"A magyarok 61 százaléka legfeljebb egy hónapig húzná ki jövedelem nélkül" Ez azért van mert elherdálják luxus cikkekre, vagy mert olyan kevés, hogy nem tudnak félretenni belőle?
10. Én nem rátok gondoltam.
Hanem azokra a közpénz tolvajokra akik a 12 év alatt a semmiből politikai ismeretség révén milliárdosok lettek.
Nyilván egy Mészáros vagy egy Tiborc nem a sok munka révén lett milliárdos.
Amikor hó végén a gyereknek nem tudok húst adni akkor mindig eszembe jut az Orbán rokonok haverok 100 milliós órái és gépjárművei.
#13 Nem utasítanak el semmi uniós minimálbért. Nincs ilyen.
Abban egyeztek meg a tagországok, hogy ahol eddig sem volt minimálbér ott nem is kell legyen, a tagországokban nem kell azonos nagyságú, azonos szabályozású legyen, csak legyen meghatározott pontosan, hogy ha a tagállam ad minimálbért akkor azt mi alapján adja.
„A versenyképeségünk egyik alapja ma még mindig az olcsó munkaerő. Van, aki ki meri mondani, van, aki nem, de ez még mindig egy lényeges eleme. Változtatni kell rajta, tudjuk a recepteket. De hogy bemenjünk egy olyan uniós rendszerbe, ahol nem mi mondjuk meg, mint szakszervezetek, mint munkaadók, hanem valaki más, kívülről, hogy mekkora legyen a bér növekedése, a minimálbér, az számunka 2030-ig, amíg az uniós átlagot el nem érjük, biztosan nem elfogadható.”
Nincs tobb kerdesem.
Kérdező, te zsigeri gyűlölettel állsz a Fidesz iránt.
Nem tudom, megélted te a maga valóságában mondjuk a 2004-2009 es időszakot??
Ahhoz mit szólsz, devizahitelesek csapdája, munkanélküliség, infláció, megszorítás hátán megszorítás, nulla családtámogatási rendszer, nulla otthonfelújítási támogatás, SZJA kedvezmény gyermek után, iskolakezdési támogatás, SZJA visszatérítés, stb.
Szerintem még most is jobban élünk, mint akkor, én a saját bőrömön tapasztaltam azt is...
17. az a vicc, hogy nem zsigeri és nem gyűlölet.
A tényeket a helyén kell kezelni elvonatkoztatva az általad felsorolt propagandától. Helyi szinten pl. Fidesz szavazó vagyok. Tehát innetől kilőve a zsigeri gyűlölet.
Ha jól csinálnák Orbánék, nyilván nem a lopásra gondolok, akkor tudnék rájuk szavazni. Így konzervatív emberként párttalan vagyok jó ideje.
Mi kis magyar cégesen biztos hogy a Medgyessy-Gyurcsány érában jobban éltünk, mert az önkormányzatoktól nem vette el a Fidesz a magyarok pénzét és tudtak fejleszteni és olyan munkákat kaptunk. Aztán egyik pillanatról a másikra volt pénz nincs pénz az önkormányzatoknak.
Ez csak egy jellemző példa a gazságokra hogy az önkormányzatiság elvét mennyire semmibe veszi a mostani rezsim.
Igazad van hogy nem lettek ezekből a támogatásokból Orbán családjának és haverjainak milliárdok de mondjuk a magyar kisemberek jóval több pénzt kaptak ezekből a kedvezményekből. Igaz akkor még nem indult be az Uniós pénzáram, amit Merkel után végre demokráciához és piaci feltételekhez kötne az Unió. Remélem sikerülhet neki. És végre egy normálisabb országban élhetnénk. Te is még ha nem is tudod milyen abnormalitások közt éljük mostanában az életünket.
#18 "az a vicc, hogy nem zsigeri és nem gyűlölet.
A tényeket a helyén kell kezelni elvonatkoztatva az általad felsorolt propagandától. "
Csakhogy amit TE csinálsz az a propaganda, semmi köze a tényekhez, ezt próbáltuk neked többen is leírni - és bizony zsigeri gyűlölet van benne ez olvasható ki a megnyilvánulásaidból, ez az amiért a valóságot ilyen torzan próbálod előadni.
Egy hazugságod rögtön:
"Mi kis magyar cégesen biztos hogy a Medgyessy-Gyurcsány érában jobban éltünk, mert az önkormányzatoktól nem vette el a Fidesz a magyarok pénzét és tudtak fejleszteni és olyan munkákat kaptunk."
A Medgyessy-gyurcsány korszakban adtak az önkormányzatoknak át tömegével állami feladatokat úgy, hogy a forrást nem biztosították hozzá. Akkor kellett az önkormányzatoknak PPP beruházásokkal eladósodniuk, majd később kifejezetten a kormányzat ösztönzésére vettek fel a működési költségekre devizahiteleket is - különben tömegesen mentek volna csődbe. Mivel a bevételeik nem fedezték a kiadásaikat.
2010-ben ezzel kezdte a fidesz kormány, hogy százmilliárdos nagyságrendben vállalta át a devizahiteleket az önkormányzatoktól. Átvette az iskolák működtetését, így a kistelepüléseknek nem kellett még ezeket is fenntartani, ahogy az egészségügyi intézményeket sem.
Te most a pandémia idejét vetíted ki, mikor az önkormányzatok működési költségének alig 2-5%-t kitevő gépjárműadót nem kapták meg, hogy legyen mivől a járványügyi kiadásokat fedezni - helyettük is, meg a kisvállalkozásoknak nem kellett befizetniük az iparűzési adójukat, csak hogy ne menjenek csődbe.
Behazudod hogy jaj milyen jó volt akkor - nem volt, csődközelbe került sok száz település önkormányzata, ahogy behazudod, hogy most meg milyen rossz elvonások voltak, mikor nem voltak.
Következő hazugságod:
"Igaz akkor még nem indult be az Uniós pénzáram, amit Merkel után végre demokráciához és piaci feltételekhez kötne az Unió. "
2004 óta avgyunk uniós tagok, azóta hogy gyurcsány is miniszterelnök lett. Ugyanúgy tavasztól. Nem azért nem volt itt rengeteg uniós pénz mert nem volt rá lehetőség, volt. Csak ez a gyurcsány kormányzat nem tudta felhasználni, lehívni a pályázati pénzeket 6 éven keresztül. Nem a belépéskor, hanem 2004-2010 között!
Érdekes arra nem reagáltál hogy Fideszre szavazok helyi önkormányzati szinten. Csak zsigeri gyűlölet lehet benne a Fidesz ellen.. :)
Van egy kialakított képed az ellenzékiekről és azt áttörni a fejedben nem lehetséges. Sajnálom.
Nagyon egyszerűen bebizonyítható hogy amiket írsz nem felelnek meg a tényeknek, sajnos hazugságok. A Medgyessy - Gyurcsány és Bajnai kormányok idején nem lettek a családtagok haverok milliárdosok a semmiből.
Egyikőjük sem szedte meg magát abból hogy mutyiban odaadja a pénzt a magyarok helyett a családtagoknak cimboráknak. Orbán sajnos nagyon is ezt teszi. Ez megmutatkozik ennek a lopott milliárdos rétegnek a gusztustalan életmódján.
Ilyenről nem hallasz az előző rendszerben, a demokráciában. Ez megmutatná magát még most is. Ez az Orbáni autokrácia sajátja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!