Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A hazai jobb oldal miért...

A hazai jobb oldal miért bálványoz mindent, ami székely?

Figyelt kérdés

Nem azért kérdezem, mert bármi bajom lenne a székelyekkel, igazából nem sok közöm van hozzájuk. Egyszerűen csak nem tudom pontosan, hogyan alakult ez ki.

A magyarországi jobboldal (elsősorban a Fidesz és holdudvara, illetve a szavazóik) körében elképesztő székely-kultusz van, nagyon régóta megy ezerrel a dörgölőzés, imádják Székelyföldet, a székely embereket, a székely kultúrát, mindent, ami székely.

Aki benne van ezekben a körökben, vagy közel áll hozzájuk, az le tudná vezetni, hogy alakult ez ki, miért lett ez így?

2022. dec. 5. 15:39
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
60%
9, nem asszimilálódtak, hanem integrálódtak. Nem mindgy!
2022. dec. 5. 17:23
 12/17 anonim ***** válasza:
57%
#11 Nem hát.Szándékosan így írtam.Nem vagyok hülye, tisztában vagyok vele mi a különbség a kettő között.
2022. dec. 5. 17:28
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
10: Én sem azt mondtam, hogy kizárólag ott használatosak de a székely névadási szokások ebben a tekintetben eltérnek a magyartól ott hangsúlyosabb az ősi hangzású nevek felélesztése. Majd előkereshetem a szakirodalmat hozzá ha érdekel.
2022. dec. 5. 17:30
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

#13 Jaaaj, én nem kritizálni akartalak.Csak megjegyeztem, hogy az utóbbi pár évben itthon is divat.A szociban meg a rendszerváltás után közvetlen nem nagyon adtak ilyen neveket, az utóbbi pár évben meg azt vettem észre, hogy elég gyakori lett.De ezt csak úgy írtam.

Egyedül az Attila az, meg talán az István, ami mindig ilyen használatos férfinév volt.:D

Szerintem jó, hogy manapság már többen választanak régi magyar neveket is, nem csak ilyen magyarul nevetségesen hangzó, külföldi neveket.

2022. dec. 5. 17:34
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
13: Persze, értem. Szerintem magyarországi kontextusban a globalizáció ellenhatásaként jelent meg inkább ez a divat. Persze van akit nem zavar, vagy másképp zavar, de egyes csoportok meg a nemzeti karakter erősítésével reagálnak rá, ezen belül vannak akik úgy érezhetik a névadás ehhez egy jó eszköz.
2022. dec. 5. 18:12
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
#15 Meg szerintem sokan csak "divatozni" akarnak, kitűnni a gyerek nevével.Tényleg annyira ritkán adták már ezeket a neveket, hogy a sok Madox meg Nina közt ez már kortársai közt különlegesnek számít sajnos.:D
2022. dec. 5. 19:13
 17/17 anonim ***** válasza:
48%

Na ne félj, kérdező, csak addig támogatnak minket, míg vigyorgunk és bólogatunk orbán viktornak!

Ahogy ellenük mondasz vallamit, rögtön mocskos román vagy meg oláh. :-))))

De ugyanezt csinálják belföldön is: csak az magyar, aki fideszes, szerintük...

2023. jan. 6. 15:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!