Orbánnak sikerült összegyúrnia egy rendszert a fasizmus és a kommunizmus legkárosabb elemeiből összerakva?
A dolog iróniája ugye tudjátok, hogy pont az, hogy ebben a szörnyű diktatúrában megtehetitek, hogy Hitlerhez hasonlítjátok Orbánt és szabadon kinyilváníthatjátok a véleményeteket? Illetve még az is megtörténik ebben az elnyomó rendszerben, hogy van egy nagyon erős lejáratókampánya az ellenzéknek. Azt is hozzátenném, hogy az ellenzék gyakorlatilag csak a lejáratással foglalkozik, saját identitása nincs (a Mi Hazánkon kívül).
Ársapka: milyen egyéb megoldást tudnál nyújtani így a fotelből az alacsony jövedelműek alapélelmiszer ellátására? Merthogy a feltételezem nálad jóval okosabb közgazdászok arra az álláspontra jutottak, hogy a jelenlegi helyzetben jobban jön ki az alapélelmiszerek árbefagyasztása, mint a béremelés. Ha az a problémád az ársapkával, hogy szerinted emiatt ugrott fel minden másnak is az ára, akkor nincs több kérdésem. De gondolom, hogy Ön matematikus, és biztosan végigszámolta lineáris algebrával az árnövekedés/csökkenés tendenciáit az infláció függvényében a kérdés kiírása előtt.
Idegengyűlölet:
Ha szerinted a külföldi diákok, a legálisan itt dolgozó kínaiak, arabok, stb tömege nem elég bizonyíték arra, hogy a kormány nem xenofób, akkor utazz el Kazahsztánba vagy Észak-Koreába, hogy megértsd a fogalom jelentését, jobb ötletem nincs.
Homofóbia:
Én biszexuális vagyok, és nem tapasztalatok semmiféle elnyomást, homofóbiát a kormány részéről. Igaz nem írom ki a homlokomra, mert az az én magánügyem, hogy kivel kavarok, meg nőként a biszexualitás azért kevésbé kavarja fel a port, egyeseknek még izgatja is a fantáziáját. Egyedül az örökbefogadási törvénnyel nem értek egyet, mert meggyőződésem, hogy sokkal jobb egy örökbefogadott gyereknek szeretetben felnőni, mint az intézetben, de ez még nem meríti ki a homofóbia fogalmát. Valamiért nem tud belőlem kiváltani hisztirohamot az, hogy a kormány a hagyományos családképet és életvitelt propagálja.
Hanyatló nyugat propagandagépezet:
A kilencvenes években/10's évek elején még szívesen laktam volna New Yorkban vagy Kaliforniában, most már turistaként is kérdéses, hogy van-e kedvem. Nyilván vannak még mindig nagyon szuper helyek és lehetőségek, főleg ha az egyetemeket nézzük, de ezen kívül csak azt tapasztalja az ember, hogy felfalják a reklámok, az igénytelenebbnél igénytelenebb divat, és a kikopott értékrend. Holott két évtizeddel korábban még pont az előbb felsoroltak virágztak és nyújtottak inspirációt világszerte.
Értelmiségiek és egyetemisták démonizálása:
Én értelmiségi egyetemista vagyok és követem mind az ellenzéki, mind a kormánypropagandát, mégsem érzem magam démonizálva. Ha a színműre gondolsz, akkor érthető is, hogy felszámolták azt a gyűlöletgócot, ami az évek alatt nem tudott egyetlen egy politikamentes produkciót sem nyújtani.
Rend fetisizálása:
Ezzel mi a problémád? A rend és a fegyelem erény. De nem is igazán értem, hogy mire gondolsz, talán jobb lenne az a totális inkoherencia, amit az ellenzék képvisel? A Fidesz pont azért győzött idén is kétharmaddal, mert konkértan lesz*rja az ellenzéket, és a saját világnézetét képviseli.
A többire őszintén nem tudok mit reagálni, "antiszemita összeesküvés-elméletek gyártására" pedig végképp nem.
