Magyarországnak mit kellene csinálni ahhoz, hogy Svájci szintű legyen az ország?
#20 Tudom, egyértelmű, hogy te románok közt laksz, mondanod sem kell.Nem csak a hollandok vétózták, és nem is egyszer.
Semmilyen korrupció nem lett felszámolva romániában, csak titeket etetnek ott ezzel.Úgyhogy ugyanezt a fenhéjjázó okoskodást magadnak is írhattad volna.
A román politika is egy kalap szar, ráadásul még eszméletlenül instabil és labilis is a kormányzás.Mondom, nincs mire büszkének lennetek.Ez egy tipikus más szemében szálkát, sajátjában a gerendát nem látja eset.
#14 Dehogy magyar, ez egy magyarul beszélő román.A kritikát elfogadja az ember mondjuk egy Svájctól, nem egy Romániától, mert lassan ott tartunk, hogy a szar akarja lehúzni a wc-t.
A románok még az ukrán menekülteknek járó pénzeket is ellopták intézményesített szinten, ilyen ocsmányságot sem csinált senki a románokon kívül, hogy egyebet ne említsek.Ne már, hogy ilyenek pofázzanak.
#11, #12, #13 Nem Romániában élek, csak ott nőttem fel, van ott rokonságom, követem az ottaniak sorsát és gyakran (évente többször is) megfordulok ott.
Románia rengeteget fejlődött három évtized alatt, ti azt el sem tudjátok képzelni, honnan indult az az ország, hogy fizikailag éheztek az emberek, jegyre osztották a vajat is. Mindegy, nem magyarázom.
Az egy óriási teljesítmény, hogy Erdély GDP-je már lekörözte Magyarországot, és az ország egésze is szorosan ráközelített.
Ez bizony pont azért van, mert mára már félnek úgy és olyan összegekben lopni, mint a kilencvenes években és a kétezres évek első felében, amikor az egész EU legkorruptabb állama volt.
Mindent beszőtt a korrupció, pontosan tudom, mert ott éltem, a társadalom aljától a tetejéig mindent, még az orvoshoz is egy kis "figyelmességgel" mentél, még a kórházban a liftesnek is bele kellett dugni a köpenyzsebébe ezer lejt (a mai egy lej elődje volt, mielőtt a nullákat levágták).
Ma ez NINCS. ELTŰNT.
Nemrég voltam otthon, örökösödési ügyeket intézni, lebetegedtem, voltam orvosnál is, kellett menni közjegyzőhöz, rendőrségre, stb. SEHOL egy vasat el nem kérnek, és nem is fogadják el.
Engem lepett meg a leginkább, mert nem ehhez szoktam hozzá kölyökkoromban. De így van.
A mindennapokból teljesen eltűnt és az állam szintjén is visszaszorult a korrupció.
Voltam Nagybányán, mesélik, hogy a polgármester épp azért van csak szabadlábon, mert még tart a fellebbezési tárgyalása, de készül a börtönbe, korrupció miatt.
Volt miniszterelnök, több mint két tucatnyi miniszter, bukaresti ex-főpolgármester rohad a börtönben, és bizony az "apró szívességek" rendszere nagyon visszaszorulóban van.
Pedig az aztán tényleg a "kéz kezet mos" országa volt, én tudom a legjobban.
Annak, hogy hadat üzentek a korrupciónak, bizony köze van ahhoz, hogy egyre jobban állnak. Megnőtt a befektetői bizalom, erősödött a lej, jóval mérsékeltebb az infláció, mint nálatok, ömlik be az EU-s pénz.
Épülnek az autópályák (teljesen ledöbbentem, hogy Aradtól végig autópályán jutottam el Kolozsvárig), láthatóan fejlődik minden.
Azt ne gondoljátok, hogy én mindezt rosszindulattal írom - pont, hogy szeretném felnyitni a szemeteket, hogy borzalmas irányba vágtattok.
Én is magyar vagyok, és ugyanúgy drukkolok Magyarországnak is mint Erdélynek (Romániának nem drukkolok, csak annyiban, amennyiben Erdély ma sajnos Románia része, azaz nem tud egymagában fejlődni, ha a Kárpátokon túli részek lehúzzák a sárba).
Én örülnék a legjobban, ha képesek lennétek megváltozni és jó irányba fordulni, 12 év borzalmas politikai rombolása után, ami nálatok történt.
Ha nyersen fogalmazok, csak azért van, mert ÉBRESZTŐNEK szánom.
De persze azt csináltok, amit akartok, a ti felelősségetek, mit kezdetek az országotokkal, nem az enyém (bennem maximum szomorúság vagy düh ébred, mint magyarban, hogy Magyarország ennyire katasztrofális politikát folytat).
Amikor mindenki szembejön veletek az autópályán, akkor el kell gondolkodnotok, hogy nem ti rontotok-e el valamit. Amikor elszigetelődtök az egész EU-ban, a NATO-ban, de még a V4-eken belül is, amikor a korrupciós rangsorban becsúsztok Románia alá és már csak Bulgária "versenyez" veletek, amikor a valutátok a leggyengébb pénznem lett Európában, amikor az infláció nálatok a legmagasabb az egész térségben, amikor az Európai Parlamentben 27 ország képviselőinek NÉGYÖTÖDE szavazza meg, hogy az országotok bizony nem nevezhető teljes értékű demokráciának, amikor a térségben nektek vannak a legszűkösebb devizatartalékaitok és legmagasabb élelmiszeráraitok (és kamataitok), amikor még EU-s pénzeket sem kaptok, mert nem tudjátok a saját vállalásaitokat teljesíteni - OTT IDEJE ELGONDOLKODNI!
Nem Svájcról kell álmodozni, mert az elérhetetlen - de azt a zuhanórepülést, amibe a kormányotok belemanőverezett titeket, csakis ti állíthatnátok meg!
#15-ös, az a baj, hogy ti a kritikát senkitől sem fogadjátok el, az önkritikát pedig nem gyakoroljátok.
Az nem normális, hogy a kormányotok Brüsszellel is hadban áll, meg üzenget (ilyenkor tényleg a sz@r húzza le a vécét), a miniszterelnökötök Amerikában osztja az észt és kampányol a regnáló elnök ellen (ilyenkor meg a befőtt teszi el a nagymamát)! :-)))))))
A magyar virtus meg a nagy gallér, látom, még nem veszett el - csak épp lehagytak szépen a szlovákok is (a csehek és lengyelek már rég)...
Annak ellenére, hogy onnan származom, nem drukkolok annak, hogy Románia is lehagyjon - de ha így folytatjátok, bizony le fog.
12 éve hugyoztok a szélviharral szembe, és nem értitek, mi az a meleg folyadék, ami belepte az arcotokat és sárgára színezte a szép, fehér ruhátokat.
Lehetne röhögni is rajtatok - de sajnos inkább szomorú, mint vicces, amivé Magyarország züllöt 12 év orbán-szijjártó-matolcsy-vargamihály garázdálkodás alatt...
Ha nem fogtok változtatni, egy évtizeden belül Fehéroroszország lesz a versenytársatok, nem Szlovákia, vagy akár Románia - Svájcról meg inkább ne is beszéljünk.
Drukkolok, hogy ez a helyzet megváltozzon egyszer (de ahhoz a mostani rezsimet le kell váltanotok), de most sajnos borzalmas irányba tartotok... :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!