Csak az szavazzhasson, aki itt adózik?
Figyelt kérdés
Egyetértesz ezzel?
A külhoni magyarokat sokat bántják emiatt, mert akár 1 azaz egy darab (!) mandátum rajtuk múlhat. "Csak az szavazzhasson aki itthon adózik" - mondják, mert "csak azokra van hatással az eredmény", ami egyrészt nem igaz, egyrészt ugye 1 mandátum csak, másrészt a liberális kormány megvetette a külhoni magyarokat, tehát hatással van rájuk is az anyaország hozzáállása.
De akkor gondoljuk tovább az itthon adózik elvet:
Ne szavazzhasson se az aki külföldön tanul, aki külföldön dolgozik, se az aki nyugdíjas, se az aki munkanélküli vagy gyesen lévő, se aki adókedvezményezett. Aki többet adózik, annak a szavazata érhetne többet!
Jó lenne így?
2022. nov. 8. 10:38
1/51 anonim válasza:
Nem, ilyen már a világon sehol nincs.
2/51 anonim válasza:
Lehet kissé nyers amit írok, de legyünk realisták. Aki nem adózik a közösbe, azt nem engedném, hogy szavazzon. A mérték az most más téma, az is megérne egy külön kérdést, de ezt megoldanám azzal, hogy lenne egy éves minimum, amit évente adózik az illető. Ha ezt nem éri el, nem szavazhat. Ezzel meg lenne oldva, hogy olyanok szóljanak bele az országgyűlés összetételébe, akik a közös teherviselésből nem veszik ki a részüket, éljen az határon innen vagy túl.
3/51 A kérdező kommentje:
Kettes akkor mondjuk egy 23 éves orvostanhallgató nem szavazhatna? Hiszen még sosem adózott.
2022. nov. 8. 10:50
5/51 anonim válasza:
#3: Már kavarsz, az teljesen más kérdés. Természetesen szavazzon. A külhoni magyarok is teljesen más kérdés, tőlük én is megvonnám a szavazójogot. Ez nem bántás, semmi bajom velük.
6/51 anonim válasza:
2-es: az ilyen "kössük az adózáshoz a szavazást!" jellegű eszeveszett marhaságok ott buknak meg, hogy bizony nem csak a személyi jövedelemadó létezik, hanem számtalan más adónem is. Például egy nyugdíjas nem fizet személyi jövedelemadót, de számtalan más adót viszont lehet, hofy igen, például ÁFA, súlyadó, népegészségügyi adó, jövedéki adó, EHO, közműadó, távközlési adó, stb., amelyek közül nem mindegyik bontható le pontosan egyénről egyénre. Ezen túl a vállalkozások is fizetnek adót, akkor most terjesszék ki a vállalkozásokra is a szavazati jogot?
7/51 anonim válasza:
3-as: a 23 éves egyetemista természetesen adózik, csak SZJA-mentességet kap, így személyi jövedelemadót nem kell fizetnie. De ha például egyetem mellett alapít egy vállalkozást, akkor a vállalkozásának továbbra is adóznia kell.
8/51 anonim válasza:
Én ezt úgy fogalmaznám meg hogy az szavazhasson Magyarországon aki Magyar állampolgár, betöltötte a 18-adik életévét szellemileg rendben van, rendelkezik magyaországi lakcímmel Magyar okmányokkal és itt él életvitel szerüen vagy ha ideiglenesen külföldön tartózkodik akkor belátható időn belül vissza kiván térni magyarországra. Akik ezen kivül esnek azok nem zsavazhatnak magyarországról.
9/51 anonim válasza:
Ha már megadták a szavazati jogot, akkor szerintem nem kellene már elvenni, bár én határon túliként nem haragudnék meg, ha nem szavazhatnék. Egyébként sem tartom jónak ezt a mindenki szavazzon a Fideszre színjátékot, ez így nem igazi választás.
10/51 anonim válasza:
Az egyik nèmet ismerősömnek Magyarorszàgon van vàllalkozàsa,tehàt itt adòzik.Akkor ő is szavazhasson?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!