Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A választást nem lehetne egy...

A választást nem lehetne egy minimum intelligenciaszinthez kötni?

Figyelt kérdés
Nem kell atomfizikusnak lenni, csak lenne egy teszt, amiből kiderül, hogy az alapvető összefüggéseket ki hogy/mennyire látja át. Aki egy közepes, vagy akár alsó közepes szintet elér, az szavazhasson.

2022. nov. 8. 23:18
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
29%

#16 Nem vagyok fideszes.

Mit buktam be?Hogy elolvastam a választások idején MZP facebook posztjai alatt a kommenteket?Ezt nem igazán értem.Azt írtam le, amit ott olvastam, egy szót sem írtam arról, hogy ezek öregek vagy fiatalok voltak.

Nyugodtan olvasd el még párszor a hozzászólásom, sehol nem írtam, hogy MIND az.Ezt te találtad ki.:)

Vadhajtásokat én nem szoktam olvasni, bocsi.

Az MZP posztja alá sem primitív kommentet mentem olvasni, csak kommenteket.

2022. nov. 9. 01:08
 22/34 anonim ***** válasza:
8%
21es És pesti gyászokat se ?
2022. nov. 9. 01:10
 23/34 anonim ***** válasza:
#22 Az a pesti srácok?Minek olvasnám?Mert, te szoktad ezeket olvasni?
2022. nov. 9. 01:11
 24/34 anonim ***** válasza:
91%

#17 Perszey ezt én is így gondolom.

Nála egyszerre volt pozitívum és negatívum is hogy "kezdő"

Kicsit csalódtam is benne.

2022. nov. 9. 01:12
 25/34 anonim ***** válasza:
23as igen az akar lenni, és őszinte leszek szoktam olvasni ahogy néha elolvasok Origós meg Mandineres cikkeket, főleg ha egy témából van minden hír oldalnak külön cikke. Akkor elszoktam több egymással ellentétes hangvételű oldal ugyanazon cikkét olvasni, már csak azért is, hogy megnézzem miben mit ferdítenek el az eredeti témából.
2022. nov. 9. 01:19
 26/34 anonim ***** válasza:

#25 Ez az, hogy én is olvasok több féle véleményt, azért nézem különböző politikusok oldalait is.

Mondjuk vadhajtást meg pesti srácokat nem szoktam(én a prosti srác gúnynevet hallottam eddig).

2022. nov. 9. 01:24
 27/34 anonim ***** válasza:
26os értem és oké nekem nem is volt problémám a válaszoddal én a 18as válaszolónak írtam, illetve MZPvel kapcsolatban fejeztem ki a véleményemet, meg a Pesti ászokra kérdeztem rá. Ha valóban többféle oldalról tájékozódsz az jó dolog.
2022. nov. 9. 01:33
 28/34 anonim ***** válasza:
4%

Szerintem nem kéne.

Ha valamelyik párt az ő érdekeit képviseli, esetleg fizetés emelést ígér neki, akkor ésszerű ha rászavaz. Nem lenne fer iskolázottság alapján korlátozni a szavazati jogokat.

Az meg hogy egyes politikusok kihasználják az emberek egyszerűségét...hát valamiből nekik is meg kell élni :D

2022. nov. 9. 01:39
 29/34 anonim ***** válasza:

Nem ismerem teljesen a kérdező gondolatait de az IQ nak önmagában ha van is köze (szerintem van) akkor sincs olyan sok köze a politikai nézetekhez, mint amit a kérdező gondolt szerintem, amikor a kérdést olvastam. És itt a súly az ÖNMAGÁBAN szón rejlik, mert bár alapból az okosabb emberet nehezebb átverni, de csak azért mert valakinek átlag feletti az IQ ja azért még önmagában az esetek nagy többségében nem lenne "értelmesen" szavazó. De a magas IQ val bíró emberek sokszor más területen is értelmesnek számítanak, ezért jött az ÖNMAGÁBAn szó.

Viszont kicsit tegyük félre, hogy a tudatos szavazáshoz nem csak átlag feletti IQ kell, nézzük meg máshogyan. (Akár átlag vagy azalatti IQ val is lehetséges a tudatos szavazás, csak nyilván 90IQ val 10000 ből kevesebb tudatos szavazó lesz, mint 10000 110IQ val rendelkező esetében.)

NA de az eddigieket tegyük félre. Hol is húznád meg a határt? Ha 100 IQ az átlag, akkor akinek 97 az IQ ja ő nem szavazhatna, de 103 al már igen? Jó ennyi erővel egy tudatos 17 éves se szavazhat, de egy nem tudatos 18 éves meg igen, tehát ez ma is probléma.

De önmagában nem támogatom se az IQ tesztet, se bármilyen más tesztet. A közoktatás kifejezetten szarul készíti fel az embereket aa "életre", de akkor ha 8 általánoshoz kötnék, azt támogatnám.

Röviden be is szuólhattam volna a kérdezőnek, hogy megint ezzel a hülyeséggel jön és hülyeként IQ tesztet akar. Bár van benne logika az tény, de problémák is vannak vele.

2022. nov. 9. 14:13
 30/34 A kérdező kommentje:
#29: Nem feltétlenül IQ tesztre gondoltam, lehetne tájekozottságot is mérni, vagy ezek kombinációját, esetleg az eredmény függvényében súlyozni is lehetne a szavazat értékét. Teljesen igazságos semmiképp nem lenne, de valahol az sem jó, hogy pusztán populizmussal lehet ma választásokat nyerni. Ennek leküzdésére lehetne valamit kitalálni. A kérdés inkább csak elméleti, mert ilyesmi úgyse lesz bevezetve.
2022. nov. 9. 14:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!