Segély osztásánál miért nem a mostani segély értékének megfelelő mennyiségű ételt, ruhát, és hasonló dolgokat osztanak?
Ezt nem igazán értem, a nevében is benne van hogy segély, azaz segíteni van, nem ingyen pénz. Na most a segélyen élők közül 10-ből 8 miután megkapta, elmegy a kocsmába és elissza, meg elcigarettázza az egészet, aztán megint ugyanott van. Ez nem segítség sem neki, sem a társadalomnak.
Miért nem úgy csinálják helyette, hogy az aktuális segély értékének megfelelően összeválogatnak egy kosárral alapvető élelmiszereket, ruházatot, gyógyszert, tisztálkodószereket, 1-1 játékot gyereknek, tudomis én mit, és azt osztják szét? Ugyanúgy részesülne így segítségben a delikvens, csak azt nem tudná elinni meg elszívni. Mindenki nyerne vele, maximum a kő alkoholisták puffognának, de az meg nem tisztje az államnak hogy a függőségeket támogassa.
A pénz is lehet segítség, és ezt a statisztikát (10-ből 8) nem tudom, hogy honnan vetted, de baromság. Ennyi erővel a nyugdíjra is rámondhatnád, hogy elisszák, vagy a fizetésre is.
Egyszerűbb lenne az alkoholt, dohányárút és a szerencsejátékot betiltani.
Meg aztán honnan a fenéből tudják, hogy az illetőnek mennyi ruhára van szüksége, mikor szakadt el...
Ráadásul ha meg kuponokat, vagy árucikkjegyeket adnának, azt hiszed, nem váltanák be nyerészkedők nyomott áron, ha nagyon akarnák? Csak az uzsorások nyernének ezen is. Persze, tudom, legyen névre szóló pénz, és fizetéskor kérjenek személyit! :D
Amúgy a segély nem azt jelenti, hogy gyámság alá venni a segélyre szorulót. Legyen annak a felelőssége, és viselje annak a következményét, hogy mire költi a pénzt.
Te biztos meggazdagodnál ugyanabból nyilván, sőt még villát is építenél belőle Budán a Rózsadombon, annyi segélyt adnak az embernek, csak hát ezeknek azért nem sikerül, mert elisszák, ugye? (szarkazmus)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!