A szocializmusban miért volt több alkoholista, mint manapság?
Rossz kérdés. Tényként kezelsz valamit, ami nem az. NEM volt több alkoholista régen, mint most. Nézz már körül ember! Gyere már le Miskolcra, és járd végig a kisboltokat. Minden utcában van legalább egy kisbolt, és valahogy mind megél. És nem abból, hogy Mari néni beugrik egy tejfölért, meg egy levestésztáért.
Nézd már meg a boltokban is mekkora választék van! Igen, azt a sok piát mind megveszik, a sok gyártó mind nyereségesen tudja piacra vinni a termékét.
Nincs jövőkép, nincs jelen, nincs remény. Ezért isznak itt az emberek. Köszi Fidesz.
#15 Válaszadó! Én úgy ismertem, hogy az értelmiségi vagy iszik, vagy viszik.
A fehér autó idegösszeomlás kezelésére, a fekete-volga egy sokkal rosszabb helyre.
#5: "Sokkal kilátástalanabb volt a társadalmi helyzet. Inkább stagnálás volt, mint fejlődés."
Ezen elnevettem magam. Ha hirtelen lebontanák azt, ami akkor épült, a fél ország eltünne.
#12: Miskolciként alá tudom támasztani mindezt. A lakótelepi, panelházak alatti presszók, sörözők nem szoktak tönkremenni és bezárni.
Egyébként, csak valami hiteles adatokon nyugvó felmérés tudná megmutatni, hogy melyik korban volt több alkoholista. Ma már nem csak az alkohol a probléma, hanem a drog is, nemhiába vannak drogambulanciák, ott foglalkoznak az alkoholistákkal is, sőt játékszenvedélyesekkel is. Szóval, a kör csak bővült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!