Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Támogatnád a deviza illeték...

Támogatnád a deviza illeték bevezetését a jelenlegi EU pénz hiányos helyzetben?

Figyelt kérdés

Mármint, hogy visszamenőlegesen levonják illetékként a magyarországi bankokban tartott deviza megtakarításokból azt a részt amit a forint infláción nyerészkedtek. Ez végső soron direkt megoldás lenne a problémára, hiszen az állam deviza hiánnyal szenved most. Valamint a kölcsönös tehervállalás elvét is betartaná, hiszen azok akik átváltották forintból devizába a pénzüket, lényegében ki akartak bújni a közteherviselés és az infláció alól, ezzel további károsodást okozva a forintnak.

Támogatnád, hogy ily módon kezelje az állam ha esetleg deviza kifizetési nehézségei akadnának Magyarországnak, fokozottan az EU-s pénzek megvonása miatt?

2022. nov. 25. 11:50
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Te a forintért dolgoztál meg, nem a deviza megtakarításodért. Ezt kellene korrigálni, mert ezzel megkárosítottad a nemzetet.

A kamatstop-osok hitelét is mi fizetjük közösen, mert ők rossz lóra tettek.

2022. nov. 25. 14:14
 12/17 anonim ***** válasza:

#11 Nem, én Ausztriából kapom a fizetésem, euróban (és osztrák számlára szerencsére) - ezt eddig szándékosan nem árultam el. De ha forintban kapnám és azt mindig az aktuális árfolyamon átváltanám euróra és azt egy euró számlán tartanám, ahhoz sem lenne az államnak semmi köze. Az nem egy olyan pénz, amivel az állam gazdálkodhat. "Te a forintért dolgoztál meg, nem a deviza megtakarításodért." - ez nettó hülyeség. Ennyi erővel ne tegyem se aranyba, se ingatlanba a pénzem, mert én a forintért dolgoztam meg, lakjak abban... :D Az a gáz, hogy te a monetáris folyamatokat egyáltalán nem látod és nem érted, cserébe be vagy szűkülve valami olyasmi gondolkodásba, hogy a forint az forint, azért ha veszel egy kiló krumplit, az akkor is forint marad... (Pedig nem. :D)

Nem értek egyet sem a devizakárosultak megmentésével, sem a kamatstoppal, sem a csokkal, sem egyéb "rossz lóra tett" emberek kimentésével - és itt szerintem elfelejtetted, hogy én ezt milyen kontextusban mondtam. Vagy eleve fel sem fogtad.

2022. nov. 25. 14:36
 13/17 A kérdező kommentje:

"én Ausztriából kapom a fizetésem, euróban (és osztrák számlára szerencsére)"

Akkor mi közöd a kérdéshez? Nem neked szólt.

2022. nov. 25. 15:38
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
#13 Jaj de könnyű kimenekülési próbálkozás. :) De, nekem ez ugyanúgy szól, mint bárki másnak. De tudod mit? Lássuk, mennyire érted, hogy mit művelsz: ha most a magyar erstebank számlám euro számlájára átrakok egy darab eurót, akkor azzal "megkárosítottam a nemzetet" vagy nem? :) Sőt, felajánlok olyan opciót is, hogy esetleg jót tettem ezzel a nemzetnek. :) Nos? :) És bármit is válaszolsz, kérlek fejtsd ki, hogy miért. :) Lehetőleg számításokkal alátámasztva. Ez nyilván nem nagy kérés egy olyan embertől, aki ilyen remekül átlátja a monetáris folyamatokat. :)
2022. nov. 25. 15:44
 15/17 anonim ***** válasza:
Én egy nem korrupt jövőbe látó tisztességes magyar vezetést szeretnék.
2022. nov. 25. 15:54
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Áruld már el arany lelkem, hogy az állam ,hogy és miért károsodik attól, hogy nem forintban, hanem mondjuk pongopongoi anuludínárban tartom a pénzem ?
2022. nov. 25. 16:29
 17/17 anonim ***** válasza:
Ha azt szeretnéd, hogy 500 Ft legyen egy euró, akkor ez egy nagyon jó javaslat.
2022. nov. 25. 18:42
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!