Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A szocializmusban miért volt...

A szocializmusban miért volt több alkoholista, mint manapság?

Figyelt kérdés

2022. nov. 20. 23:42
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
70%
Több pénz volt rá, a szegények most örülnek ha nem fagynak meg és jutt valami az asztalra, nincs pénz kocsmázni, otthon meg nem olyan nagy móka, de amúgy sincs rá pénz, ilyen nehéz élete a szegény, lecsúszott rétegnek, mint most, utoljára a Rákosi rendszerben volt.
2022. nov. 21. 02:30
 12/19 anonim ***** válasza:
77%

Rossz kérdés. Tényként kezelsz valamit, ami nem az. NEM volt több alkoholista régen, mint most. Nézz már körül ember! Gyere már le Miskolcra, és járd végig a kisboltokat. Minden utcában van legalább egy kisbolt, és valahogy mind megél. És nem abból, hogy Mari néni beugrik egy tejfölért, meg egy levestésztáért.

Nézd már meg a boltokban is mekkora választék van! Igen, azt a sok piát mind megveszik, a sok gyártó mind nyereségesen tudja piacra vinni a termékét.

Nincs jövőkép, nincs jelen, nincs remény. Ezért isznak itt az emberek. Köszi Fidesz.

2022. nov. 21. 06:38
 13/19 anonim ***** válasza:
37%
Most több szerintem.
2022. nov. 21. 09:40
 14/19 anonim ***** válasza:
84%
Vannak azok a kicsi, arasznyi magasságú, tömény italt tartalmazó üvegek. Azok direkt arra vannak kitalálva, hogy a bolt előtt megigyák és az üveget eldobják (véletlenül sem a szemetesbe). Azokat kizárólag alkoholisták vásárolják, ezt megfigyeltem. És sokan isszák azokat ma is.
2022. nov. 21. 12:36
 15/19 anonim ***** válasza:
92%
Volt egyilyen vicces mondás, hogy "Ebben a rendszerben az értelmiségiek előtt két út áll. Az egyik az alkoholizmus, a másik járhatatlan."
2022. nov. 21. 23:52
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

#15 Válaszadó! Én úgy ismertem, hogy az értelmiségi vagy iszik, vagy viszik.

A fehér autó idegösszeomlás kezelésére, a fekete-volga egy sokkal rosszabb helyre.

2022. nov. 22. 00:44
 17/19 BécsiFehér ***** válasza:

#5: "Sokkal kilátástalanabb volt a társadalmi helyzet. Inkább stagnálás volt, mint fejlődés."

Ezen elnevettem magam. Ha hirtelen lebontanák azt, ami akkor épült, a fél ország eltünne.

ápr. 23. 07:54
 18/19 BécsiFehér ***** válasza:
100%
Amikor én voltam fiatal (70-es, 80-as évek) legfeljebb egy-egy sört ittunk meg, amikor elmentünk szórakozni. A lányok vagy nem ittak alkoholt, vagy csak valami likőrt. Ma azt látom, hogy a fiatalok sokkal intenzívebben isznak a szórakozóhelyeken (hiába drága a pia), a lányok is, persze ettől még nem mindegyik válik alkoholistává.
ápr. 23. 08:07
 19/19 BécsiFehér ***** válasza:

#12: Miskolciként alá tudom támasztani mindezt. A lakótelepi, panelházak alatti presszók, sörözők nem szoktak tönkremenni és bezárni.

Egyébként, csak valami hiteles adatokon nyugvó felmérés tudná megmutatni, hogy melyik korban volt több alkoholista. Ma már nem csak az alkohol a probléma, hanem a drog is, nemhiába vannak drogambulanciák, ott foglalkoznak az alkoholistákkal is, sőt játékszenvedélyesekkel is. Szóval, a kör csak bővült.

ápr. 23. 08:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!