Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Orbánnak sikerült összegyúrnia...

Orbánnak sikerült összegyúrnia egy rendszert a fasizmus és a kommunizmus legkárosabb elemeiből összerakva?

Figyelt kérdés
Ársapka, idegengyűlölet, külföldi multik kiszolgálása, homofóbia, munkavállalói jogok csorbítása, szociális szféra kiherélése, hanyatló nyugat propagandagépezet, hazai cégek államosítása, antiszemita összeesküvés-elméletek gyártása és terjesztése, értelmiségiek és egyetemisták démonizálása, rend fetisizálása, fékek és ellensúlyok rendszerének eltörlése, stb.

2022. nov. 20. 22:43
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
32%
10-es dettó azt csinálja, mint Hitler
2022. nov. 21. 00:42
 12/31 anonim ***** válasza:
22%

A dolog iróniája ugye tudjátok, hogy pont az, hogy ebben a szörnyű diktatúrában megtehetitek, hogy Hitlerhez hasonlítjátok Orbánt és szabadon kinyilváníthatjátok a véleményeteket? Illetve még az is megtörténik ebben az elnyomó rendszerben, hogy van egy nagyon erős lejáratókampánya az ellenzéknek. Azt is hozzátenném, hogy az ellenzék gyakorlatilag csak a lejáratással foglalkozik, saját identitása nincs (a Mi Hazánkon kívül).

Ársapka: milyen egyéb megoldást tudnál nyújtani így a fotelből az alacsony jövedelműek alapélelmiszer ellátására? Merthogy a feltételezem nálad jóval okosabb közgazdászok arra az álláspontra jutottak, hogy a jelenlegi helyzetben jobban jön ki az alapélelmiszerek árbefagyasztása, mint a béremelés. Ha az a problémád az ársapkával, hogy szerinted emiatt ugrott fel minden másnak is az ára, akkor nincs több kérdésem. De gondolom, hogy Ön matematikus, és biztosan végigszámolta lineáris algebrával az árnövekedés/csökkenés tendenciáit az infláció függvényében a kérdés kiírása előtt.

Idegengyűlölet:

Ha szerinted a külföldi diákok, a legálisan itt dolgozó kínaiak, arabok, stb tömege nem elég bizonyíték arra, hogy a kormány nem xenofób, akkor utazz el Kazahsztánba vagy Észak-Koreába, hogy megértsd a fogalom jelentését, jobb ötletem nincs.

Homofóbia:

Én biszexuális vagyok, és nem tapasztalatok semmiféle elnyomást, homofóbiát a kormány részéről. Igaz nem írom ki a homlokomra, mert az az én magánügyem, hogy kivel kavarok, meg nőként a biszexualitás azért kevésbé kavarja fel a port, egyeseknek még izgatja is a fantáziáját. Egyedül az örökbefogadási törvénnyel nem értek egyet, mert meggyőződésem, hogy sokkal jobb egy örökbefogadott gyereknek szeretetben felnőni, mint az intézetben, de ez még nem meríti ki a homofóbia fogalmát. Valamiért nem tud belőlem kiváltani hisztirohamot az, hogy a kormány a hagyományos családképet és életvitelt propagálja.

Hanyatló nyugat propagandagépezet:

A kilencvenes években/10's évek elején még szívesen laktam volna New Yorkban vagy Kaliforniában, most már turistaként is kérdéses, hogy van-e kedvem. Nyilván vannak még mindig nagyon szuper helyek és lehetőségek, főleg ha az egyetemeket nézzük, de ezen kívül csak azt tapasztalja az ember, hogy felfalják a reklámok, az igénytelenebbnél igénytelenebb divat, és a kikopott értékrend. Holott két évtizeddel korábban még pont az előbb felsoroltak virágztak és nyújtottak inspirációt világszerte.

Értelmiségiek és egyetemisták démonizálása:

Én értelmiségi egyetemista vagyok és követem mind az ellenzéki, mind a kormánypropagandát, mégsem érzem magam démonizálva. Ha a színműre gondolsz, akkor érthető is, hogy felszámolták azt a gyűlöletgócot, ami az évek alatt nem tudott egyetlen egy politikamentes produkciót sem nyújtani.

Rend fetisizálása:

Ezzel mi a problémád? A rend és a fegyelem erény. De nem is igazán értem, hogy mire gondolsz, talán jobb lenne az a totális inkoherencia, amit az ellenzék képvisel? A Fidesz pont azért győzött idén is kétharmaddal, mert konkértan lesz*rja az ellenzéket, és a saját világnézetét képviseli.

A többire őszintén nem tudok mit reagálni, "antiszemita összeesküvés-elméletek gyártására" pedig végképp nem.

Csinál hibákat a Fidesz, sőt, én sem vagyok Fideszes, viszont ez a folyamatos hangulatkeltés már átlépett egy határt.

