Csak az szavazzhasson, aki itt adózik?
Egyetértesz ezzel?
A külhoni magyarokat sokat bántják emiatt, mert akár 1 azaz egy darab (!) mandátum rajtuk múlhat. "Csak az szavazzhasson aki itthon adózik" - mondják, mert "csak azokra van hatással az eredmény", ami egyrészt nem igaz, egyrészt ugye 1 mandátum csak, másrészt a liberális kormány megvetette a külhoni magyarokat, tehát hatással van rájuk is az anyaország hozzáállása.
De akkor gondoljuk tovább az itthon adózik elvet:
Ne szavazzhasson se az aki külföldön tanul, aki külföldön dolgozik, se az aki nyugdíjas, se az aki munkanélküli vagy gyesen lévő, se aki adókedvezményezett. Aki többet adózik, annak a szavazata érhetne többet!
Jó lenne így?
Szerintem aki magyar állampolgár, nagykorú, bejelentett munkahelye van Magyarországon, Magyarországnak adózik, szavazhasson. A nyugdíjas is, mert ledolgozott egy életett, már tett le valamit az asztalra.
A határon túli magyar állampolgárságot kaphat, szavazati jogot addig nem, amíg a fenti feltételek nem teljesülnek.
Egyetemista ha nem dolgozik a tanulmányai mellett(a fentiek alapján), nem szavazhat.
Így az hozhat döntést választásokon, aki ténylegesen tesz, vagy tett a közösbe. Persze ilyet sosem fognak bevezetni, de ezt érezném igazságosnak.
Kicsit átfogalmazom a kérdésed és kíváncsi vagyok, hogy te úgy mit válaszolnál rá:
Szóval szavazhasson-e az, aki adót csal és ezzel károsítja az államot?
"Egyrészt, nem megvetette, hanem nem tömte ki pénzzel, ahogy most a fidesz. Ez hatalmas különbség."
Milyen pénzzel? :D
"Másrészt, ezen logika alapján, mivel a magyar kormánynak van külpolitikája, így minden ország lakóira hatással lehetünk ,ezért legyen minden ország minden lakójának szavazati joga"
Van is. Minden ország, minden magyarjának van szavazati joga.
"Milyen pénzzel? :D"
Te nem is tudod? Még a legnagyobb putri vállalkozásoknak is simán a kezükbe nyomnak 20 milliót.
Kifejezetten vannak videók, ahol a romániában élő "külhoni" magyarok arról beszélnek, hogy milyen sok pénzt kaptak a fidesztől és ezért szavaznak rájuk.
"Van is. Minden ország, minden magyarjának van szavazati joga."
Sok mindent elárul arról, hogy mennyire eszed van, az, hogy nem értetted mire utaltam. :)
Ha holnap Magyarország egy kereskedelmi szerződést köt Szlovákiával, akkor a szlovákiai NEM magyarokat is érinti az, amit a magyar kormány tesz.
Ha a magyar kormány vétóz valamit az EU-ban, akkor az ÖSSZES EU-s lakóra kihatással lesz a vétó eredménye.
Vagyis logikád szerint MINDENKI A BOLYGÓN szavazhasson a magyar választáson, mert a fentebbi példák szerint a magyar kormány kihatással lehet bármelyik ország bármelyik lakójára.
"Szóval szavazhasson-e az, aki adót csal és ezzel károsítja az államot?"
Ha adót csal és ez kiderül, akkor eljárás indul ellene.
Ha nem derül ki, akkor meg szavazásnál sem tudjuk, ergo nyilván szavazhat.
Nem gondoltam, hogy ennyire sötét vagy, ne haragudj.
"Vagyis logikád szerint MINDENKI A BOLYGÓN szavazhasson a magyar választáson, mert a fentebbi példák szerint a magyar kormány kihatással lehet bármelyik ország bármelyik lakójára."
A logikám a magyar emberekre vonatkozott, az ország neve Magyarország, ami kapaszkodj meg, a magyaroké. Mondd, mit nem értesz ezen?
A te logikád szerint viszont a perpillanat Magyarországon áthaladó Kameruni őslakos is szavazzhasson, a magyar nemzetiségű magyar állampolgár meg nem.
20 milliót, azt :D Mutatok neked videót, amiben arról beszélnek, hogy a Pfizertől mindenki meghal 6 hónapon belül. Mindent elhiszel, amit a neten mutatnak... Látod az ilyeneknek nem kellene internet se, mint Te. Nemhogy szavazati jog.
A kérdés arra vonatkozott, aki feketén dolgozik. Ha feketén dolgozik, akkor nem adózik, tehát ha adóhoz kötjük, akkor még egy indok, hogy miért nem éri meg feketén dolgozni.
"Nem gondoltam, hogy ennyire sötét vagy, ne haragudj."
Nem haragszom. Amikor egy szellemileg sérült ír ilyet, akkor tudom,h ogy dícséret, mert kiderült, hogy igazam van. :)
"A logikám a magyar emberekre vonatkozott, az ország neve Magyarország, ami kapaszkodj meg, a magyaroké. Mondd, mit nem értesz ezen?"
Azt nem logikának hívják.
Ha a logikánál ki kell kötnöd, hogy milyen nemzetiség, akkor az már nem logikus.
Másrészt meg, rasszista.
A logikád, amit bemutattál bizony nem adott okot, hogy miért csak a magyarokra nézzük, ezért beszéltem arról amiről és ezért hatalmas nagy ostobaság, amit felvetettél.
"A te logikád szerint viszont a perpillanat Magyarországon áthaladó Kameruni őslakos is szavazzhasson, a magyar nemzetiségű magyar állampolgár meg nem."
Idézhetnél, hogy erről hol írtam, mert nem, az én logikám szerint kiesni a magyarok kb. 60%, mert nem tudják, hogy mikor volt mondjuk a rendszerváltás.
"0 milliót, azt :D Mutatok neked videót"
Tudom, hogy retardált vagy, de legalább rákereshetnél, ha már te ennyire perfekt vagy nethasználatból:
De gondolom szerinted az EMMI is hazudik.
"Látod az ilyeneknek nem kellene internet se, mint Te. Nemhogy szavazati jog."
Mondja ezt az, aki egy 30 másodperces google keresést nem tudott összehozni, hogy megtalálja az alapítványt, amin keresztül az EMMI pénzt pumpál a külhoni magyaroknak.
Persze már az kifejezetten szánalmas, hogy te erről nem tudtál. :D
...és még az én szavazati jogomat akarod elvenni. :D
Rasszista az, hogy a magyar állampolgárok szavazhassanak Magyarországon?
Orvos látott már? :D
"miért csak a magyarokra nézzük"
Erre nincsenek szavak komolyan.
"Ha a logikánál ki kell kötnöd, hogy milyen nemzetiség, akkor az már nem logikus."
Akkor te miért az elszakított magyaroknak szánt támogatásokért irigykedsz? Kikötötted ugyanis, akkor ez nem logikus. :)
A linken meg nem látok olyat, hogy bárki kaphat 20 milliót, idézd már azt légyszíves.
"az én logikám szerint kiesni a magyarok kb. 60%, mert nem tudják, hogy mikor volt mondjuk a rendszerváltás."
Szegregáció. A rasszistázó kommentelőtől.
De ha ennyire fontos neked a történelem, azt miért nem veszed figyelembe, hogy Erdély és Kárpátalja hogy lett román és ukrán? Az ott élőket miért veszed egy kalap alá a Bangladesen élőkkel? Ugyanis azt mondtad, hogy annyi közük van Magyarországhoz, mint bármelyik random ország random állampolgárának!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!