Csinál hibákat a Fidesz, sőt, én sem vagyok Fideszes, viszont ez a folyamatos hangulatkeltés már átlépett egy határt.
12: "A dolog iróniája ugye tudjátok, hogy pont az, hogy ebben a szörnyű diktatúrában megtehetitek, hogy Hitlerhez hasonlítjátok Orbánt és szabadon kinyilváníthatjátok a véleményeteket?"
Feljebb írták, hogy ez hibrid rendszer, áldemokrácia, ahol a demokratikus keretek látszólag megvannak, csak kiüresítették őket. Szóval lehet szidni a kormányt, csak nincs hatása, és leváltani sem lehet őket, mert magukra írták a választási rendszert.
12: hűha, az, hogy egy fórumon lehet meg kritizálni a kedves vezért, az aztán tényleg bizonyítja, hogy itt tökéletes demokrácia van :)
Csak sajnos a valódi ellenzék megszűnt, mert lejáratták a potenciális vezetőket, és esélyt sem hagytak neki választást nyerni, vagy akár csak szavazattal beleszólni bármibe. A média kormány kézbe került, a fontosabb gazdasági pozíciókban pártemberek ülnek, Magyarország leggazdagabb embere egy közel szellemi fogyatékos ember lett, aki történetesen a miniszterelnök jó barátja…
15: mindenkinek ott van az esély, csak értelmes ember nem akart MZP-re és Gyurcsányra szavazni. Amúgy meg háborús/járványos időszakokban statisztikailag csökken az esélye a kormányváltásnak.
"Magyarország leggazdagabb embere egy közel szellemi fogyatékos ember lett": te szellemileg fogyatékosnak nevezed, de veled ellentétben ő a multimilliárdos.
"aki történetesen a miniszterelnök jó barátja…" jaj, azzal a hatalmas intelligenciahányadossal annyit sikerült csak kiagyalnod, hogy ebből bármi is következik? Már azelőtt millárdos volt, hogy jóban lettek volna a miniszterelnökkel. De se neked, se nekem nincs belátásunk ebbe az egészbe, fantazmagóriákat pedig felesleges állítani.
16: A Mi Hazánk is ellenzék, és az abortusz szigorítását elfogadták. A többi párt szóra sem érdemes.
"de ezen kívül csak azt tapasztalja az ember, hogy felfalják a reklámok, az igénytelenebbnél igénytelenebb divat, és a kikopott értékrend"
Magyarorszàgon nem falnak fel a reklàmok? Nem ugyanaz az igènytelen divat van? (Igyanazok a ruhaboltok vannak itt is.) Nem kopott ki az èrtèkrend? (Mindenki oldja meg magànak, èn is ellopnàm èsatöbbi)
Ezzel a kommenteddel csak azt bizonyìtod hogy működik az öreg komcsi propaganda.
""Magyarország leggazdagabb embere egy közel szellemi fogyatékos ember lett": te szellemileg fogyatékosnak nevezed, de veled ellentétben ő a multimilliárdos.
"aki történetesen a miniszterelnök jó barátja…" jaj, azzal a hatalmas intelligenciahányadossal annyit sikerült csak kiagyalnod, hogy ebből bármi is következik? Már azelőtt millárdos volt, hogy jóban lettek volna a miniszterelnökkel. De se neked, se nekem nincs belátásunk ebbe az egészbe, fantazmagóriákat pedig felesleges állítani."
Te elég nagy tagadásban élsz. Persze, 1 év alatt mezei gázszerelőből simán lehetsz gazdagabb mint az angol királynő. Amerikai Álom elmehet a p#csába, a Magyar Álom az igazi.
Nem annyira bonyolult a közbeszerzési csalás, főleg hogy annyira nem is akarják titkolni.
"Már azelőtt millárdos volt, hogy jóban lettek volna a miniszterelnökkel"
Lol! Màr òvodàskènt milliàrdos volt? Csakmert gyerekkori jòbaràtok. Ilyen undorìtòan hazug emberekbis csak a fideszre szavazhatnak. Jòl elàstad magad ezzel az èrtetlen hazudozàssal, jobbat kellett volna kitalàlnod. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!