Nehéz volt munkát találni?
Gyurcsány érába kerültem ki a suliból, és rögtön az első helyre felvettek, sőt váltani is tudtam ahova szerettem volna.
Nyilván az most se talál minkát, aki nem a végzettségéhez, és a képességei szerint keres munkát.
Ez így volt 20 éve, most is így van és így lesz 10 év múlva...
Akkor mindkettőnknek (férjemnek és nekem is) vállalkozásunk volt, (kis egyszemélyes, ő műszaki területen, én közgazdász). Mi már egyből 2002-től éreztük, hogy szar van, nem kicsi. Érdekes, azért alkalmazott ismerőseink, barátaink később, olyan 2004-2006-tól kezdték érezni, hogy rosszabb lett. (Azért az akkori fidesz 1998-2002-ig nem volt rossz egyáltalán.) Utána a Gyurcsány éra (illetve előtte még Megyó), katasztrófa volt. De ugye pl. duplájára emelték a tanárok fizetését, szóval tanár barátnőm meg imába foglalta a szoci kormányt, kinek mi.
Mi, kisvállalkozók csak szoptunk. Arra emlékszem, hogy 2003-ban elkezdtem állást keresni, hogy feladom a vállalkozást, de nem jött össze (36 voltam, közgazdász, adószakértő), be sem hívtak a meghirdetett helyekre. Most, 20 évvel idősebben 4 hely közül választottam ki, hogy hova menjek, felvettek volna mindegyikhez. (Aztán hogy most mi lesz, azt meg nem tudjuk).
21
Elfelejted, hogy az EU csatlakozással nem rögtön nyílt meg előttünk minden nyugati ország munkaerőpiaca.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!