Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ezek a technika-ellenes...

Ezek a technika-ellenes tűntetők tulajdonképpen mit is akarnak?

Figyelt kérdés

Olvasgattam a régebbi kérdéseket és találtam egy-két olyan politikai kérdést, ahol a kérdező amellett kampányolt, hogy mesterségesen tartsuk a technikát fejletlenebb szinten. Olyat láttam, hogy a 80-as évek szintjén kéne tartani, meg olyat is, hogy késő 19. századi gőzgépeket kéne visszahozni.

Öhhh, ez most micsoda? Tulajdonképpen mi értelme is van ennek?

2011. febr. 9. 22:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
82%
Ezt tőlük kellene megkérdezned. Az tény,hogy a túlzott technika árt az emberi kapcsolatoknak,de használ is néha. Visszafejlődni pedig ostobaság lenne.
2011. febr. 9. 23:14
 2/12 anonim ***** válasza:
36%
Nem lenne épp ostobaság. Elértük azt a szintet mikor már többet árt mint használ.
2011. febr. 9. 23:17
 3/12 anonim ***** válasza:
89%
Egyébiránt te nem tartanád jobbnak ha tanyán élhetnél, tehenet fejhetnél szekérrel járhatnál, kaszálhatnál és nem döglenél meg negyven évesen?
2011. febr. 9. 23:27
 4/12 anonim ***** válasza:
81%

Aki tanult történelmet (és nem csak tanították neki), az bizonyára emlékszik a géprombolókra: "az ösztönös munkásmozgalom megnyilvánulási formája a 19. század elején. A főként kézműipari munkások a gépek alkalmazásában látták nyomoruk fő okát, ezért összetörték ezeket. Gépromboló mozgalmak elsősorban Angliában és Franciaországban voltak."

( [link] )

"Amikor a kormány kihirdette rendeletét, hogy a géprombolásért halálbüntetés jár, akkor ez a korai munkásmozgalom végetért."

( [link] )

Hát nem is tudom... Nálunk nincs halálbüntetés... :-D

Pedro

2011. febr. 9. 23:41
 5/12 anonim ***** válasza:
53%
Mert ostobák. Ha mindenki így gondolkodna, sose másztunk volna a fáról.
2011. febr. 9. 23:52
 6/12 anonim ***** válasza:
53%
A régmúlt idők romantikus idilljére vágynak. Ha éltek volna akkor, tudnák, hogy az csak illúzió.
2011. febr. 10. 00:19
 7/12 anonim ***** válasza:
55%
Jobb a régmúlt. Ugyanis minél fejlettebbek vagyunk, annál jobban pusztítsuk a földet.
2011. febr. 10. 00:52
 8/12 anonim ***** válasza:

Nincs sok értelme olyan "mozgalmakkal" foglalkozni, amiknek néhány tucat hívük van.

Pl. ha most én kiírnék egy kérdést, amiben azt sugallnám, hogy a trolibuszok betiltásáért küzdő mozgalom tagja vagyok, akkor elhinnéd, hogy komoly politikai tényező a trolibusz-ellenes mozgalom?

Régen volt gépromboló mozgalom (a ludditák), de ők nem technikaellenesek voltak, hanem a textiltermékek árainak csökkenése ellen harcoltak, tehát politikai követeléseik voltak.

2011. febr. 10. 01:49
 9/12 anonim ***** válasza:
60%

ma 00:52

Az újabb technológiák környezetkímélőbbek a régieknél.

2011. febr. 10. 01:50
 10/12 anonim ***** válasza:
48%
3. válaszolónak: Az átlagéletkor pont hogy nőtt azóta, nem csökkent... Én nem ismerek senkit, aki megdöglött volna 40 évesen (meg olyat se, aki meghalt ennyi idősen).
2011. febr. 10. 02:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!