2022. nov. 21. 05:29
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

12: "A dolog iróniája ugye tudjátok, hogy pont az, hogy ebben a szörnyű diktatúrában megtehetitek, hogy Hitlerhez hasonlítjátok Orbánt és szabadon kinyilváníthatjátok a véleményeteket?"

Feljebb írták, hogy ez hibrid rendszer, áldemokrácia, ahol a demokratikus keretek látszólag megvannak, csak kiüresítették őket. Szóval lehet szidni a kormányt, csak nincs hatása, és leváltani sem lehet őket, mert magukra írták a választási rendszert.

2022. nov. 21. 06:11
 14/31 anonim ***** válasza:
10%
Le lehet váltani, ha van normális ellenzék...
2022. nov. 21. 06:15
 15/31 anonim ***** válasza:
81%

12: hűha, az, hogy egy fórumon lehet meg kritizálni a kedves vezért, az aztán tényleg bizonyítja, hogy itt tökéletes demokrácia van :)

Csak sajnos a valódi ellenzék megszűnt, mert lejáratták a potenciális vezetőket, és esélyt sem hagytak neki választást nyerni, vagy akár csak szavazattal beleszólni bármibe. A média kormány kézbe került, a fontosabb gazdasági pozíciókban pártemberek ülnek, Magyarország leggazdagabb embere egy közel szellemi fogyatékos ember lett, aki történetesen a miniszterelnök jó barátja…

2022. nov. 21. 06:55
 16/31 anonim ***** válasza:
Amúgy aki szerint nincs diktatúra, az soroljon már fel pár ellenzéki javaslatot, ami elfogadásra került, vagy pár fideszes javaslatot, ami az ellenzék hatására hiúsult meg, vagy alakult át!
2022. nov. 21. 06:57
 17/31 anonim ***** válasza:
0%

15: mindenkinek ott van az esély, csak értelmes ember nem akart MZP-re és Gyurcsányra szavazni. Amúgy meg háborús/járványos időszakokban statisztikailag csökken az esélye a kormányváltásnak.

"Magyarország leggazdagabb embere egy közel szellemi fogyatékos ember lett": te szellemileg fogyatékosnak nevezed, de veled ellentétben ő a multimilliárdos.

"aki történetesen a miniszterelnök jó barátja…" jaj, azzal a hatalmas intelligenciahányadossal annyit sikerült csak kiagyalnod, hogy ebből bármi is következik? Már azelőtt millárdos volt, hogy jóban lettek volna a miniszterelnökkel. De se neked, se nekem nincs belátásunk ebbe az egészbe, fantazmagóriákat pedig felesleges állítani.

16: A Mi Hazánk is ellenzék, és az abortusz szigorítását elfogadták. A többi párt szóra sem érdemes.

2022. nov. 21. 07:07
 18/31 A kérdező kommentje:

"de ezen kívül csak azt tapasztalja az ember, hogy felfalják a reklámok, az igénytelenebbnél igénytelenebb divat, és a kikopott értékrend"

Magyarorszàgon nem falnak fel a reklàmok? Nem ugyanaz az igènytelen divat van? (Igyanazok a ruhaboltok vannak itt is.) Nem kopott ki az èrtèkrend? (Mindenki oldja meg magànak, èn is ellopnàm èsatöbbi)

Ezzel a kommenteddel csak azt bizonyìtod hogy működik az öreg komcsi propaganda.

2022. nov. 21. 08:08
 19/31 anonim ***** válasza:
48%

""Magyarország leggazdagabb embere egy közel szellemi fogyatékos ember lett": te szellemileg fogyatékosnak nevezed, de veled ellentétben ő a multimilliárdos.

"aki történetesen a miniszterelnök jó barátja…" jaj, azzal a hatalmas intelligenciahányadossal annyit sikerült csak kiagyalnod, hogy ebből bármi is következik? Már azelőtt millárdos volt, hogy jóban lettek volna a miniszterelnökkel. De se neked, se nekem nincs belátásunk ebbe az egészbe, fantazmagóriákat pedig felesleges állítani."

Te elég nagy tagadásban élsz. Persze, 1 év alatt mezei gázszerelőből simán lehetsz gazdagabb mint az angol királynő. Amerikai Álom elmehet a p#csába, a Magyar Álom az igazi.

Nem annyira bonyolult a közbeszerzési csalás, főleg hogy annyira nem is akarják titkolni.

2022. nov. 21. 08:51
 20/31 A kérdező kommentje:

"Már azelőtt millárdos volt, hogy jóban lettek volna a miniszterelnökkel"

Lol! Màr òvodàskènt milliàrdos volt? Csakmert gyerekkori jòbaràtok. Ilyen undorìtòan hazug emberekbis csak a fideszre szavazhatnak. Jòl elàstad magad ezzel az èrtetlen hazudozàssal, jobbat kellett volna kitalàlnod. :D

2022. nov. 21. 09:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!