Jó döntés volt a kormány részéről, hogy a pattanásig feszítette a benzinárstoppot?
Félretéve minden kormányközeli és ellenzéki propagandát, én szerintem jó döntés volt a benzinárstop:
- több mint egy évig állt fent, ez alatt a benzin literje volt, hogy az 1000 Ft-ot közelítette
- sok pénz maradhatott így az embereknél, családoknál
- 20%-kal nőtt a fogyasztás, az üzemanyag fogyasztás pedig mindenképpen jólétet jelent (munkába járás, szórakozás, kikapcsolódás, vagy mások önzetlen segítségével fögg össze) + rekord bevétel (üzemanyag áfán + jövedéki adón)
- a MOL így is rekord nyereséget ért el (ez kedvez az államnak, részvényeseknek), hiszen neki a 480 Ft-on is nyeresége van az olcsó orosz olaj mellett, csak éppen nem tudja a teljes piacot ellátni
Most volt az a pont én úgy gondolom, amikor már a gyakorlatban is látszott, hogy meg kell szüntetni az ársopot
de ezen a magyarok semmit nem veszítettek néhány nap kellemetlenségen kívül, ami most, illetve a nyáron érte őket
"de ezen a magyarok semmit nem veszítettek"
De rohadt nagyot veszítettek. Csak a magadfajta tudatlan ezt nem látja.
A fizetési mérlegünk elszállt, mert a hatósági ár miatt még a külföldiek is idejártak tankolni.
11:
Prezentálnád kérlek a külföldiek tankolásának hatását a fizetési mérlegre?
Mert szerintem pozitív
Magyar állam jól jár: + áfa, jövedéki adó bevétel
Külföldi jól jár: kevesebbet fizet
Orosz jól jár: import bevétele van
Mol jól jár: a 480-as árnál is nyeresége van olyan olcsón szerzi az olajat az oroszoktól
A lakosság+jól jár az'ingyér'kapott villanyal,gázzal.
Mióta is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!