A különböző szervezetek, például vállalatok miért nem működnek demokratikusan?
Én megfordultam már pár helyen, mind diplomás pozíció volt, több helyen is komoly gondok voltak a vezetéssel.
Magyarországon sok cég (multik is) elkövetik azt a hibát,hogy fehér inget/blúzt húznak, felelősséget és hatalmat nak olyannak, aki szakmailag jó.Viszont,figyelmen kívül hagyva az emberi oldalt, a szociális kompetenciákat.
A legutóbb ez történt.Kineveztek egy szakmailag nagyon jó, de emberileg nem, rosszindulatú embert főnöknek.A csapat nagy része, én is tiltakoztunk a vezetésnél emiatt, de semmi.Voltak, akik felmondtak, vagy, ahogy én is a átmentünk a vállalat más részlegére.
Akik ott maradtak, azok a "slepp" részei vagy pedig új emberek, akik még nem ismerik annyira.
Jobb lenne, ha itt is érvénybe lépne a demokrácia.
Mondjuk 3-4 ember megpályázza a vezetői beosztást a csapatnak és a vezetésnek is van egy szavazata.Nyilván, a csapat ismeri az adott embert, tudja kit fogadnak el felettesnek.
3#
Nem.
Vezetőnek csak át kell látnia a dolgokat,hogy ne lehessen megvezetni, de nem kell szakmailag a legjobbnak lennie.
A vezetéstudomány teljesen külön szakma.Emberileg kell alkalmasnak lenni rá.
#4 Hogyne kellene már annak lennie, ne szórakozz már.Mondom, hogy gyorsan csődbemenne a céged, ha lenne.Olyan nincs, hogy egy kevésbé hozzáértő ember hoz szakmai döntéseket és oszt ki feladatot saját magánál sokkal rátermettebb embereknek.
Ez olyan, mintha egy általános iskolai tanító akarna egyetemi professzorokat oktatni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!