panel 30-40 millió, érted, és még a saját otthonunk hitelét is fizetjük, akkor tök nevetségesnek tartom ezt a "tanulj, legyél szorgalmas és sokra viheted" szöveget. Én megtettem, ezért tudom, hogy tündérmese ez így önmagában.

2022. dec. 12. 10:47
 27/41 anonim ***** válasza:
32%

25

Lehet ezeket az agyhalott baromságokat puffogtatni, de ha minden fiatal elhúz innen mert 40 évesen kerül olyan helyzetbe hogy 20 éves hitellel tudjon venni egy másfél szobás panelt, akkor szépen elrohad ez az ország és tehetős anyuciék semmirekellő kölke is a hajára kenheti a 12 bérlakását mert nem lesz aki kivegye. Ez egy ilyen bicikli.

2022. dec. 12. 10:52
 28/41 anonim ***** válasza:
100%

"Tehát, ha valaki kemény munkával és egy kis szerencsével felkapaszkodik, azt gáncsolni kell, aki meg csak a sült galambra várva tátja a száját, azt segíteni kell? Értem."

Tipikus kötekedés: a 14-es azt mondta, hogy a korlátlan kapitalizmus nem teljesen jó, erre visszavágtál a másik szélsőséggel. Nem: egyik szélsőség sem jó. Igazad van abban, hogy ha túl sok az újraelosztás mértéke, akkor a sült galambot várókat jutalmazzuk. Amit viszont kifelejtesz, hogy ha viszont nem támogadjuk a leszakadókat, akkor a társadalom végérvényesen szétszakad elitre és szegényekre. Ezt nem én mondom, hanem a szociológia.

"Tudod, ha nem lett volna a hülye CSOK, meg a többi tenyészkölcsön, akkor fele ennyit sem drágultak volna a lakások"

Ez több szempontból sem érv a 14-essel szemben. Egyrészt a CSOK és az ingyenkölcsönöket vagyoni helyzettől függetlenül bárki megkapta, ily módon semmilyen esélykiegyenlítő hatása nem volt. A 14-es nem erről beszélt. Másrészt az ingatlanok az egész világban eldrágultak, mert a jegybankok minden válságot úgy kezeltek, hogy pénzt öntöttek a piacra, ami a végén mindig a befektetési célú dolgoknál csorog össze, és azok árát hajtja fel (ezért pörgött brutálisan az ingatlan- és részvénypiac is). A populista támogatások erre rájátszottak, de csak kisebb mértékben.

2022. dec. 12. 10:53
 29/41 anonim ***** válasza:
26%
Akkor nem adnám ki a lakásom többé. Gondolom mások sem, sokan már így sem adják ki az üres lakásukat. Összeomlana a lakhatás.
2022. dec. 12. 11:10
 30/41 anonim ***** válasza:
56%

29

Dehogy omlana. Megnyílna egy piaci rés, amit elég gyorsan betöltenének. Csak nem mari néni adná ki feketén az örökölt lakást sok pénzért, hanem cégek adnának ki komplett bérházakat. Minden normálisabb helyen így működik ez.

2022. dec. 12. 11:17
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!