Tulajdonképpen mit akarnak a tanárok?
A jelenlegi pedagógusok
-közel 50%-a elmúlt 50 éves, azaz 10 éven belül a jelenlegi pedagógusok FELE nem lesz a pályán
-5%-a van 30 éves kor alatt
Azaz a jelenlegi tendenciát figyelembe véve 2032-re a jelenlegihez képest kb 40%-al lesz kevesebb tanár. Mindezt úgy, hogy jelenleg is van, hogy egy szaktanár jut 3 intézményre.
Továbbá
A jelenlegi pedagógusok 1%-ának nincs felsőfokú végzettsége.
Azaz konrkétan nem ért ahhoz amit cisnál. És ez a szám nőni fog, mert a közoktatás nem fog megszűnni létezni, pusztán a tanárok minősége lesz egyre inkább lejjebb.
A kormány 1 vagy 2 éve enyhített a pedagógusképzés követleményein, 5 év helyett már 4 is elég lehet az elvégzéséhez.
Azaz a jelenlegi tendencia egyértelmeűn a botrányos minőség felé tolja a rendszert.
Aki szerint rossz a jelenlegi oktatás, rosszak a tanárok, annak szinte kuty akötelessége a peagógusok mellé állni, mert ők is pont azért küzdenek, hogy ez változzon.
Most se az oktatás miatt tudnak végezni komolyabb munkát hanem azért mert utána a saját pénzükön rendesen tovább képezték magukat. Már amennyiben nem vágta el egy dilettáns "pedagógus".
Az oktatás már réges régen összeomlott.
Ha én tuntetnék azért tüntetnek hogy legyenek igazi pedagógusok
"Én még mindig cska azt nem látom, hogy miért fogja megérni pedagógusnak menni, ha a számítás lényege, hogy 20%-l kevesebbet kapsz pedagógusként a diplomádért, mint máshol.."
Mert kevesebb rizikó, nincsenek szigorú határidők, nem kell más emberek munkájáért felelni, nem fognak az arcodba üvöltözni, mert elírtál egy számot, nincsenek harcok pozíciókért/bónuszokért/projektekért/ügyfelekért.
"Ha én tuntetnék azért tüntetnek hogy legyenek igazi pedagógusok"
Ezért tüntetnek most is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!