Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ez a "melegpánik-reakció"...

Ez a "melegpánik-reakció" most valami újbalos kifejezés a homofóbozásra?

Figyelt kérdés

Volt egy eset, ami az amerikai "Mónika showban" történt, miszerint egy csávónak élő adásban vallotta be a szomszédja, hogy szerelmes belé (mindkettek férfiak). A csávó pár nappal rá lelőtte a rá nyomuló meleget, mondván a tv-ben megalázta őt. Erre a Telex úgy fogalmaz, hogy az ún. "melegpánik-reakció" miatt tette, ami lényegében egy elfojtása a homoszexuális hajlamnak.

Namost belegondolva miért biztos abban a Telex, hogy a gyilkosság mögött pont egy ilyen látens melegság állhat? Engem is dühítene rohadtul, ha heteróként behívna egy meleg a műsorba, majd nekem jó pofát kellene vágnom ahhoz, hogy szerelmet vall nekem. Miért? Mert minden távolabb áll tőlem, mint hogy meleg legyek, és a férfiasságom lerombolásának élném meg azt, hogy egy ilyen megalázó szituációba kerülök. Tudom, hogy ettől a balosok/ feministák most epét hánynak, de igen, létezik ilyen, hogy férfiasság. Úgy mondom ezt, hogy ha tudnám magamról, hogy a fiúk érdekelnek, nem csinálnék belőle önmagam előtt ügyet.

Miért kell tehát rögtön homofóbiát sejteni egy ilyen eset mögött? Egy heterónak igenis megalázó egy ilyen eset, főleg, hogy országvilág előtt zajlik, és egy életre viccelődés tárgya lesz pl. baráti társaságban. Ezek után - bár nyilván elutasítom azt, amit csinált - nem vagyok meglepve, hogy végzetes dolgot tett meggondolatlanul azért, hogy lemossa magáról a homoszexualitás vádját. Az elkövetőről egyébként írják, hogy az apja erősen homofób volt, ő pedig rettegett attól, hogy rávetül a homoszexualitás vádja, de ez önmagában nem jelenti, hogy látens meleg lett volna.

[link]

#LMBTQ #melegpánik
2022. nov. 1. 21:26
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
83%

A Gay-panic defense-t egy jozan ember nem irna le rejtett homoszexualitaskent. Ez nagyjabol egy torveny mi szerint ha egy meleg ember szexualitasa altal veszelyben erzed magad vagy kevesebbet kapsz vagy szinte semmit az altalad elkovetett gyilkossagert.

Hogy miert homofob ez a torveny? Ez nagyon egyszeru, azert kap valaki kevesebb evet mert akit megoltek az meleg. Arrol nem is beszelve hogy nemi eroszakot fokent hetero ferfiak kovetnek el, meg szazalekos aranyban is. Tehat ha van Gay panic defense akkor lehetne hetero man panic defense is.

Ami meg ennel is sokkal igazsagtalanabb az az hogy a transzok ellen elkovetett buncselekmenyek eseteben sokkal tobben tudtak alkalmazni az un. Trans panic defense-et. Rengeteg sztorirol hallgattam hogy transz not gyilkoltak meg es szinte alig kaptak buntetest erte.

2022. nov. 5. 18:40
 22/38 anonim ***** válasza:
0%
#21: Igen, igazságtalan, mint ahogy az is, amikor valamilyen etnikai vagy szexuális kisebbség ellen elkövetett bűncselekményért súlyosabb büntetést kapsz, mert gyűlölet-bűncselekménynek minősül. Pedig lehet egy sima önvédelem Kolompár Ronaldó ellen. Ha azt meg akarod szüntetni, akkor ezt is akard.
2022. nov. 5. 18:54
 23/38 A kérdező kommentje:
21: nem azért kap kevesebb évet, mert az álozata meleg és az ő élete kevesebbet ér, hanem azért, mert a gay panic defense-t valamiféle mentális problémaként tálalják. Ha én részegen ölök meg valakit akkor is kevesebbet kapok, de nem azért, mert az illető emberileg kevesebbet ér.
2022. nov. 5. 18:55
 24/38 anonim ***** válasza:
96%

"Engem is dühítene rohadtul, ha heteróként behívna egy meleg a műsorba, majd nekem jó pofát kellene vágnom ahhoz, hogy szerelmet vall nekem. Miért? Mert minden távolabb áll tőlem, mint hogy meleg legyek, és a férfiasságom lerombolásának élném meg azt, hogy egy ilyen megalázó szituációba kerülök."

