Csak az szavazzhasson, aki itt adózik?
Egyetértesz ezzel?
A külhoni magyarokat sokat bántják emiatt, mert akár 1 azaz egy darab (!) mandátum rajtuk múlhat. "Csak az szavazzhasson aki itthon adózik" - mondják, mert "csak azokra van hatással az eredmény", ami egyrészt nem igaz, egyrészt ugye 1 mandátum csak, másrészt a liberális kormány megvetette a külhoni magyarokat, tehát hatással van rájuk is az anyaország hozzáállása.
De akkor gondoljuk tovább az itthon adózik elvet:
Ne szavazzhasson se az aki külföldön tanul, aki külföldön dolgozik, se az aki nyugdíjas, se az aki munkanélküli vagy gyesen lévő, se aki adókedvezményezett. Aki többet adózik, annak a szavazata érhetne többet!
Jó lenne így?
"Szerintem aki magyar állampolgár, nagykorú, bejelentett munkahelye van Magyarországon, Magyarországnak adózik, szavazhasson"
És aki mondjuk befektetésből él? Vagy akinek annyira korlátozott a fizikai kapacitása, hogy nem képes munkavégzésre? Neki nem jár a szavazati jog, csupán azért, mert mondjuk nyaktól lefelé lebénult fiatalkorában?
Rugaszkodjunk már el ettől a "az szavazhasson, aki SZJA-t fizet", hiszen végső soron mindig erre vezeted vissza a képletet. Nem az SZJA-val kezdődik és zárul be az adózás. Az állami adóbevételek közel fele fogyasztás alapú, pl. ÁFA, jövedéki adó, népegészségügyi adó, stb.. Ezeket gyakorlatilag lehetetlen ellenőrizni, hogy ki mennyit fizetett, ezért az az elképzelésed, hogy majd lesz egy minimális limit, ami fölött ha adózol, szavazhatsz, teljesen életképtelen. Ahogy az is, hogy bejelentett munkahelyhez kötöd a szavazati jogot, hiszen rengetegen vannak, akiknek nincs bejelentett munkahelyük, mégis dolgoznak (pl. konzultensek, szabadúszó újságírók, idénymunkások, vállalkozók, befektetők, stb).
"Rasszista az, hogy a magyar állampolgárok szavazhassanak Magyarországon?
Orvos látott már? :D"
Téged magyar tanár még nem, mert olvasni nem tudsz.
Az rasszista ha felállítasz egy logikád, nevezetesen, hogy: "szavazhat ha hatással van rá az adott ország", majd amikor valaki rámutat, hogy ez nem csak a külhoni magyarokra igaz, hanem minden ott élőre, akkor melléteszed, hogy és magyarok.
Mivel te nem felfogtad, mint egy értelmes ember, hogy a logikád hibás, hanem ragaszkodsz hozzá mindenképp és inkább faji alapon próbálod helyre tenni. Igen, ez rasszizmus.
"Erre nincsenek szavak komolyan."
Egyetértek, a logikád tányleg elég szánalmas.
"Akkor te miért az elszakított magyaroknak szánt támogatásokért irigykedsz? Kikötötted ugyanis, akkor ez nem logikus. :)"
JA, hát a szövegértésed ritka szar.
Sehol nem beszéltem arról, hogy ez jó-e vagy sem. Arról beszéltem, hogy a két kormány közti eltérés ebből adódott.
A MSZP nem tömte ki a külhoni magyarokat pénzzel, a fidesz igen.
Másrészt, mi lenne "nem logikus"? Pont az nem logikus, hogy valakit azért támogatsz és kizárólag azért, mert véletlenül valahova született.
Ahogy nem azért támogatsz egy súlyosan hátrányos gyereket, mert megszületett, hanem mert a körülmények olyanok.
"A linken meg nem látok olyat, hogy bárki kaphat 20 milliót, idézd már azt légyszíves."
Akkor felesleges erről beszélni, ha nem sikerült megtalálni, akkor kb. azon a szinten vagy, mint egy döglött molylepke.
"Szegregáció. A rasszistázó kommentelőtől."
Nem szegregáció, mivel nem zárnák ki senkit.
Te tényleg nem tudsz olvasni. :DDDD
Leírtam ,hogy mindenkinek lenne esélye a szavazati jogával élni. Viszont a tények azok, hogy a magyarok negyede funkcionális analfabéta, egy másik negyede digitális analfabéta.
Bizony, ha kapnának 4 egyszerű kérdést, akkor nem tudnák megválaszolni.
"De ha ennyire fontos neked a történelem, azt miért nem veszed figyelembe, hogy Erdély és Kárpátalja hogy lett román és ukrán?"
