Hogy lehet az, hogy amikor én voltan elsős a középiskolában (2006) kirúgták az olyan tanárt, aki politizált, ma meg nem?
Pont akkor voltam elsős a középiskolában amikor volt az Őszödi beszéd. Volt egy énektanárunk, aki nem igazán rejtegette a véleményét az órái alatt, nem nagyon szívlelte az akkori kormányt. Rövidesen úgy kirúgták hogy a lába nem érte a földet.
Hogy lehet az, hogy manapság már egyáltalán nem így járnak el? Szerintem (most mindegy melyik oldalon állok) a politika nem az iskolába való, ahogy többek közt a több tucatnyi kitalált új nem sem.

#10 "most is kirúgják. ne az m1-ről tájékozódj"
Nem rúgják ki, ne hazudj!
Akiket elküldtek ott nem a politizálás volt az ok hanem hogy nem végezték el a munkájukat a figyelmeztetés ellenére sem.
Tanár vagyok és soha egy alkalommal sem érte semmi negatívum sem az iskolában sem a tankerülettől, felső vezetéstől azokat a kollégáimat akik igen agresszívan ellenzéki politikát nyomnak az iskolában. Ezzel szemben éppen tőlük vannak megfélemlítve azok akik kormánypártiak - még az igazgatónk is.
Most a sztrájknál is külön kellett panaszt tennie egy kollégámnak mert megengedhetetlen módon és hangnemben, más szülők és és diákok között kérte rajta számon az egyik ellenzéki aktivista kolléga, hogy miért is nem sztrájkol.
Jó lenne már abbahagyni ezt a mesét a szegény ellenzéki véleményű tanárokról, mert a 12 év fidesz kormány alatt nekem fideszesnek soha nem volt szabad még csak hangosan sem kimondanom, hogy egyetértek a fidesszel, mert azonnal betámadtak miatta, miközben ők szülőktől diákokig mindenkinek magyarázhatták a bezzegazorbándiktatúra szövegeiket.

"Hogy lehet az, hogy manapság már egyáltalán nem így járnak el?"
Ennek több oka van.
1. nincs elég tanár, a kormányzat meg nem bezárni akarja az iskolákat, hanem működtetni.
2. most szabadon mondhat egy ellenzéki véleményt HA az nem káros az iskolára.
3. 2006-ban a kormányzás az oktatási rendszer leépítésén dolgozott és alapból elbocsátottak több ezer pedagógust, bezártak több száz iskolát. Bármi jó volt indoknak ha alapot adott a létszámleépítésre amit amúgy is meg akartak lépni.

14 ne vetíts, kirúgták őket mert a rezsim ellen szólaltak fel.
Akit nem rúgtak ki meg berendele a tankerület úgy hogy rendőr várta őket és nem akarták a tanárok ügyvédeit se beengedni. Ja ezt nem adta le az m1?

"3. 2006-ban a kormányzás az oktatási rendszer leépítésén dolgozott és alapból elbocsátottak több ezer pedagógust, bezártak több száz iskolát. Bármi jó volt indoknak ha alapot adott a létszámleépítésre amit amúgy is meg akartak lépni"
Persze, és még Baranya megyét is lecsatolták Magyarországról, csak senki nem vette észre :D

Most sem politizálnak.
Honnét vetted ezt?Jobb körülményekért és magasabb bérekért tüntetnek.Most már ezt is tudod hála nekem.Van még kétdésed?

#17 "14 ne vetíts, kirúgták őket mert a rezsim ellen szólaltak fel."
Te hazudsz. Nem rúgták ki őket a véleményük vagy felszólalásuk miatt.
Szimpla munkaügyi döntés - nem végezte el a munkáját, következménye a kirúgás.
Gyerekem a Madáchba jár. Konkrétan a teljes tanári gárda ellenzéki, sztrájkoló, tiltakozó. Egynek sem történt baja, miközben meg merték azt tenni hogy elvárják ezentúl havi 8000ft-t fizessen minden család a gyereke oktatásáért cserébe az iskolának, az alapítványnak. Egy állami iskolában.
Olyan agresszíven, durván folyik a diákok agymosása is, hogy azt nehéz elhinni és megtehetik már évek óta büntetlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!