Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi az oka rendszeres áram...

Mi az oka rendszeres áram kimaradásoknak a Nyirségi falvakban? (Ukránoknak áramot küldd orbán?)

Figyelt kérdés
Hétköznapoként 2-3 heti rendszerességgel elmegy az áram órákig miota van az ukran orosz háború, létezne hogy Orbán ukrán elnöknek küldi az áramot?

2022. okt. 26. 12:35
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Azéé mer a ZEU hanyatlik, és már tavaly télen is megfagytak, és már gyeetyáával fűtenek, de nem is fűtenek, mermáá megfagytak :DD
2022. okt. 26. 13:38
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha esik az eső, vagy fúj a szél, nem kikapcsolják, hanem zárlat miatt kikapcsolódik.

A kistelepüléseken légvezeték van. Mikor 22 éve kiköltöztünk, nálunk is ez volt. Aztán távtartókat szereltek a vezetékek közzé, és lemetszették a vezetékeket veszélyeztető lombokat. Gyakorlatilag elmaradtak az áramszünetek; csak a bejelentett munkák miattiak voltak.

De, a rezsicsökkentés miatt nem jutott pénz a karbantartásra. Épp vagy egy hónapja, mikor jöttem a boltból, nem tudtam, mi van a járdán; aztán rájöttem: egy távtartó darab. Utána hazáig néztem: kb. 500 méteres úton egyetlen ép távtartó sem volt, itt-ott lifegett egy-egy hiányos. Két helyen pedig fa lombja, szélmentes időben, csaknem elérte a vezetékeket. Nem is csodálom, hogy megint szél és esőfüggő lett a szolgáltatás. Van, hogy csak néhány percre megy el, de van, hogy ki kell jönni, akkor órákig tart. És az Ukrán határral átellenes országrészben lakom.

2022. okt. 26. 14:40
 13/13 anonim ***** válasza:

Érdekes, amit mondasz, nálunk pont 22 éve távtartóztak, ilyennel:

[link]

...szoktam nézni, sehol nem látok egy félárbocon levőt. Pedig az elején tartottam tőle, hogy szétesik hamar, mert a magyar technológia meg a napsugárzás, az kettő.

Egyébként igen, drámaian lecsökkent tőle a hibák száma.

Másfelől meg, lehet, hogy a 20 kV-os hálózatot gerjesztik a fák. Ha vannak abban az országrészben fák. Az ELMŰ területen a fa elsőrendű üzemzavari ok, mert egyszerűen nincs az a pénz, hogy pont annyit lehessen gallyazni, mint amennyit nő. Még ha létesítéskor ki is csapták volna a leendő vezeték alatti fákat (de nem tették, pedig az kellett volna), az ostoba polgár az a vezeték alá ülteti a háza előtt a fát.

2022. okt. 26. 15:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!