Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tulajdonképpen mit akarnak a...

Tulajdonképpen mit akarnak a tanárok?

Figyelt kérdés
2022. okt. 28. 08:58
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Változik, mert akkor olyanok is választanák a pályát, akik jók lennének, és megvan bennük a hivatás, de a megélhetés miatt nem választják. Ha lennének jó jelentkezők is, az iskolák válogathatnának, kit vesznek fel, a rosszakat kirúghatnák.
2022. okt. 28. 11:42
 22/29 anonim ***** válasza:
Most nem csak az a baj, hogy sok a rossz és kevés a jó, az is baj, hogy egyre kevesebben jelentkeznek érettségi után, aki le is diplomázik, nem áll mind be tanítani, eleve el sem kezd a szakmában dolgozni, a jelenlegi pedagógusoknak meg jelentős része közel van a nyugdíjhoz. Megkockáztatom, hogy 10 éven belül megfeleződik a pedagógusok létszáma.
2022. okt. 28. 11:46
 23/29 anonim ***** válasza:
100%

A jelenlegi pedagógusok

-közel 50%-a elmúlt 50 éves, azaz 10 éven belül a jelenlegi pedagógusok FELE nem lesz a pályán

-5%-a van 30 éves kor alatt

Azaz a jelenlegi tendenciát figyelembe véve 2032-re a jelenlegihez képest kb 40%-al lesz kevesebb tanár. Mindezt úgy, hogy jelenleg is van, hogy egy szaktanár jut 3 intézményre.

Továbbá

A jelenlegi pedagógusok 1%-ának nincs felsőfokú végzettsége.

Azaz konrkétan nem ért ahhoz amit cisnál. És ez a szám nőni fog, mert a közoktatás nem fog megszűnni létezni, pusztán a tanárok minősége lesz egyre inkább lejjebb.

A kormány 1 vagy 2 éve enyhített a pedagógusképzés követleményein, 5 év helyett már 4 is elég lehet az elvégzéséhez.

Azaz a jelenlegi tendencia egyértelmeűn a botrányos minőség felé tolja a rendszert.

Aki szerint rossz a jelenlegi oktatás, rosszak a tanárok, annak szinte kuty akötelessége a peagógusok mellé állni, mert ők is pont azért küzdenek, hogy ez változzon.

2022. okt. 28. 11:54
 24/29 A kérdező kommentje:
Az a baj ha emelnék is bért mire ez a változás vegbemegy megint jön egy kormány aki ennyibe se veszi őket és akkor kezdődik az egész elolrol
2022. okt. 28. 12:15
 25/29 anonim ***** válasza:
100%
Ha az oktatás teljesen tönkremegy, neked nem lesz nyugdíjad, mert a lebutított rendszerben tanult diákok csak alacsony bérezésű munkát fognak tudni végezni. Lehet, hogy te teszel félre magadnak pluszban (én igen), de akkor is hatással lesz más téren ránk a probléma, hiszen az oktatás összeomlása húz maga után minden mást is, ami arra épül. Tehát én még úgy is a pedagógus- és diáktüntetések mellett állok, hogy nekem nincs gyerekem, nem vagyok pedagógus, sose terveztem, pedagógusgyerek vagyok, de anyukám már nyugdíjas, és esze ágában sincs visszamenni (sajnálták, hogy nyugdíjba megy, ő is a jók közé tartozott, nem vagyok elfogult, abból gondolom, amiket a diákokkal elért, de belefáradt), és nekem jobban jövedelmező szakmám van, de látom, hogy mi mindennel függ össze még az oktatás, és nem akarok olyan jövőt, amit az oktatás összeomlása eredményezhet.
2022. okt. 28. 12:24
 26/29 A kérdező kommentje:

Most se az oktatás miatt tudnak végezni komolyabb munkát hanem azért mert utána a saját pénzükön rendesen tovább képezték magukat. Már amennyiben nem vágta el egy dilettáns "pedagógus".

Az oktatás már réges régen összeomlott.

Ha én tuntetnék azért tüntetnek hogy legyenek igazi pedagógusok

2022. okt. 28. 12:32
 27/29 anonim ***** válasza:

"Én még mindig cska azt nem látom, hogy miért fogja megérni pedagógusnak menni, ha a számítás lényege, hogy 20%-l kevesebbet kapsz pedagógusként a diplomádért, mint máshol.."

Mert kevesebb rizikó, nincsenek szigorú határidők, nem kell más emberek munkájáért felelni, nem fognak az arcodba üvöltözni, mert elírtál egy számot, nincsenek harcok pozíciókért/bónuszokért/projektekért/ügyfelekért.

2022. okt. 28. 12:34
 28/29 anonim ***** válasza:
Csak akkor tudsz te is továbbtanulni, ha megvannak az alapok. De ha leredukáljuk az alapokat gyerekmegőrzésre, esély sem lesz továbbtanulásra. Te még tudsz továbbtanulni, én is, a mi korosztályunkban ez bárkire igaz. De akik most gyerekek, akik még ezután kerülnek be az iskolába, akik a mi nyugdíjunkat kellene, hogy majd kitermeljék, őket ki fogja megtanítani az alapokra, hogy ők is tudjanak továbbtanulni? A szülők nem, ezt láttuk, de nem is elvárható. Pont azért tüntetnek, hogy legyenek igazi pedagógusok a pedagóguspályán, hogy ők legyenek többen.
2022. okt. 28. 12:37
 29/29 anonim ***** válasza:

"Ha én tuntetnék azért tüntetnek hogy legyenek igazi pedagógusok"

Ezért tüntetnek most is.

2022. okt. 28. 12:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!