Támogatnád a deviza illeték bevezetését a jelenlegi EU pénz hiányos helyzetben?
Mármint, hogy visszamenőlegesen levonják illetékként a magyarországi bankokban tartott deviza megtakarításokból azt a részt amit a forint infláción nyerészkedtek. Ez végső soron direkt megoldás lenne a problémára, hiszen az állam deviza hiánnyal szenved most. Valamint a kölcsönös tehervállalás elvét is betartaná, hiszen azok akik átváltották forintból devizába a pénzüket, lényegében ki akartak bújni a közteherviselés és az infláció alól, ezzel további károsodást okozva a forintnak.
Támogatnád, hogy ily módon kezelje az állam ha esetleg deviza kifizetési nehézségei akadnának Magyarországnak, fokozottan az EU-s pénzek megvonása miatt?
De nemám. Onnantól, hogy a tőkét én biztosítom és a befektetéseimért a kockázatot én vállalom, az abból szerzett hozam is engem illet, ahhoz senkinek semmi köze. Meg mi ez a "nyerészkedés" duma? :D Ennyi erővel bárki, aki olyan tevékenységet végez, vagy olyan befektetése van, amiből ő nyereségre tesz szert, az nyerészkedik? :D Érdekesen látod a világot.
Továbbá: Oké, legyen, vegyék el a nyereségem. De ha "rossz lóra teszek" akkor a veszteségemet is vállalják át és fizessék ki helyettem. És látod már mi a probléma? Gondolom nem, ezért elárulom: egy ilyen működés mellett senki nem fog befektetni, hiszen vagy nullára, vagy mínuszra fog kijönni belőle. Egyéb okos ötletek? :)
P.S.:
" azt a részt amit a forint infláción nyerészkedtek."
Matolcsy mit szólna ehhez? Ők ezen 750 milliárdot kaszáltak ami el is vesztette közpénz jellegét.
"De ha "rossz lóra teszek" akkor a veszteségemet is vállalják át és fizessék ki helyettem."
Nem ezt teszik? A devizahitelesek megsegítése? A kamatstop? A hitelmoratórium? A büntetőkamat csökkentés? Ezek mind rossz lóra tettek, és az állam kisegítette őket a szarból.
Akik pedig nyerészkedtek a magyarok és a nemzet kárára, azoktól jogosan elvehetik a nyereségüket szerintem.
Lofaxt sem segítettek a devizahiteleseknek,pont hogy azon kereset sokat az állam.
A devizahiteleseknek az lett volna a segítség, ha a fidesz tartotta volna magát az euro bevezetéséhez és nem a forint gyengítésén akartak volna keresni...
#7 Nem bizony. Egyrészt nem devizahitelről beszéltünk - bár ebben sem állja meg a helyét az, amit mondasz -, másrészt a befektetések hozamát szeretnéd, hogy elvegye az állam, idézlek: "visszamenőlegesen levonják illetékként a magyarországi bankokban tartott deviza megtakarításokból azt a részt amit a forint infláción nyerészkedtek"
Megtakarításokból. Tehát abból a pénzből, amiért én megdolgoztam, amiből én leadóztam, abból te szeretnéd, hogy elvegyenek még X százalékot azért, mert... miért is? Mert a kormány elbaszta az elmúlt 12 évet és nem tudja kordában tartani az inflációt? Ezért miért én szopjak? Főleg, hogy nem is erre a sáskahadra szavaztam? Miért én (és bárki más) húzzam ki őket a szarból a tisztességesen megkeresett pénzemmel? Hm? Erre válaszolj.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!