Támogatnád a deviza illeték bevezetését a jelenlegi EU pénz hiányos helyzetben?
Mármint, hogy visszamenőlegesen levonják illetékként a magyarországi bankokban tartott deviza megtakarításokból azt a részt amit a forint infláción nyerészkedtek. Ez végső soron direkt megoldás lenne a problémára, hiszen az állam deviza hiánnyal szenved most. Valamint a kölcsönös tehervállalás elvét is betartaná, hiszen azok akik átváltották forintból devizába a pénzüket, lényegében ki akartak bújni a közteherviselés és az infláció alól, ezzel további károsodást okozva a forintnak.
Támogatnád, hogy ily módon kezelje az állam ha esetleg deviza kifizetési nehézségei akadnának Magyarországnak, fokozottan az EU-s pénzek megvonása miatt?
Te a forintért dolgoztál meg, nem a deviza megtakarításodért. Ezt kellene korrigálni, mert ezzel megkárosítottad a nemzetet.
A kamatstop-osok hitelét is mi fizetjük közösen, mert ők rossz lóra tettek.
#11 Nem, én Ausztriából kapom a fizetésem, euróban (és osztrák számlára szerencsére) - ezt eddig szándékosan nem árultam el. De ha forintban kapnám és azt mindig az aktuális árfolyamon átváltanám euróra és azt egy euró számlán tartanám, ahhoz sem lenne az államnak semmi köze. Az nem egy olyan pénz, amivel az állam gazdálkodhat. "Te a forintért dolgoztál meg, nem a deviza megtakarításodért." - ez nettó hülyeség. Ennyi erővel ne tegyem se aranyba, se ingatlanba a pénzem, mert én a forintért dolgoztam meg, lakjak abban... :D Az a gáz, hogy te a monetáris folyamatokat egyáltalán nem látod és nem érted, cserébe be vagy szűkülve valami olyasmi gondolkodásba, hogy a forint az forint, azért ha veszel egy kiló krumplit, az akkor is forint marad... (Pedig nem. :D)
Nem értek egyet sem a devizakárosultak megmentésével, sem a kamatstoppal, sem a csokkal, sem egyéb "rossz lóra tett" emberek kimentésével - és itt szerintem elfelejtetted, hogy én ezt milyen kontextusban mondtam. Vagy eleve fel sem fogtad.
"én Ausztriából kapom a fizetésem, euróban (és osztrák számlára szerencsére)"
Akkor mi közöd a kérdéshez? Nem neked szólt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!