Ilyen gyenge lábakon áll a nagy férfiasságod? Egy igazi férfinak nem ignorálni kellene hogy mit gondolnak róla a többiek a te elméleted szerint? Nem attól szorong valaki hogy pl. túlzottan aggódik a társadalom megítélése végett? Én úgy tudtam hogy a szorongás vagy depresszió a gyengeség jele az alfa hím elmélet hívőinél. De úgy látszik ez az elmélet könnyen megbukik és a feministáknak van igaza abban hogy létezik "Toxic masculinity". Ha valaki képes a saját férfiasságának látszata érdekében más embereket megölni az tényleg elég toxikus.

2022. nov. 5. 19:06
 25/38 anonim ***** válasza:
91%

"21: nem azért kap kevesebb évet, mert az álozata meleg és az ő élete kevesebbet ér, hanem azért, mert a gay panic defense-t valamiféle mentális problémaként tálalják. Ha én részegen ölök meg valakit akkor is kevesebbet kapok, de nem azért, mert az illető emberileg kevesebbet ér."

Ebben a vedekezesi taktikaban nem az alkohol miatt gyilkolsz hanem azert mert az aldozat szexualitasatol bepanikolsz, ergo a miutan megtudod hogy kikhez vonzodik akkor megolod mert fenyegetve erzed magad. Felteszem meg egyszer a kerdest. Ha a hetero ferfiak tobb nemi eroszakot kovetnek el akkor pl. miert nincs ellenuk is egy hasonlo torveny? Persze en ertem, azert mert nem minden hetero ferfi eroszaktevo. De akkor a melegekkel szemben miert van ez a diszkriminacio?

2022. nov. 5. 19:13
 26/38 anonim ***** válasza:
0%
#25: A #22-esről mit gondolsz?
2022. nov. 5. 19:15
 27/38 A kérdező kommentje:

25: de itt nem a melegek ellen van ez a törvény, ezt érted?

Azzal miért lenne jobb a már meghalt áldozatnak, hogy a gyilkosa több évet kap? Igenis felmentő tény a "melegpánik reakció", mint ahogy az alkoholos befolyásoltság vagy a nehéz életkörülmények is. Vagy szerinted kapjon ugyanannyit egy kéjgyilkos, mint az, aki meggondolatlanul beül részegen a volán mögé és ezzel akaratlanul egy ember halálát okozza?

Ha súlyosbító tényező lenne a melegpánik reakció azzal persze gondolom rendben lennél...

2022. nov. 5. 19:23
 28/38 anonim ***** válasza:
94%

"Igenis felmentő tény a "melegpánik reakció", mint ahogy az alkoholos befolyásoltság vagy a nehéz életkörülmények is."

De meg mindig nem mondtad el hogy miert nincs akkor Hetero man panic defense. Nem csak az hogy a hetero ferfiak tobbet eroszakolnak, hanem hogy egy ferfi ferfi kozott altalaban nincs annyi erobeli kulonbseg mint egy no es ferfi eseteben.

"Azzal miért lenne jobb a már meghalt áldozatnak, hogy a gyilkosa több évet kap?"

Neki nem lenne jobb, de a gyilkosnak rosszabb lenne es pont ez a lenyege egy buntetesnek.

2022. nov. 5. 19:44
 29/38 anonim ***** válasza:
0%
Érdekes, hogy a #22-est hogy lepontozták, és még mindig nem kaptam rá választ.
2022. nov. 5. 20:03
 30/38 anonim ***** válasza:
94%

"Érdekes, hogy a #22-est hogy lepontozták, és még mindig nem kaptam rá választ."

Mondj mar egy esetet ahol vki tobb evet kapott mert egy LGBTQ szemelyt olt meg es bizonyitsd hogy ez gyakoribb mint az hogy ilyen Gay panic vagy trabs panic hulyeseget hoznak fel vedelemkent.

2022. nov. 5. 20:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!