Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jó döntés volt a kormány...

Jó döntés volt a kormány részéről, hogy a pattanásig feszítette a benzinárstoppot?

Figyelt kérdés

Félretéve minden kormányközeli és ellenzéki propagandát, én szerintem jó döntés volt a benzinárstop:

- több mint egy évig állt fent, ez alatt a benzin literje volt, hogy az 1000 Ft-ot közelítette

- sok pénz maradhatott így az embereknél, családoknál

- 20%-kal nőtt a fogyasztás, az üzemanyag fogyasztás pedig mindenképpen jólétet jelent (munkába járás, szórakozás, kikapcsolódás, vagy mások önzetlen segítségével fögg össze) + rekord bevétel (üzemanyag áfán + jövedéki adón)

- a MOL így is rekord nyereséget ért el (ez kedvez az államnak, részvényeseknek), hiszen neki a 480 Ft-on is nyeresége van az olcsó orosz olaj mellett, csak éppen nem tudja a teljes piacot ellátni

Most volt az a pont én úgy gondolom, amikor már a gyakorlatban is látszott, hogy meg kell szüntetni az ársopot

de ezen a magyarok semmit nem veszítettek néhány nap kellemetlenségen kívül, ami most, illetve a nyáron érte őket

2022. dec. 8. 18:17
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
80%

"de ezen a magyarok semmit nem veszítettek"

De rohadt nagyot veszítettek. Csak a magadfajta tudatlan ezt nem látja.

A fizetési mérlegünk elszállt, mert a hatósági ár miatt még a külföldiek is idejártak tankolni.

2022. dec. 8. 18:47
 12/14 A kérdező kommentje:

11:

Prezentálnád kérlek a külföldiek tankolásának hatását a fizetési mérlegre?

Mert szerintem pozitív

Magyar állam jól jár: + áfa, jövedéki adó bevétel

Külföldi jól jár: kevesebbet fizet

Orosz jól jár: import bevétele van

Mol jól jár: a 480-as árnál is nyeresége van olyan olcsón szerzi az olajat az oroszoktól

2022. dec. 8. 18:50
 13/14 anonim ***** válasza:

A lakosság+jól jár az'ingyér'kapott villanyal,gázzal.

Mióta is?

2022. dec. 8. 18:56
 14/14 anonim ***** válasza:
Igazából semmi haszna nem volt az árstoppnak, autózás nélkül bárki el van, ez a sapka meg csak és kizárólag a magánszemélyek kocsikázására vonatkozott, amolyan támogassuk a gazdagokat még több pénzel volt, és igen tudom, hogy ma nem kell gazdagnak lenni egy autóhoz, de autó nélkül akkor is meg lehet lenni, ha tetszik, ha nem.
2022. dec. 8. 19:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!