Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A választást nem lehetne egy...

A választást nem lehetne egy minimum intelligenciaszinthez kötni?

Figyelt kérdés
Nem kell atomfizikusnak lenni, csak lenne egy teszt, amiből kiderül, hogy az alapvető összefüggéseket ki hogy/mennyire látja át. Aki egy közepes, vagy akár alsó közepes szintet elér, az szavazhasson.

2022. nov. 8. 23:18
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
72%
29es IQ teszt és intelligencia teszt valóban értelmetlen, erre írtam hogy minden szavazó töltsön ki egy kérdőívet amelyben ismertetni tudna a különféle induló pártok programjait és tisztában van azzal melyik párt mit kínál, majd ezek után normális értelmes mondatokkal megtudja fogalmazni, hogy én erre a pártra szavazok mert ez és ez a programja az amivel egyet értek és ezt meg ezt várom el tőlük. Nagyon sok embere erre képtelen lenne, mert sajnos mindkét oldalon általában az az álláspont szokott lenni, hogy Soros Brüsszel Gyurcsány és itt ki is merül az érvelés a másik oldalt meg hogy Retart jobber tolvaj kormány stb. És a választók egy kis hányada az aki valóban a valós problémák alapján és a saját környezetében tapasztalt dolgok alapján tájékozódik és hoz tudatos döntéseket. Arra kéne nevelni az embereket h próbáljanak meg ismereteket információkat szerezni az ország valódi helyzetéről és ezalapján hozzanak döntést, ne pedig azért mert egyik vagy másik párt ezt mondta.
2022. nov. 9. 15:06
 32/34 anonim ***** válasza:
93%
Egyébként a mostani választásnál én is hibás voltam, mert úgy szavaztam az ellenzéki összefogásra, hogy rengeteg dologban nem értettem egyet velük, viszont a Fideszt baromira károsnak tartom, mert a saját szememmel látom mi folyik itt, és tapasztaltam olyan dolgokat pl korrupciónál, egészségügynél, oktatásnál ami miatt az én szememben egyszerűen jelenlegi formájában alkalmatlan az ország vezetésére, arról ne is beszéljünk, hogy normális programja nincsen és nem is igazán vannak normális gazdasági intézkedései. A többi alternatíva szintén nem tetszett, így azért maradt az ellenzéki összefogás, mert ha nyerni nem is fognak a kétharmad talán megszűnik és ezzel is csökken a kormány hatalma. Nem így lett sajnos.
2022. nov. 9. 15:11
 33/34 anonim ***** válasza:
70%

#17 "és az elején szimpatikus is volt MZP, viszont a végére azt éreztem hogy neki ez túl nagy falat, illetve sokszor meggondolatlanul beszélt,"

Mondjuk ezzel egyetértek. A politizáláshoz tényleg nem ért, de a munkáját jól végezte volna és ez a lényeg. Az emberek nagyrésze amúgy nem is valódi szakértőt akar a kormány élére, hanem egy Népvezért. A miniszterelnöknek alapvetően nem kell mindennek a központjában lennie.

Kap egy feladatot és elvégzi.

Aztán 4év múlva leváltjuk másra. Ezt hívják VÁLTÓGAZDASÁG-nak.

Ez lenne a normális

2022. nov. 9. 18:44
 34/34 anonim ***** válasza:
100%
Még mindig nem! Addig legalábbis semmi szín alatt, amíg a te mércéd szerint kevésbé intelligensek adóit is szorgalmasan szedegetik úgy, mint másoktól.
2022. nov. 9. 22:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!