Ezen logika alapján miért a magyar történelmet vegyem figyelembe? Miért ne mondjuk az osztrákot, és akkor arról kampányolhatnánk, hogy nincs olyan, hogy Magyarország, hanem nekünk Ausztriához kellene tartoznunk.
"Az ott élőket miért veszed egy kalap alá a Bangladesen élőkkel?"
Bocs, nem én teszem. Én vettem a te logikád és rámutattam a hibáira.
Nekem sosem volt ez a logikám, nekem sosem volt ez az elképzelésem.
Ezt érvelésnek hívják. Fogom a te hibás elképzelésed és rámutatok egy szélsőséges esetre, amiből kiderül, hogy az eredeti elképzelésed rossz.
Én elég egyértelműen leírtam a #24-es válaszomban, hogy a mostani rendszeren túl milyen változtatást eszközölnék egy igazságosabb szavazáshoz.
"Ugyanis azt mondtad, hogy annyi közük van Magyarországhoz, mint bármelyik random ország random állampolgárának!"
A választás egyébként a jövőről szól és nem a múltról.
Neked miért kellene beleszólnod egy ország dolgába azon az alapon, hogy X száz évvel ezelőtt volt-e ott ősöd, ha te sosem fogsz ott dolgozni?
És akkor nem említettem még azt, hogy magyarország lakosság 2-szer is majdnem teljesen ki lett cserélve, mivel lakossága 2/3-a meghalt (tatárjárás és török hódoltság).
Te állítottad, hogy bármelyik vállalkozásnak adnak 20 milliót, neked kell bizonyítani! Ha nem tudod, akkor egyszerűen hazug vagy. Magyartanárt ne emlegess, mert olyan helyesírásod van, hogy elsőben megbuktatnának.
Egyébként fölösleges veled vitázni, nem vagy alkalmas eszmecserére, azt sem tudod mit jelent az, hogy nemzet. Személyeskedni tudsz csak.
MEgtörtént, adtam linket, ha nem olvasod el, ami rajta van, akkor te vagy az ostoba és nem én nem bizonyítottam.
"Magyartanárt ne emlegess, mert olyan helyesírásod van, hogy elsőben megbuktatnának."
Jah, én elgépelek pár dolgot, te meg nem tudsz olvasni.
Igen, nekem kellene szégyelnem magam. :DDD
"Egyébként fölösleges veled vitázni, nem vagy alkalmas eszmecserére, azt sem tudod mit jelent az, hogy nemzet. Személyeskedni tudsz csak."
ÉN érveket hoztam, linket, bizonyítékot.
Te eddig csak tereltél.
Arról nem beszélve, hogy a kommentjeid alapján előbb vagy migráns, mint magyar.
Az előbb példálóztál a rasszizmussal, meg hogy nem számít a származás, meg ki magyar. Akkor mit migránsozol te szerencsétlen?
Ki magyar szerinted?
Te biztosan nem vagy az, a saját fajtádat tagadod meg.
Továbbra is várom a feltétel nélküli 20 milliós linket.
"Akkor mit migránsozol te szerencsétlen?"
Pont ezt. :DDD
Elég jó bizonyíték, hogy mennyire megy neked az érvelés.
"Te biztosan nem vagy az, a saját fajtádat tagadod meg."
Tessék, ez megint rasszizmus, fajról beszélsz megint.
Egyébként én, veled ellentétben, magyar vagyok.
"Továbbra is várom a feltétel nélküli 20 milliós linket."
Megtörtént, te nem olvastad el, nem az én bajom, hogy nem megy a kis migránsnak a magyar. :)
Milyen migráns, te szerencsecsomag?
Ki magyar, definiáld!
Másrészt, ha én migráns vagyok, akkor külön vicces, hogy veled ellentétben tudok írni :D
Te "magyar".
"Elég jó bizonyíték, hogy mennyire megy neked az érvelés."
Mi van? Te mondod másra, hogy rasszista, aztán engem migránsnak nevezel, magadat meg magyarnak. Akkor ki köpi szembe magát? Te tényleg ennyire idióta vagy?
"Másrészt, ha én migráns vagyok, akkor külön vicces, hogy veled ellentétben tudok írni :D"
Jah, tényleg vicces, hogy valaki olyan gyorsan ír, hogy mellé üt, viszont te nyelvtani hibákat követsz el, amikor még az auto-correct sem javít ki. :DDD
"Mi van? Te mondod másra, hogy rasszista, aztán engem migránsnak nevezel, magadat meg magyarnak. Akkor ki köpi szembe magát? Te tényleg ennyire idióta vagy?"
Te, tekintve, hogy nem sikerült értelmezned, hogy mikor írtam valamit azért, hogy idegesítselek és mikor írtam komolyan.
Elég szánalmas, hogy én nem vagyok magyar, te igen, de nem sikerül értelmezni ilyen alapvető dolgokat, főleg, amikor még utaltam is rá.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!