A hazai jobb oldal miért bálványoz mindent, ami székely?
Nem azért kérdezem, mert bármi bajom lenne a székelyekkel, igazából nem sok közöm van hozzájuk. Egyszerűen csak nem tudom pontosan, hogyan alakult ez ki.
A magyarországi jobboldal (elsősorban a Fidesz és holdudvara, illetve a szavazóik) körében elképesztő székely-kultusz van, nagyon régóta megy ezerrel a dörgölőzés, imádják Székelyföldet, a székely embereket, a székely kultúrát, mindent, ami székely.
Aki benne van ezekben a körökben, vagy közel áll hozzájuk, az le tudná vezetni, hogy alakult ez ki, miért lett ez így?
#13 Jaaaj, én nem kritizálni akartalak.Csak megjegyeztem, hogy az utóbbi pár évben itthon is divat.A szociban meg a rendszerváltás után közvetlen nem nagyon adtak ilyen neveket, az utóbbi pár évben meg azt vettem észre, hogy elég gyakori lett.De ezt csak úgy írtam.
Egyedül az Attila az, meg talán az István, ami mindig ilyen használatos férfinév volt.:D
Szerintem jó, hogy manapság már többen választanak régi magyar neveket is, nem csak ilyen magyarul nevetségesen hangzó, külföldi neveket.
Na ne félj, kérdező, csak addig támogatnak minket, míg vigyorgunk és bólogatunk orbán viktornak!
Ahogy ellenük mondasz vallamit, rögtön mocskos román vagy meg oláh. :-))))
De ugyanezt csinálják belföldön is: csak az magyar, aki fideszes, szerintük...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!