Újabb 180 fokos fordulat a Fidesz szavazóinak?
Gulyás Gergely kijelentette, "A háborúért csak Oroszország a felelős".
Nyilván megszokták már, szinte havonta változnak az "elveik". Ez most a következő ilyen? Eddig a náci Ukránok, meg USA meg a zsidók voltak a háború okozói, most fordult a világ, és Oroszország lett az?
Ugyebár ez a trükk ebben az egészben. A kormány kézivezérli a sajtót, ami az emberek gondokodását formálja. De ha valaki azt mondja, hogy a kormány oroszpárti, akkor lehet azt válaszolni, hogy hisz az csak a sajtó, a kormány sosem mondott ilyet... Szerintem te magad is belátod, hogy a fenti példák egyértelműen Ukrajna ellenesek, és Orosz pártiak. És gondolom az sem kérdés, hogy kinek a jóváhagyásával, sőt, előírása szerinti narratíva ez. Ugye?
Na és ezzel az állásponttal megy tökéletesen szembe az, amit pl. Gulyás nyilatkozott, hogy a háborúért csakis Oroszország a felelős. És erre írta valamelyik fideszes itt a kommentekben, hogy ez "mindig is így volt, a Fidesz még több szankciót akart, mint amit az EU megszavazott". És erre írtam, hogy a megszépülő emlékezéssel lassan ott tartanak, hogy a kormány mindig is az ukránok és az EU pártján állt.
Tehát nem sikerült megindokolnod, hogy mondják, hogy az ukránok, zsidók felelősek a háborúért.
"De mégegyszer mondom, az állami média, az állami influenszerek, az állami kommentelők, stb. nem véletlenül hangoztatják azt, amit."
De nem hangoztatja senki, hogy ukránok, az amerikaiak és a zsidók tehetnek a háborúról. Vannak vélemények, ahol szó van az ő felelősségükről is, de az oroszok felelősségét nem vitatják el.
"Ja, és ha létezik olyan, aki azt gondolja, hogy Orbán egy személyben felel a háborúért, az nyilván egy hülye. Mondjuk ilyet nem is állított senki. Gondolom MZP mondatát idézted csúsztatással..."
Semmiféle csúsztatás nincs. Szó szerint idéztem. És volt olyan posztja is, hogy "Orbán nem békemisszióra, hanem háborút elökészíteni ment."
"...aki azt mondta, hogy ha Orbán engedi Ukrajna NATO csatlakozását, akkor nem tört volna ki háború."
Köze nincs Orbánnak ahhoz, hogy Ukrajna NATO tag-e vagy nem.
Megindokoltam, csak te nem tudod elfogadni az indoklást, mert foggal-körömmel véded Orbánt és kormányát valami oknál fogva.
“Vannak vélemények…de az oroszok felelősségét nem vitatják el” Ja, de a médiában csak a “vélemények” jelennek meg, a “az oroszok felelőssége” meg csak a kormányinfón meg Brüsszelben hangzik el. Ennek az a következménye, hogy a fél ország a “véleményeket” tekinti ténynek. Lásd az itteni jobbos kommentelők.
És nem szó szerint idézted MZP-t. De ez amúgy is egy másik téma, MZP-nek is jó sok mindent fel lehet róni, ebbe kár is belemenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!